Milli Boksör Busenaz Sürmeneli'ye Otomobil Hediye Edildi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda altin madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli'ye, otomobil hediye edildi.

Trabzon Valiligi önünde otomobilin anahtarini milli sporcuya veren Vali Ismail Ustaoglu, Busenaz'in 69 kiloda olimpiyat sampiyonu olarak Türk bayragini göndere çektirdigini animsatti. Sürmeneli'nin Türkiye'ye ve Trabzonlulara hem gurur hem de heyecan yasattigini vurgulayan Ustaoglu, "Busenaz, genç yasta göstermis oldugu basariyi devam ettirecek. Inaniyorum ki bundan sonra bizim gençlerimiz de kendisini rol model alacak. Biz buna inaniyoruz." dedi.

Ustaoglu, Trabzon halki adina Sürmeneli'ye otomobil hediye ettiklerini belirterek, "Ülkemize ve Trabzon'umuza bu gururu yasatan Busenaz kizimiza Trabzon halkimizin ve is adamlarimizin armagani olarak otomobil hediye ediyoruz. Busenaz'in antrenmanlara daha rahat gidebilmesi ve günlük ihtiyaçlarini daha rahat karsilayabilmesi adina kendisine bir araç hediye ediyoruz. Hayirli ugurlu olsun diyoruz." diye konustu.

Milli boksör Sürmeneli de olimpiyat sampiyonu oldugunda hissettigi duygulari paylasarak, "Sizin için büyük bir basari olabilir ama benim için büyük bir baslangiç oldu. Çocuklar bize bakarken gözü parliyor. Gururlaniyoruz. Cumhurbaskanimiz diyor ki 'Aglattin beni kiz'. Bunlar çok güzel duygular. 2024 için hedeflerimizi de koyduk. Çalismalarimiz devam ediyor. Valimize ve Trabzon halkina tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA