Samsunspor Ligin Ilk Yarisini Galibiyetle Kapatmak Istiyor

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yilport Samsunspor'un basin sözcüsü Ender Gür, Tuzlaspor'u yenerek ligin ilk yarisini galibiyetle kapatmak istediklerini söyledi.

Gür, AA muhabirine, Istanbulspor maçinda talihsiz bir maglubiyet yasadiklarini ifade etti. Takimin son haftalarda iyi bir çikis yakaladigina isaret eden Gür, sunlari söyledi:

"Son 6 maçtir yenilmezlik serimiz vardi, Istanbulspor maçini da kazanmak istiyorduk ama maç öncesi 3 oyuncumuzu yeni tip koronavirüs semptomlari göstermesi nedeniyle tedbiren maç kadrosundan çikardik. Bazi oyuncularimizin da sakatligi ve kart cezalisi olmasi nedeniyle ideal kadromuzdan farkli bir sekilde sahaya çikmak zorundan kaldik. Eksiklere ragmen ilk 11'de forma giyen tüm oyuncularimiz sahada inanilmaz mücadele verdi. Istanbulspor maçina baktiginiz zaman 90 dakika boyunca pozisyonlar bulduk ve kaybedecek bir oyun asla oynamadik ama 10 kisi kalmamiza ragmen son saniye golü 2-1 maglup olduk."

Istanbulspor maçini artik geride biraktiklarini söyleyen Gür, söyle devam etti:

"Sahamizda Tuzlaspor ile ilk yarinin son maçina çikacagiz. Ilk yarinin son maçindan galip ayrilarak devre arasina moralli girmek istiyoruz. Teknik direktörümüz Fuat Çapa göreve geldigi ilk günden itibaren ilk yariyi play-off içinde bitirmeyi hedeflemisti. Tuzlaspor maçini kazanirsak bu sekilde olacagina inaniyorum. Ilk 6 içinde devre arasina girersek Antalya'da yapacagimiz kamp çalismasini çok verimli geçirecegiz. Teknik direktörümüz, takima takviye yapilmasi konusundaki raporunu kulüp baskanimiz Yüksel Yildirim'a sundu. Yeni transferlerin kampin ilk gününe yetistirmesi gibi bir düsüncemiz var. Takviyelerle insallah Samsunspor ligin ikinci devresine sampiyonluk hedefi ile baslayacaktir."

Samsunspor'un son 2 haftadir hakem hatalari ile karsi karsiya kaldigini ileri süren Gür, sunlari kaydetti:

"Son 2 haftadir sahada 10 kisi kaliyoruz. Buna ragmen sahada iyi mücadele verdigimize inaniyorum. Beypiliç Boluspor maçinda Yunus Emre Çift'in ve Istanbulspor maçinda ise Vukan Savicevic'in ikinci sari karttan kirmizi kart görmesini tüm spor kamuoyu gördü. Her iki oyuncumuzun da rakibe hiçbir sekilde müdahalesi yok. Burada çifte standart oldugunu düsünüyorum. Bu hakemler maalesef hakem camiasinin defolulari. Hakem insandir hata yapar diye düsünüyoruz ama benzer pozisyonlarda baska takimlara gösterilmeyen kartlar bize gösterilmeye baslandi. Bu da kafamizda soru isaretleri uyandirdi. Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde bu haksizliklari, sikayetleri dile geçirecegiz. Umuyoruz, böyle olaylarla bir daha karsilasmayiz."

Kaynak: AA