Yeni Malatyaspor-Kayserispor Maçinin Ardindan

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica:'Yüzde yüz degil yüzde 1000 verilmemis penaltimiz var' 'Hakemin maçtan sonra soyunma odasina gelip futbolcularimin nasil agladigini görmesini isterdim' 'Dokuz maçtir buradayim bir kere bile hakemin Malatya için VAR'a gittigini görmedim'.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Marius Sumudica, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasinda 2-2 berabere kaldiklari Yukatel Kayserispor maçinda net penaltilarinin verilmedigini belirtti.

Sumudica, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, bugün tuhaf bir maç oynandigini ifade etti.

Karsilasmada iki farkli yari seyrettiklerini aktaran Sumudica, söyle devam etti:

"Ilk yari çok pozisyonumuz oldu iki gol attik. Ikinci yari 5-6 pozisyonumuz vardi hatta bir de es geçilen penaltimiz vardi ama skor üretemedik. 2-0'u buldugunuz zaman artik oyunu kapatmalisiniz. Iki ortadan iki gol yemek mümkün degil. Müsabakada 4-5 de net pozisyonumuz vardi. Final paslarinin biraz daha dogru verilmesi gerekiyordu, bunlari da yapip skor üretemedik. Simdi televizyonda seyrettim penalti pozisyonunu yüzde yüz degil yüzde 1000 verilmemis penaltimiz var."

Sumudica, 2-0 öne geçtiklerini ve bunun üzerine birçok pozisyon bulduklarini animsatarak, "Buldugunuz pozisyonlarin üzerine 3'üncü golü de bulmadiginiz zaman futbol sizi cezalandiriyor." diye konustu.

Karsilasmanin ardindan çikan olaylarla ilgili soruya Sumudica, su cevabi verdi:

"Duydum, disari çiktim herkesi sakinlestirmeye çalistim. Hakeme yardimci olmaya çalistim, herkesi sakinlestirdim kimsenin büyük bir hata yapmasini istemedim ama hakemin maçtan sonra soyunma odasina gelip futbolcularimin nasil agladigini görmesini isterdim. Haddadi 'ben bir metre Mounir'in arkasindaydim eger bu penalti degilse ben futbolu birakacagim' dedi. Dokuz maçtir buradayim bir kere bile hakemin Malatya için VAR'a gittigin görmedim. Simdi duyuyorum VAR hakemi bir alt ligin hakemiymis. Hüseyin Göçek'i daha önceden de biliyorum. Eger karar veremediysen, net degilsen VAR'a gitmelisin. Ayrica VAR'da seviye olarak çok yüksek bir hakem olmadigini biliyorsan, yeni bir hakem oldugunu biliyorsan VAR'a gelip penalti kararini kendin vermelisin. Neden her sey Malatya'ya karsi geliyor. Eger pozisyonda karar verilememisse neden takdir haklarini karsi taraf için kullaniyor hakemler. Futbolcular bunu hissediyor. Nasil oluyor da birisi gelip bizim bütün çalismalarimizi elimizden çaliyor. Hakemlere hakaret etmek veya onlara karsi bir seyler söylemek istemiyorum. Bunun bedelini ben ve oyuncularim ödeyebilir ama büyük bir Anadolu sehri bunun bedelini ödeyecek, bu hiç normal degil. Eger bu pozisyon Türkiye'deki büyük takimlardan birisinde olsaydi hakem VAR'a gidecekti neden Malatya için gitmiyor? Herkes hata yapabilir ama bize hak ettigimizi verin."

Kaynak: AA