Sumudica Açiklamasi 'Yüzde Bin Verilmemis Penaltimiz Var'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Kayserispor beraberligi sonrasi yaptigi açiklamada, “Penalti pozisyonunu yüzde yüz degil, yüzde bin verilmemis penaltimiz var" dedi.

Karsilasma sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, karsilasmanin ilk yarisinda birçok pozisyonlarinin oldugunu ifade ederek “Iki gol attik. Ikinci yari 5-6 pozisyonumuz vardi hatta bir de es geçilen penaltimiz vardi ama skor üretemedik. 2-0’u buldugunuz zaman oyunu kapatmalisiniz. Iki ortadan iki gol yemek mümkün degil. 4-5 tane de net pozisyonumuz vardi, final paslarinin biraz daha dogru verilmesi gerekiyordu. Bunlari da yapip skor üretemedik. Simdi televizyonda seyrettim penalti pozisyonunu yüzde yüz degil, yüzde bin verilmemis penaltimiz var" dedi.

Wallacenin igne ile ikinci yariya çiktigini ifade eden Sumudica, “40 metreden orta yapilip topu da takip etmiyor, gol de yiyorsaniz ne diyebilirim. Buldugunuz pozisyonlarin üzerine 3’üncü golü de bulmadiginiz zaman futbol sizi cezalandiriyor" ifadelerine yer verdi.

"Olaylari yatistirmaya çalistim"

Karsilasma sonrasi çikan olaylarin sorulmasi üzerine de konusan Teknik Direktör Sumudica, o sirada içeride oldugunu sonrasinda disariya çikarak olaylari yatistirmak için çalistigini söyledi.

Sumudica, sunlari söyledi:

“Hakeme yardimci olmaya çalistim, herkesi sakinlestirdim. Kimsenin büyük bir hata yapmasini istemedim ama hakemin maçtan sonra soyunma odasina gelip futbolcularimin nasil agladigini görmesini isterdim. Haddadi ’Ben bir metre Mounir’in arkasindaydim, eger bu penalti degilse ben futbolu birakacagim’ dedi.

Dokuz maçtir buradayim bir kere bile hakemin Malatya için VAR’a gittigini görmedim. Simdi duyuyorum VAR hakemi bir alt ligin hakemiymis. Hüseyin Göçek’i daha önceden de biliyorum. Eger karar veremediysen, net degilsen VAR’a gitmelisin. Ayrica VAR’da seviye olarak çok yüksek bir hakem olmadigini biliyorsan, yeni bir hakem oldugunu biliyorsan VAR’a gelip penalti kararini kendin vermelisin. Niye her sey Malatya’ya geliyor. Eger pozisyonda karar verilememisse neden takdir haklarini karsi taraf için kullaniyor hakemler. Futbolcular bunu hissediyor. Oyuncularim bana diyor bir hafta boyunca eksi 10 dereceye kadar düsen soguk havada çalistik, birisi geliyor ve bizim bütün çalismalarimizi elimizden aliyor. Hakemlere karsi hakaret etmek istemiyorum bir sey de demek istemiyorum. Benim için çok önemli olmaz bunun bedelini oyuncular öder ama büyük bir Anadolu takimi bunun bedelini ödeyecek, hiç dogru degil. Eger bu pozisyon Türkiye’deki büyük takimlardan birisinde olsaydi düsünüyor musunuz ki hakem VAR’a gidecekti, gidecekti niye Malatya için gitmiyor? Herkes hata yapabilir ama hak ettigimizi verin.”

Kaynak: İHA