Volkan Demirel Açiklamasi '9 Kisi Nasil Defans Yapilir Gösterdik'

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, 9 kisi kaldiklarinin ardindan soyunma odasinda degisiklikleri belirleyip, tamamen inançtan çikan bir organizasyonla savunma yaptiklarini belirterek, "9 kisi nasil defans yapilir gösterdik" dedi.

Süper Lig’in 18. haftasinda Fatih Karagümrük evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, maçla ilgili fazla bir düsüncesi olmadigini ifade ederek, “Böyle olmasini istemezdim. 9 kisi bu kadar mücadele, istedigim oyunu oynatamadim ama tabii ki sunu göstermis olduk. Bir takim nasil olunur, 9 kisiyle nasil savunma yapilir, Türkiye’nin en büyük takimina karsi yapmak nasil olur göstermis olduk. Takim arkadaslarimi tebrik ettim. Açikçasi yogun bir gündü benim için. Hem 1 haftalik teknik direktörlük, ilk hafta galibiyet, ikinci hafta Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. Karisik duygular, sonra 9 kisi kaliyorsunuz. Takima kendinizi anlatabilmissiniz. Bütün düsündüklerimizi takim arkadaslarimiz yapti. Ama istemedigimiz bir pozisyonda kirmizi kart yememiz. Caner’in atilmasini anlayamadim. Caner bana bir sey demedigini söyledi.

Sadece ne yapmaya çalistigini sormus. Bende devre arasinda sordum, hakem cevap vermedi. Hakemler hakkinda bir sey söylemeyecegim. 8-7 kiside biraksalar hiç önemli degil. Türkiye’ye bence defansif anlamda güzel bir sey izlettik. Içinde oldugum takima anlatabildigim için hazirliksiz yakalandigimiz bir durumdan 9 kisi nasil defans yapilir gösterdik. Takim arkadaslarimi tebrik ediyorum“ seklinde konustu.



“TEKNIK DIREKTÖRLÜK BAKISINA DEGISIKLIK GETIRECEGIM“

6 gündür 10 saat uyudugunu ifade eden Demirel, “Çok yogun bir sürecin içine girdim. Uyumamam su yüzden. Bu yorgunluk kafama takilan bir seyden degil, çok istedigimden dolayi uyuyamadim. Bu isi dogru yapacagim. Ne gördüysem bunlarin iyisini yapip, kötüsünü yapmayacagim diye söz verdim. Yatarken kalkarken aklima bir sey geliyor. Hatalarim yanlislarim olacak ama kendimi iyi ifade edebildigimi düsünüyorum oyunculara. Onlari sikmamaya çalisiyorum. Görüntü olarak ne Göztepe ne Fenerbahçe ile alakali bir sey göstermedim. O yüzden gerçekten teknik direktörlük bakisina degisiklik getirecegim, kendime görev edindim bunu. Futbolcuyla bir iliskisi olan, onu dinleyen anlayan, ona göre hareket etmeye çalisan bir teknik adam olmaya çalisiyorum. Basaririm basaramam onu görecegiz. Burada yasadigim tecrübe ilk maçindaki galibiyet önemli. Takimdaki olanlar gerçekten çok iyi. Bu takimla beraber ilk öncelikli hedef Avrupa Ligi’ne katilabilmek, ondan sonraki hedeflerimiz de bu takim daha üst siralarda olmasi gerekiyor. Sözümde durmak için elimden geleni yapacagim. Futbolcuya 3-5-2 gibi takilip sadece rakibe analiz yaparak baska bir sey yapacagiz. Her maçin senaryosu bizde farkli“ diye konustu.



“INANÇTAN ÇIKAN BIR ORGANIZASYON OLDU“

Ekibiyle birlikte çalistigini söyleyen Volkan Demirel, “Belirli seylerde gösteriyoruz, bizim ne yapacagimizi gösteriyoruz. Izlediklerimizi konusarak ifade etmeye çalisiyoruz. O yüzden ben biraz daha karsilikli diyalog ve iliskiyle alakaliyim. Savunmayi 9 kisiyle yaparken bunu konusmadik, biz bunun taktigi analizi yapmadik. Ilk yari girdik içeri, degisikligi yaptik. 4+1 sag sol yapip degisiklikleri yapip ataga çikacagiz dedik. Tamamen inançtan çikan bir organizasyon oldu. Diyaloglar, iliskiler, istemek, inanç çok önemli. Ben bunu anlatabildigimi düsünüyorum. Oyunun yüzde 70’i biraz isteme ve karsilikli iliski“ ifadelerini kullandi.

“BENI VOLKAN DEMIREL YAPAN YER FENERBAHÇE“

Fenerbahçe’ye karsi olmanin zor bir his oldugunu söyleyen Demirel, “Beni Volkan Demirel yapan yer Fenerbahçe’dir. Bazi hedeflerimin oldugunu söyledim, kendi kanatlarimla uçmak istedigimi söyledim. Bu hedeflerime insallah ulasacagim. Dogru yer dogru zamandayim. Çok mutluyum. Çok güzel bir baskan çok güzel bir kulüple beraberim. Güzel baslangiç yaptik. Bugün de kazanmak isterdik, kazanamadik. Futbolun içinden gelen, son dönemde yakin zamanda futbolu birakmis sans verilen oyuncular bence basariya ulasacak. Yakin zamandaki ortami içinden geldigi kadar bildiklerimi aktaracagim. Iyi seyleri yapmaya çalisacagim elimden geldigi kadar“ diyerek sözlerini noktaladi.

(Ozan Bugra Kosar - Bora Akyol/IHA)

Kaynak: İHA