Kulüpler Birligi Vakfinin Toplantisi Yapildi

Vakfin baskani Ahmet Agaoglu:'Üzülerek takip ediyoruz ki özellikle bazi maçlarda hakem kararlari yine çok ciddi sekilde tartismaya açik. Tartisilmaya meydan verecek bazi kararlarla karsi karsiyayiz' 'Anadolu kulüplerimizin geneline baktigimiz zaman 200 bin avro oyuncu maasini dahi karsilayamayacak durumda kulüplerimiz var. Çok ciddi mali sikintilar içerisindeler'

Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Ahmet Agaoglu, Spor Toto Süper Lig'de oynanan bazi maçlarda ciddi sekilde tartismaya açik hakem kararlarinin oldugunu ve bu konuyu Merkez Hakem Kurulu (MHK) çalisma grubuyla yapacaklari toplantida gündeme getireceklerini söyledi.

Kulüpler Birliginin Maslak'taki merkezinde gerçeklestirilen toplantinin ardindan açiklamada bulunan Agaoglu, son zamanlarda elestirilen hakem performanslarina iliskin, "Bu kadar sikintili bir süreç yasanirken hakemlerimizin biraz daha dikkatli, sikintilardan ve problemlerden uzak, tartisilmaya meydan vermeyecek sekilde maç yönetmeleri, basindan beri bütün kulüp baskanlarinin ve Kulüpler Birligine üye baskanlarin hemen hemen hepsinin talebi. Üzülerek takip ediyoruz ki özellikle bazi maçlarda hakem kararlari yine çok ciddi sekilde tartismaya açik. Tartisilmaya meydan verecek bazi kararlarla karsi karsiyayiz." ifadelerini kullandi.

MHK'nin yapmis oldugu çalismalarin pozitif neticelerini beklediklerini kaydeden Agaoglu, "Biraz daha bu konuda hassas olmalari, en azindan kulüplerimizin, kulüp baskanlarimizin, hocalarimizin, oyuncularimizin kafasindaki soru isaretlerini ortadan kaldirabilecek veya bizi ikna edebilecek dogrultuda adimlarin atilmasi, önümüzdeki hafta MHK çalisma grubuyla yapacagimiz toplantida gündeme getirecegimiz konulardan birisi." seklinde konustu.

- "200 bin avro oyuncu maasini dahi karsilayamayacak durumda kulüplerimiz var"

Genellikle ekonomik konularin gündeme geldigi bir toplanti oldugunu aktaran Ahmet Agaoglu, "Kurdaki dalgalanmalarin kulüplerin ekonomisine etkilerini detayli konustuk. Bugün özellikle Anadolu kulüplerimiz gerçekten finansal olarak çok zor durumdalar. Süper Lig'de hayatini idame ettirmek zorunda olan bir kulübün maas bütçesinin, 8-10 milyon avroyla olusmasi ancak mümkün olabiliyor. Anadolu kulüplerimizin geneline baktigimiz zaman 200 bin avro oyuncu maasini dahi karsilayamayacak durumda kulüplerimiz var. Çok ciddi mali sikintilar içerisindeler." degerlendirmesinde bulundu.

Anadolu kulüplerinin ekonomik anlamda büyük bir çikmazla bas basa kaldigini vurgulayan Kulüpler Birligi Vakfi Baskani, "Azalan naklen yayin gelirleri, seyirci hasilatinin ciddi sekilde azalmis olmasi, ürün satisinin yok denecek kadar az olmasi gibi çesitli sebepler var. Özellikle biz de dört büyük kulüp olarak Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray, Trabzonspor ve Basaksehir bu konuda elimizden geldigi ölçüde Anadolu kulüplerimize yardimci olacagimizin sözünü verdik. Anadolu futbolunu finansal ve sportif anlamda büyük takimlarla mücadele edebilecek bir seviyeye tasiyamadigimiz takdirde Türk futbolunun gelismesini, Türk futbolunun Avrupa'da ve dünyada basarili olmasini beklememiz hayalperestligin ötesine geçmez. Onun için bu problemlerini ivedilikle çözmemiz gerekiyor." diye konustu.

Agaoglu, kulüplere naklen yayin gelirinden yapilacak 300 milyon liralik destegin büyük önem tasidigini ifade ederek "Sayin futbol federasyonu baskanimiz, sezon basinda naklen yayin gelirinin indirimli olarak imzalanmasi neticesinde kulüplerimize 300 milyon liralik destek sözü vermisti. Bunu hemen hemen her toplantidan sonra yineliyorum. Sayin Nihat Özdemir'in bu sözünü ivedilikle yerine getirmesini talep ediyoruz. Çünkü su anda özellikle Anadolu kulüplerimizin artik ocak ve subat ayindan sonrasini finansal olarak devam ettirme sanslari tamamen ortadan kalkmis durumda. Kulüp basina düsen 15 milyon liranin kendileri için çok büyük anlam ifade ettigini söylediler kulüplerimiz ki biz de buna katiliyoruz." seklinde görüs belirtti.

Sosyal medyada Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu baskaniyla alakali ortaya atilan iddialara da deginen Agaoglu, "Bunlar çok ciddi iddialardir ve ciddi sekilde arastirilmasi gereken iddialardir. Kulüpler Birligi olarak bu konunun takipçisi olacagiz ve bu dogrultuda federasyonumuzun atacagi adim, alacagi önlemlerin ne olacagi konusunda federasyon baskanimizla bir görüsme yapacagiz. Çünkü gerçekten bu iddialarda dogruluk payi varsa ülke futboluna her boyutta zarar verecek iddialardir bunlar. Bu iddialarda dogruluk payi yoksa da bunun kamu vicdanini tatmin edecek sekilde bir açiklamayla gündemden düsürülmesi bizim talebimiz olacaktir." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA