Adil Gevrek Açiklamasi 'Ben Oraya Hakem Dövmeye Gitmedim'

Yeni Malatyaspor Baskani Adil Gevrek, Kayserispor maçindan sonra sahaya inmesiyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, hakem Hüseyin Göçek’i dövmeye gitmedigini, adalet ve haksizligin karsisinda durmak için böyle bir sey yaptigini söyledi.

Kulüpler Birligi Vakfi’nin toplantisinin ardindan Yeni Malatyaspor Baskani Adil Gevrek, basin mensuplarina konustu.

Süper Lig’de dün oynadiklari Kayserispor maçinda yasanan olaylara deginen Gevrek, "Tepki sadece Hüseyin Göçek’e degil. Oradaki tepkim bugüne kadar haksizliga, adaletsizlige karsiydi. Bu sadece dünkü maçta degil, bundan önceki maçlarda, bunlarin hepsinde sustuk. Bir Anadolu takimi nasil olacak, sahaya mi inecek, bütün dünyaya bu sekil rezil mi olacagiz. Bu is buraya nasil geldi. Gazeteleri gördüm, üzüldüm. Neden indim? VAR olmasina ragmen en çok tartisilan bu seneki hakem hatalari. Sadece Malatya için degil, diger takim için de. Oraya inisimin sebebi, adaletsizligi, haksizligin bir daha olmamasidir. Ben ceza alacagimi da biliyorum. Benim aldigim cezalar kadar acaba onlarin yaptigi hata kadar ceza alacak mi. Bir hatanin bedelini kimse ödemiyor. Takimlar olarak ödüyoruz. Bu sistemin degismesi lazim. Bu hakemlerin düzeltilmesi lazim. Maalesef 20 yildir hakemlik yapanlar var. Ayni sistem devam ediyor. Adaletin getirilmesi lazim. Bu TFF mi yapiyor, kim yapiyorsa yapilmasi lazim. Oraya inerken bunun yanlis bir sey oldugunu biliyordum. Sesimizi duyuramiyoruz. Türk futbolunun artik temiz bir sayfa, adaletli bir sekilde, ayrim yapmadan olmasi lazim. Bütün takimlara olmasi gerekiyor. Bu hatalarin son bulmasini diliyorum. Zannedersem VAR olan hakeme maç verilmis. Bu daha büyük bir skandal. Asil suçlu olan VAR’in basinda olan hakem. Bugüne kadar hakem hatalarini gündeme getirmedik. Sadece kendimize degil, Türk futboluna adalet istiyoruz" diye konustu.



"Nihat Özdemir ‘Gerekeni yapacagim’ dedi, çok güzel yapmis"

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir ile konustugunu ifade eden Gevrek, "Gerekeni yapacagim’ dedi.

Çok güzel yapmis. VAR’in basindaki hakeme maç vermis. Süper Lig’de iyi oynariz, oynamayiz bu önemli degil ama adaletli bir sekilde olsun istiyoruz. Malatya’nin hakkini savunacagiz. Her yerde de konusacagiz. Hakem hatasindan dolayi bu takimin puan kaybetmemesi lazim. Diger rakiplerimizin de puan kaybetmemesi lazim. Gördügümüz bu muamele dogru bir sey degil. Allah izni ile bu takim düsmeyecek. Dün aksam soyunma odasinda gördügüm bu tabloda bu takim düsmeyecek. Sona kadar takimimin haklarini savunacagim. Bedel ödenmesi gereken varsa o bedeli Malatya ve Türk futbolu için de öderim. Dün aksam ödedigim gibi. Ne ceza alacagimi biliyorum. Kimse rahat rahat o koltuklarinda oturmayacak" diye konustu.



"Hakem dövmeye gitmedim"

Hakem Hüseyin Göçek’i dövmeye gitmedigini söyleyen Adil Gevrek, "Ben oraya hakem dövmeye gitmedim. Hakem zaten uçakta benimle beraberdi. Asla fiziki bir saldirim olmayacakti. Gidisim, sinirim haksizligin vermis oldugu gidisti. Fiziki bir müdahalem asla olmayacakti. Polise arkadaslara söyledim. Neden penaltiyi vermedigin, VAR’da uyarmadigini sormaya gittim. Tamamen böyleydi. O gidis sanki ben hakemi dövmeye gitmisim. Yapacak niyetim olsa yapardim. Böyle bir niyetim yoktu. Taraftarlarin inmemesi için müdahale ettim. Bu bir protestodur. Bu is niçin buraya geldi? Ben hayatimda böyle sahalara mi indim. Sakin olmaya çalisiyoruz. Artik sabrimiz kalmadi. Adalet ve haksizligin karsisinda durmak için yaptim" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA