Pinar Karsiyaka, Avrupa'ya 'Devam' Dedi

Pinar Karsiyaka, FIBA Sampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda deplasmanda Polonya ekibi Stal Ostrow’u 86-69 maglup ederek gruptan çikmayi garantiledi. Yesil-kirmizililar son 16 turu için Play-In oynama hakki kazandi.

FIBA Sampiyonlar Ligi B Grubu son maçinda Pinar Karsiyaka, Polonya’da konuk oldugu Stal Ostrow’u 86-69 maglup etti. Bu sonuçla yesil-kirmizililar, son 16 turu için Play-In oynama hakki kazandi. 28 Aralik tarihinde oynanacak olan Baxi Manresa-Hapoel Bank Yahav karsilasmasinin sonucunu bekleyecek olan Izmir temsilcisi, bu maçin sonucuna göre grubu ikinci veya üçüncü bitirecek. Karsiyaka, grubu ikinci bitirmesi durumunda Ukrayna ekibi Prometey, üçüncü bitirmesi halindeyse Ispanya’nin Lenovo Tenerife takimiyla eslesecek.

Pinar Karsiyaka’nin Stal Ostrow karsisinda aldigi galibiyette Bonzie Colson 21 sayiyla en skorer isim olurken, Amath M’baye 19, Tony Taylor 13 ve James Blackmoon 11 sayiyla çift haneli skor üretti.

Ufuk Sarica’dan tebrik

Pinar Karsiyaka Basantrenörü Ufuk Sarica, karsilasmanin ardindan yaptigi açiklamada bütün oyuncularini tebrik ederek, “Tony ve kiz arkadasini da dün dogan bebeklerinden ötürü kutluyorum. Bizim için zor bir maçti. Maçtan önce eksiklerimiz ve problemlerimiz oldu. Bu aksam burada çok iyi bir is çikardik. Hem hücum, hem savunmada çok iyiydik. Kazanmamiz gereken bir maçti. Kazanmayi basardigimiz için bütün ekibimi ve oyuncularimi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA