Zeki Murat Göle Açiklamasi 'Kilidi Açamadik'

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, Karagümrük maçinin ardindan, “Kazanmak için ugrasan dogru oyunu oynamaya çalisan bir takim vardi. Sadece üretkenlikte zaaflar vardi, rakibi yorduk onun akabinde penalti ve kirmizi kart geldi. Isler istedigimiz sekli aldi. Ikinci yarida olan apayri bir sey. Bu da tabii rakibin ceza sahasini agresif savunmasi da oldu. Kilidi açamadik“ diye konustu.

Süper Lig’in 18. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, genele baktiklarinda istedikleri oyunu sergileyemediklerini ifade ederek, “Bu bizi çok üzüyor. Zor bir süreçteyiz. Ilk yaridaki oyun anlayisimiz ikinci yariya yansiyamadi. 11’e 11 rakibi bayagi yorduk, topa sahip oyun anlayisiyla oynamaya çalistik, agresiftik ama üretkenlikte problem yasadik. Üzerine penalti pozisyonu ve kirmizi kart oldu. Ikinci yaridaki beklentimiz daha çok pozisyon bulmakti. Rakibimizin geri çekilmesiyle agresif savunmayi asamadik. Son dakikalarda net pozisyonumuz oldu. Yeteri kadar tempo yapamadik ikinci yari. Oyunun yönünü daha hizli degistirmemiz gerekiyordu. Çift santrfora döndük, Serdar’in pozisyonu faulle kesildi. VAR’a gitmedi pozisyon. Genel anlamda baktigimizda istedigimiz hiçbir sekilde olmadi“ dedi.



“Kilidi açamadik“

Takimin 9 kisi karsisinda kazanamamasiyla ilgili soruya cevap veren Göle, “Ligin geneline baktigimiz zaman son dönemlerde bu problemi yasiyorduk. Istedigimiz formasyonu degistirdik olmadi, tekrar eski sisteme döndük. Bu dönemde biraz oyuncular da yiprandi. Simdi bir degisim oluyor. Sonuçta yeni bir yapilanma olacak, hocamiz gelecek. O gelene kadar mümkün oldugu kadar takimi diri tutmaya çalisacagiz, süreci görecegiz. Ilk yariya baktigimiz zaman kötü bir takim yoktu. Kazanmak için ugrasan dogru oyunu oynamaya çalisan bir takim vardi. Sadece üretkenlikte zaaflar vardi, rakibi yorduk onun akabinde penalti ve kirmizi kart geldi. Isler istedigimiz sekli aldi. Ikinci yarida olan apayri bir sey. Bu da tabii rakibin ceza sahasini agresif savunmasi da oldu. Kilidi açamadik“ seklinde konustu.

Kaynak: İHA