Önder Karaveli Açiklamasi 'Bugün Maçi Kazandik Ama Oyunu Kaybettik'

Göztepe karsisinda 2-1 kazanan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, bugün maçi kazanmalarina ragmen oyunu kaybettiklerini ve bu hatalardan ders çikaracaklarini söyledi. Taraftarin kendisini tribüne çagirmasiyla ilgili olarak da, “Kendimi tutmaya çalistim ama gözyaslarima engel olamadim. Hepsine tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Süper Lig’in 18. haftasinda Göztepe’yi konuk eden Besiktas, maçin basinda geriye düsmesine karsin mücadeleden Larin ve Ghezzal’in golleriyle 2-1 galip ayrildi. Teknik Sorumlu Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Önder Karaveli, “Bu maçin degerlendirmesine rakibi tebrik ederek baslamak istiyorum. Iyi ve etkili oynadilar. Çok sert ve agresif bir ön alan baskisi yaptilar. Bölüm bölüm dinlendiler ama oyunun genelinde dogru ve iyi bir baski yaptilar. Baslangiçtaki baski bize hata yaptirdi. Toparlayamadik ve oyuna gol yiyerek basladik. Benimle beraber çikilan 3 maçtir oyunlara gol yiyerek basliyoruz. Çok dikkat edip hazirlandigimiz bir konu ama bana böyle nasip oluyor. Bu da isi zorlastiriyor. Fakat vazgeçmeyen bir Besiktas var. Bu da sevindirici. Rakibin baskisi devam edince topu öne geçirme konusunda sorun yasadik. Stoperler ve beklerle topu öne geçirecegimizi düsünüyorduk. Istedigimiz alan kosulari olmayinca oyun kurmakta zorlandik. Rakibin direkt attigi toplarda ve bizim attigimiz bos toplarda Pjanic biraz merkezde bos kaldi. Devrenin sonuna dogru bir formasyon degisikligi yaparak Josef’i buraya yaklastirdik. Maçin ikinci yarisinda bunu biraz daha net hale getirmeye çalistik. Hedefledigimiz seylerden birisi, rakibin ön alan baskisi sirasinda ön alandaki bosluga özellikle Oguzhan’i sokup, rakibin 3’e 3’ünü 4’e 3 hale getirmeye çalistik. Ama bunu hemen hemen hiç yapamadik. Fakat Oguzhan’in ilk goldeki pasini da atlamak istemiyorum, harikaydi. Ikinci yarida oyunun bize geçtigini düsünüyorum. Orta sahadaki degisiklik durumu iyi hale getirdi diye düsünüyorum. Bos toplara sahip olup, dogru oyuncuya geçirdigimizde daha etkin olduk. Bir gol daha bulduk Ghezzal’la. Onun imza gollerinden birisiydi. Josef’in buradaki kosusu çok önemliydi. Harika bir gol oldu. Golden sonra yine oyunun akisi ve üstünlügü bizde gibiydi. Rakibin de zorlamasi hiç bitmedi, tükenmedi. Iyi bir fiziksel durumdalar. Oynadiklari oyun ile bulunduklari siralamanin dogru olmadigini düsünüyorum. Daha iyi yerleri hak eden bir takim Göztepe. 15 dakika kadar oyunu eksik oynadik. 4-4-1 seklinde yerlestik bu dönemde. Biraz daha dikkatli ve derli toplu olmamiz gerekiyordu. Ersin’in kurtardigi toplar var. Bu pozisyonlari vermeseydik harikaydi” diye konustu.



“Gözyaslarima engel olamadim”

Maçin ardindan tribünlerin kendisini çagirmasiyla ilgili konusan Önder Karaveli, “Zor anlardi benim için. Ben oyuncularimi alkislamak için orada kalmistim aslinda. Onlara eslik etmek istiyordum. Sonra antrenör arkadaslarimdan birisi gelip söyledi.

Beni çagirdiklarini duymadim, anlayamadim. Bu durum tarifi çok kolay bir olay degil. En sevdiginiz statta, en sevdiginiz insanlar orada ve sizi çagirip sevgilerini gösteriyorlar. Onlarla olmak harika bir sey. Herhalde çok gizleyemedim. Birkaç gözyasi geldi, güçlü durmaya çalistim ama beceremedim. Taraftarlara, bana bunu hissettirdikleri için çok tesekkür ediyorum. Ama burada asil olan Besiktas’tir. Destegin en büyügünü Besiktas’a göstermek gerekiyor” diye konustu.



“Baskanimiz ve yönetimimiz Besiktas için en dogru karari verecektir”

Baskan Ahmet Nur Çebi’nin gelecek planlari hakkinda kendisiyle yola devam etmek istemesini açiklamasiyla ilgili soruyu yanitlayarak sözlerini sürdüren Önder Karaveli, “Baskanimiza bu güzel sözleri için tesekkür ederim. Ben 3 maçtir, onlarla konustugumuzda, onlarin bana ettiginden ben daha fazla tesekkür ediyorum. Bana güvendiler ve bu görevi verdiler. Ne kadar hazirlikli oldugumu bilmiyordum ama fena da gitmedi. 22 yildir antrenörlük yapiyorum ama ilk defa bu seviyedeyim. Bunu da kendi basima olusturmuyorum. U19 takimindaki ekip arkadaslarim benimle. Basta Serdar Topraktepe’den çok destek aliyorum. Ama yardimlarin en büyügünü oyunculardan aliyorum. Bulundugumuz ortamda her biri benden çok daha tecrübeli. Hatta beraber götürüyoruz ve onlarin fikirlerini de aliyorum. Sahanin içinde olan onlar, neleri dogru neleri yanlis bulduklarini da soruyorum. Hatali oldugumuz zamanlar da var. Bugün oynanan oyun harika bir oyun degil. Bugün maçi kazandik ama oyunu kazandigimizi düsünmüyorum. Baskanimizin sözleri için çok tesekkür ediyorum. Baskanimiz ve yönetim kurulumuz Besiktas için en dogru yapilanmayi yapacaktir. Ben de bunun hangi parçasi olursam, en dogru sekilde, en iyi sekilde görevimi yapmaya çalisacagim. Benim için kiymetli olan bu. Ben geçen sene Azerbaycan’da antrenör olarak çalisiyordum. Oradaki görevim bitince Mehmet Eksi hocamiz beni davet etti ve yeni sezonda Besiktas’ta olacagim diyerek söz verdim kendisine. Bu sözü verdigimde 5-6 ay vardi yeni sezona. Arada baska talepler olmasina karsin hocama verdigim sözü tutarak buraya geldim. Besiktas’ta çalismaya basladim ama bana Besiktas U19 takiminin sorumlusu pozisyonunu veren de Sergen hocamizdir. Kendisine çok tesekkür ediyorum. Burada olusturdugumuz durum, oyuncularin verdigi cevaplar ve oynadigimiz maçlardaki durum, belki de bana bu görevi getirdi. Su anda gidisattan memnunum. Maçtan 1 gün sonrasini düsünmeden yasiyorum” dedi.



“Bu takimdaki oyuncular, geçen senenin sampiyon oyunculari”

Son haftalarda performansi artan oyuncular hakkinda konusan Önder Karaveli, “Bu konuda katkimiz olmustur ama oyuncular bence biraz da skorlarin etkisiyle motivasyonlarini yükseltmistir. Tamamini bize baglamak dogru olmaz. Geçen senenin sampiyon takimini konusuyoruz sonuçta. Bizim bazi dokunuslarimiz oldu ekibimle beraber. Kayserispor maçinda Batshuayi’ye geçmisteki attigi golleri izlettirip sonuç almistik. Fenerbahçe maçi öncesinde ayni uygulamayi Larin ve Ghezzal’a da uygulamistim. Biraz geç oldu ama bu maça denk geldi. Ikisi de çok güzel goller atti ve zamanlamasi da çok iyiydi. Birçok konuda vaktimizi beraber geçiriyoruz. Oyun kalitelerini bir kenara koyuyorum, insani kaliteleri de çok yüksek bir ekiple çalisiyoruz. Profesyonellerin yardimiyla olusturulan ortam çok iyi gidiyor. Sahaya yansimasi da iyi gidiyor” açiklamasini yapti.

“Matematiksel sansiniz sürdükçe yarisin içindeyiz”

Süper Lig’deki sampiyonluk yarisi hakkinda da konusan Karaveli, “Matematiksel olarak bu durum devam ettikçe, sadece Besiktas degil her takim bu yarisin içindedir. Bu bazen son hafta biter, geçen seneki gibi. Bazen birkaç hafta öncesinde bitebilir. Biz de sansimiz matematiksel olarak devam ettigi sürece sansimizi zorlayacagiz. Bunun disinda dogru oyun oynayan, dogru yapilanma için de çalisacagiz. Bu iyiye gidis sirasinda kulübün hangi parçasi olarak görevlendirilirsem, o görevde olacagim. Benim bir ayagim da Besiktas Akademisi’nin içinde olacak. Pozisyonum ne olursa olsun, bir ayagim orada olacak. Bu ülkenin gençlerine inanmaya devam edecegim. Onlarin iyi oyuncular ve iyi insanlar olmalari için elimden gelen çabayi gösterecegim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA