Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Hakem Eksikligi Varsa Ben Hakemlik Yapmaya Hazirim'

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, atanan hakem atamalariyla ilgili hakem eksiligi varsa kendisinin hakemlik yapmaya hazir oldugunu ifade etti. Baskan Çebi ayrica sansin Önder Hoca’da oldugunu söyledi.

Süper Lig’de Besiktas’in evinde Göztepe’yi 2-1 maglup etmesinin ardindan Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Önder Hoca’yla beraber olmanin keyifli ve galibiyette de bir tat oldugunu ifade eden Çebi, ”Deginmek istedigim bir konu var. Niye biz her maçin sonunda hakemlerin tartisildigi bir süreç yasiyoruz. Biliyorsunuz benim cezam bugün bitti. Ben söylemeliyim, ne söylememeliyim. Hakemlerin adaletli, dikkatli olmalari bu kadar mi zor? 1 senelik boyunca hakemlik yapmamasi karar verilen sahis, hakem yok mu diye yeniden getiriliyor? Geçen hafta Firat Aydinus’un kararlari, verdigi penalti kararlari ve sonra VAR ile ilgili abuk sabuk yorumlar. Ne zaman bitecek bu çile? Neden hakem tartismayacagiz. Her Besiktas maçindan sonra Besiktas hakemlerle ilgili bir sey söylemek zorunda kaliyor, çok mu keyif aliyoruz. Hakem konusu ne MHK, ne TFF konusudur. Hakem konulari, eski hakemlerin bu camiadan gitmesinin gerektigi konulardir. Yollarini ayirsinlar, bizi kendimize biraksinlar. Bütün takimlarimiz mücadele edelim, kim sampiyon olacaksa olsun, kim bu ligde kalacaksa kalsin. Ama hakemlerin yanlis kararlari olmadan olsun. Firat Aydinus’un geçen hafta yaptigi büyük yanlis, giden puanlar. Bugün gitmek üzere olan 1 puan. Kupa oynayacagiz Katar’da. Hakem bulamadilar, sinir uçlarimiza dokunmak için hakem atiyorlar. Ama beyler yeter artik. Ceza almak istemiyorum ama sabrimizi zorluyorlar. Burada konustuklarimizin disinda hakemlerle ilgili TFF, MHK Baskani’na gerekli dertleri anlatan biriyim. Bu yanlis anlamayi biraksinlar. Ben gerekeni yapmaya devam ettim, edecegim. 21 gün bitti merhaba demek için buraya geldim. Umarim merhaba demeye devam ederiz ve önümüzü kapatmazlar. Ben TFF Baskani’yla her zaman konusuyorum. Her konuda konusuyorum. Sonuçta ben Besiktas Baskani’yim, o da TFF Baskani. Konustugum her konuyu paylasmam gerekmiyor. Besiktas için gerekli her seyi yapiyorum” dedi.



”Sans Önder Hocamizin”

Takimin basinda bulunan Önder Karaveli ile devam edilip edilmeyecegi sorusuna cevap veren Çebi, ”Bizler bir seyleri idare ediyoruz, oysa bizlerin tedbirli olmamiz lazim. Sergen Hocamiz giderken ben çok üzüldüm. Hocamiz aldigimiz kupalarin altinda ismi olan birisi. Hiç tedbir almamistim, bundan sonra almam gerekiyor. Önder Hoca böyle devam ettigi müddetçe bence edecektir, camiamizin arkasinda olmasi lazim. Besiktas için bir sans Allah yolunu açik etsin. Iyiyse sezon sonu degil, hocam mutluysa, basariliysak devam etsin 1, 2, 3 ve 5 sene. Bizim artik Besiktas gelecegi ile ilgili daha farkli strateji yönetmemiz gerekiyor, ekonomisiyle ve transferlerle. Önder Hoca buna çok uygun. Allah insallah bir aksilik çikartmaz. Ben Besiktas’i idare ediyorum. Hocamizin yolu açik olsun. Onun arkasindayim, hocama yakisir o isler. Su anda Önder Hoca takimi çok iyi idare ediyor, tercihlerimizden bir iki ne olur onu tartismak istemiyorum. Sans Önder Hocamizin” ifadelerini kullandi.

”Sampiyonluk için çok ümitliyim”

Besiktas’in sampiyon olma ihtimali ile ilgili konusan Baskan Çebi, ”Sampiyon olma ihtimalini zayif görüyorlar ama ben çok ümitliyim. Stat bugün çok az oldu. Sebebi Fenerbahçe maçinda tribünlerin yaptigi hakaretlere verilen ceza ve kapatilan tribün arasinda hakkaniyetsizlik var. Fenerbahçe’ye yapilan hakkaniyet dogru, bize hakkaniyetsizlik var. Buradan kaynaklanan seyirci eksikligimiz oldu. Ne kadar geliyorlar, biz taraftari kirmayiz ve indirime bakacagiz ama ölçülü olmak zorundayiz. Gelen taraftarimiz var. O taraftara asiri derecede cezalandirirsaniz tribüne adam bulamayiz” seklinde konustu.



”Agizdan çikan lafla atama olmamali”

Hakemlere deginen Ahmet Nur Çebi, ”Hakemlerle ilgili sistem degisikligi benim Kulüpler Birligi Baskanligi döneminde ortaya attigimiz projeydi. Hala çalisiyorlar, neden bu kadar üzün sürdü bilmiyorum. Hakemler atanirken neden atama yapiliyor. Neden belli bir aritmetige dayandirilarak degil de, puana göre yapilmiyor da, bu hakem bu maça atandi diyorlar. Maçlara gelen hakemlerin birilerinin agzindan çikan lafla atamayla olmamali. Bu durumla ilgili soru isareti var kafamda. Atama usulü olmamasi lazim. Birinin agzindan çikan bir cümleyle atanan hakem olmaz. Bunun gerekçesi açiklanmiyor. Aritmetige dayali hakem atamasi olmasi gerektigini söylüyorum” diye konustu.



”Hakem eksikligi varsa ben hakemlik yapmaya hazirim”

Katar’da oynanacak kupa maçina deginen Çebi, ”Biz hocamizla o maçtan sonrada devam etmek istiyoruz. Ama kendimi ters seylere karsi tedbirli olmak zorundayim. Hocam iyidir, tercihimdir ve projelerime uygun hocadir. Onunla yürümeyi istiyorum. Taraftar da istekli. Önder Hoca’nin hak ettigini baskasinin etmesi mümkün degil. Zaman ne gösterir bilemiyorum. Kupa maçinda baska hakem bulamadiklari için federasyonu ve MHK’yi tebrik ediyorum. Hakem eksikligi varsa ben bile hakemlik yapmaya hazirim” dedi.

Kaynak: İHA