Bartin Üniversitesi Ögrencisi Zeynep Yetgil, Türkiye Sampiyonu Oldu

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi, milli sporcu Zeynep Yetgil, Tekirdagli Hüseyin Pehlivan Türkiye Büyük Kadinlar Güres Sampiyonasinda birincilik kürsüsüne çikti.

Çorlu Spor Salonunda gerçeklestirilen ve iki gün süren Tekirdagli Hüseyin Pehlivan Türkiye Büyük Kadinlar Güres Sampiyonasinda 22 ilden 30 kulübün 220 sporcusu mücadele etti. Müsabakalarda 55 kiloda ter döken Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Zeynep Yetgil, tüm rakiplerini geçerek Türkiye Sampiyonu olmayi basardi.

Birincilik kürsüsüne çikmayi basaran basarili sporcuyu tebrik eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak her alanda sürdürülebilir bir gelisim göstermeye devam ediyoruz. Akademik ve idari insan kaynagimiz, ögrencilerimizi gelecege en iyi sekilde hazirlamak için büyük gayret gösteriyor. Hedefimiz, alaninda yetkin bireyler yetistirmek ve Türk Sporuna deger katmak. Bu dogrultuda bizleri bir kez daha gururlandiran Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Zeynep Yetgil’i tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA