GÜNDEM ÖZETI / 23 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Karadag Parlamento Baskani Aleksa Beçiç ile bir araya gelecek. TBMM ile Karadag Parlamentosu arasinda Parlamentolararasi Is Birligine Dair Protokol'ün imza törenine katilacak olan Sentop, mevkidasiyla ortak basin toplantisi yapacak.

- Sentop, programi kapsaminda Karadag Basbakani Zdravko Krivokapiç ve Karadag Cumhurbaskani Milo Cukanoviç ile de bir araya gelecek.

(Potgoritsa)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Nakliyeciler Sitesi'nde kamyon soförleriyle kahvalti edecek, Sanayi Odasi, Ticaret Odasi, Ticaret Borsasi ve OSB Baskanlari ile görüsecek. Sehit Kubilay Parki'nda Büyüksehir Belediyesinin, Lezzetler Çarsisi'nda da Çukurova Belediyesinin toplu açilis törenlerine katilacak olan Kiliçdaroglu, Kozan Belediyesi Sinema Salonu'nda muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek, Çiftçiler Birligini ziyaret edecek.

(Adana/09.00-17.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Istanbul Sanayi Odasini ziyaret edecek.

(Istanbul/10.30)

EKONOMI FINANS

1- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Efes Kanal incelemesinde bulunacak, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Gida Laboratuvari açilis törenine katilacak.

(Izmir/13.30/15.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karayollari Ankara 4. Bölge Müdürlügüne bagli Kirikkale 44. Sube Sefliginin açilis törenine istirak edecek, ülke genelinde kara yollarinda karla mücadeleye yönelik çalismalara iliskin açiklamalarda bulunacak.

(Kirikkale/14.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, Para Politikasi Kurulu toplanti özeti ile haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

4- Türkiye Istatistik Kurumu, 2020 yili sosyal koruma ile atik istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Uluslararasi Iliskiler Konseyi Dernegi tarafindan çevrim içi düzenlenen Uluslararasi Güvenlik Akademisi'nin kapanisinda konusma yapacak.

(Ankara/17.30)

2- Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, geleneksel yil sonu basin toplantisinda konusacak.

(Moskova)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Turkuvaz Medya Grubu ve Para Dergisi'nin hayata geçirdigi "Esports Business" zirvesine çevrim içi katilacak.

(Istanbul/11.25)

2- Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasi, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Yukatel Kayserispor ve Besiktas-Göztepe maçlariyla tamamlanacak.

(Malatya/17.00/Istanbul/20.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 17'inci ve normal sezonun ilk yarisinin son haftasinda Fenerbahçe Beko, deplasmanda Fransa'nin LDLC Asvel takimiyla karsilasacak.

(Lyon/23.00)

4- Voleybol Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçinda Fenerbahçe Opet, deplasmanda Fransa'nin Beziers Volley takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Beziers/21.00)

5- AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley çeyrek final turunda Ziraat Bankkart ile Yeni Kiziltepespor karsilasacak.

(Ankara/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA