Yargitay Baskani Akarca, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Yargitay Baskani Mehmet Akarca, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi fotograflari inceleyen Akarca, "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerinde en begendigi fotograflari seçti.

Akarca, yasam kategorisinde, Özge Elif Kizil'in engelli ögrencilerin Kovid-19 salgini sürecindeki yüz yüze egitim süreçlerini konu alan ve 7 yasindaki Nursima Aksu'nun okul merdivenlerinden inerken birlikte duvar takibi yaptigi sinif arkadasinin saçindan tuttugu "Görme engellilerin dayanismasi" fotografini tercih etti.

Haber kategorisinde Haroon Sabawoon'un Taliban'in Afganistan'in baskenti Kabil'e girmesinin ardindan ülkeden ayrilmak isteyen sivillerin Kabil Uluslararasi Havalimani'na akin ettigi "Kabil'den kaçis" fotografini oylayan Akarca, spor kategorisinde ise Dmitriy Golubovich'in Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin çeyrek final ilk müsabakasinda Isviçre ile Ispanya arasindaki maçta çekilen "Topun pesinde" fotografini seçti.

"Görme engellilerin dayanismasi" fotografini degerlendiren Akarca, engelli ögrencilerin Kovid-19 salgini döneminde bütün engellere ragmen büyük bir çaba içerisinde olduklarini ve önlerindeki bütün engelleri asma çabalarini yansitan fotograftan etkilendigini dile getirdi.

"Kabil'den kaçis" fotografina iliskin, devlet denen aygitin hukuka, demokrasiye, hukukun üstünlügüne bagli olmasi halinde insanlarin kendi ülkelerini terk etmesi için hiçbir sebebin bulunmadigini söyleyen Akarca, Afganistan'da bu durumun tersinin yasandigini belirtti. Akarca, "Ancak Afganistan'daki bu insanlar, kendi can güvenliklerinin olmadigi endisesine kapilip buradan kaçma gayreti içindeler. Insallah en kisa zamanda Afganistan'da da diger ülkelerde de huzurun, güvenligin hakim oldugu bir yönetim anlayisi olur, insan haklarina saygili, inançlara saygili." diye konustu.

Spor kategorisinde seçtigi "Topun pesinde" fotografini da yorumlayan Akarca, foto muhabirinin anlik sekilde müthis bir fotograf çektigini, auta çikan topu ve 3 futbolcuyu ayni karede yakaladigini kaydetti.

AA muhabirlerinin çektikleri fotograflarinin hepsinin birbirinden degerli oldugunu ifade eden Akarca, bütün kategorilerde güzel fotograflarin yer aldigini ifade etti.

Kaynak: AA