Rektörler Korkmaz Ve Diler, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Diler, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Korkmaz ve Diler, MAKÜ Kapali Spor Salonu'nda, AA muhabirleri ile foto muhabirlerinin yurt içinde ve disinda çektigi fotograflari inceledi.

Haber, yasam ve spor kategorilerinde seçimini yapan Rektör Korkmaz, haberde orman yangini sirasinda çekilen Mahmut Serdar Alakus'un "Cigerlerimiz yandi", yasamda Isa Terli'nin "Istanbul ve hilal", sporda Ali Atmaca'nin "Engelli basketbolcunun sevinci" fotograflarina oy verdi.

Korkmaz, fotograflarin özenle seçildigini ve hafizalarda iz biraktigini dile getirerek, "Tüm fotograflar etkileyici, birbirinden güzel ve anlamli. Insani düsündüren, baska yerlere götüren fotograflar." dedi.

Rektör Diler ise haberde Ashraf Amra'nin "Mucize kurtulus", yasamda Islam Yakut'un "Vira Bismillah", sporda Ali Atmaca'nin "Sampiyon Mete Gazoz" fotograflarini seçti.

AA'nin "Yilin Fotograflari" oylamasini geleneksel hale getirdigi belirten Diler, "Hem ülkemiz hem de dünya genelinde yakalanan en güzel anlar bizlerle paylasiliyor. Biz de gönlümüzün seçtigi fotograflari oylayarak katki verdik. AA'yi bu güzel kültürel etkinligi için tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA