Remzi Sanver Açiklamasi 'Kimsenin Hakkinin Yenmedigi Bir Futbol Düzeni Için Mücadele Ediyoruz'

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanyer yaptigi açiklamada, “Kimsenin hakkinin yenmedigi bir futbol düzeni için mücadele ediyoruz” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, Galatasaray Televizyonu araciligiyla degerlendirmelere bulundu. Sanver’in açiklamalari su sekilde:

“Sayin Basev’in basarili olacagina inancimiz tam"

“Ilk ele alacagim konu Galatasaray’daki görevlendirmeler ve görev degisiklikleri olacak. Yönetim Kurulu olarak göreve talip olurken verdigimiz sözlerden biri daha kurumsal bir Galatasaray’di. Bu yönde bir adim olarak ve icranin profesyonellere emanet edildigi, seçilmis Yönetim Kurulu Üyelerinin ise yönlendiren, denetleyen konumda oldugu bir sistemi olusturmak adina baskanimizin basdanismani ve Dijital A.S. Baskanvekili Sayin Hande Ocak Basev, Galatasaray Sportif A.S.’ye icra kurulu baskani olarak atandi. Bu kararla mevcut kulüp genel sekreterliginin görev tanimlari ayni kalmak kaydiyla kulüp ile Sportif A.S. tarafindan ortaklasa kullanilan destek birimlerinin verimli ve uyumlu çalismasi da kendisinin sorumlulugunda olacak. Gerek kulüp gerekse Sportif A.S. bünyesinde 5 Agustos 2021 tarihinden bu yana gerçeklestirmekte oldugu bu çalismalari takdirle takip ettigimiz Sayin Basev’in bu görevinde de basarili olacagina da inancimiz tam.”

“Bu vesileyle Sayin Handa Ocak Basev’in bu göreve atanmasi sürecine dair kamuoyuna bir çok asilsiz haberin yansidigini da belirtmek isteriz. Sportif A.S.’ye bundan önce de icra kurulu baskanlari atanmistir. Sayin Basev 4 ayi askin zamandir birlikte çalistigi Yönetim Kurulu Üyelerinin tümü tarafindan yakindan taninmakta ve bu göreve liyakati istisnasiz takdir edilmektedir. Neticede kendisi hem genel mevzuata hem de kulüp tüzügüne uygun sekilde göreve baslamistir. Yönetim Kurulumuz yeni icra kurulu baskanimizin tereddütsüz ve ittifakla arkasindadir. Bu vesileyle bazi basin ve sosyal medya organlarinda sebebini anlayamadigimiz bir sekilde Hande hanimefendiye ailesi üzerinden saldiran haberleri haksiz, hatta vicdansizca buldugumuzu, kinadigimizi, dilerse kendisine hukuki destek vermeye hazir oldugumuzu da ifade etmek isteriz.”

“Sistematik karalamalara ve iftiralara karsi hukukla mücadele verecegiz"

“Son zamanlarda bilhassa sosyal medya üzerinde Galatasaray’a ve aralarinda mesai arkadaslarimizin da bulundugu bazi Galatasaraylilara yönelik bir itibarsizlastirma temayülünün farkinda oldugumuzu söylemek isteriz. Elbette ki elestiri hakkini ve ifade özgürlügünü tereddütsüz savunuyoruz. Diger yandan tespit ettigimiz sistematik karalamalara ve iftiralara karsi hukuk önünde mücadele verecegiz. Zira Galatasaray’in yillardir birikmis sorunlarini çözmek üzere sarf ettigimiz çabanin, kisisel menfaatlerin ürünü olan davranislarla engellenmesine müsaade etmek istemiyoruz.”

“Galatasaray camiasini dikkatle dinlemenin öneminin farkindayiz"

“Kutuplasmis degil, Galatasaray degerlerinde bütünlesmis bir Galatasaray için yola çiktik. Bunu saglamanin unsurlarindan birinin yönetimde seffaflik oldugunu biliyoruz. Kulübümüzün yönetim sürecini Galatasaraylilarla açiklikla paylasiyoruz. Bunun için degerli Galatasaraylilardan ziyadesiyle spekülatif duran haberleri temkinle karsilamalarini ve ihtiyaç hissederlerse Yönetim Kurulumuzdan teyit almalarini rica ediyoruz. Böyle bir iletisime daima açigiz. Galatasaray’i daha iyi ve dogru yönetebilmek için Galatasaray camiasini dikkatle dinlemenin öneminin farkindayiz. Bu sebepten Galatasaraylilarla iletisim kanallarimizi çesitlendirmeye ve gelistirmeye çalisiyoruz. Bu yönde bir adim olarak üyelerimizin Yönetim Kuruluna internet sitemiz üzerinden kendilerine mahsus erisebilecekleri bir sistem kurduk. Ayrica dileyen ve izin veren üyelerimize kendilerini mesaja bogmadan bilgi paylasacagimiz veya kendi görüslerini alabilecegimiz bir Whatsapp hesabi da açiyoruz. Nihayet haftanin belirli gün ve saatlerinde üyelerimizi dogrudan dinlemek üzere kulübümüzün resmi zoom odasinda hazir bekleyen bir Yönetim Kurulu Üyesi de olacak. Bütün bu iletisim kanallarina dair bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde üyelerimize yollayacagimiz bir mesajla yapacagiz.”

“Geçtigimiz günler içerisinde yönetimimizde bazi görev degisiklikleri yasandi. 15 Aralik’ta Sayin Rezan Epözdemir, 16 Aralik’ta Sayin Sükrü Köksal Ünlü, Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifalarini açikladilar. Tüzügümüzün 93. maddesi uyarinca Yönetim Kurulumuzun yedek üyelerinden Sayin Reha Keskin ve Sayin Ozan Sener, Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve basladilar. Görevden ayrilan çalisma arkadaslarimizin istifa gerekçelerine dair kendilerinin yaptiklari açiklama disinda bir açiklama yapmamiz veya kamuoyuna yansiyan yorumlari degerlendirmemiz yakisik almayacagi asikardir. Sayin Epözdemir ve Sayin Ünlü’ye Galatasaray’a katkilari için sükranlarimizi sunuyoruz. Sayin Keskin ve Sayin Sener’e yeni görevlerinde basarilar diliyoruz.”

“Yönetim Kurulunda Sayin Köksal Ünlü’nün ayrilmasiyla bosalan Yönetim Kurulu Genel Sekreterligi görevi bendenize emanet edildi. Degerli selefimin çok yükseklere tasimis oldugu standartlara layik olmak için elimden geleni yapacagim. Bu görevi Yönetim Kurulu Sözcülügü ile bir arada sürdürecegim. Yönetim Kurulu Sözcülügü’nün günlük meselelere anlik olarak deginmek degil ama kulübümüzü ilgilendiren stratejik konularda Yönetim Kurulu adina degerlendirme yapmak için ihdas edildiginin altini çizmek isterim. Bununla birlikte günlük meselelerde, bilhassa futbola dair konularda Sportif A.S.’nin yönetim kurulu üyesi çalisma arkadaslarimiz açiklama yapacaklardir. Köklü ve önemli kurumlarin çogu zaman mesakkatli olan idari süreçlerinin bazen yol ayriliklariyla neticelenmesi dogaldir. Önemli olan bu ayriliklarin medeni bir sekilde gerçeklesmesidir. Galatasaray’in bu açidan örnek teskil ettigi süphesizdir.”

“Yol haritamiz uzun vadedir"

"Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak ileriye göreve basladigimiz günün ümidi ve heyecaniyla bakiyoruz. Galatasaray’in sorunlarina hakimiz, bunlari çözmek için güvenli adimlarla ilerliyoruz. Yillarin biriktirdigi meselelerin bir çirpida hallolmayacagi süphesizdir. Kalici çözümler, uzun vadeli dogrulari yapmaktan geçer. Bu dogrular çogu zaman kisa vadeli beklentilerle çelisir; ama günü kurtarmak, bugün alkislanmak ugruna Galatasaray’in yarinlarini riske atmayacagiz.

“Futbol takimimizin son zamanlarda Türkiye’de aldigi hepimizi üzen sonuçlari da bu perspektiften görüyoruz. Finansal olarak sürdürülmesi imkansizlasmis, bu haliyle Galatasaray’in sadece futbolda degil her alanda önünü tikama noktasina gelmis bir futbol yönetimi kültürünü degistirmeye çalisiyoruz. Bunun için takimimizi gençlestirdik. Maliyetimizi kayda deger bir biçimde düsürdük. Henüz bu sürecin basindayken Avrupa’da son 16’ya kalmis bir futbol takimina sahibiz. Karamsarliga gerek yoktur. Yol haritamiz uzun vadelidir. Gelisime açiktir. Bu yol boyunca gereken bütün kararlari alacak iradeye sahibiz. Inaniyoruz ki yolculugumuz futbolda ve her spor bransinda sürdürülebilir basarilarla neticelenecektir.”

“Degerli Galatasaraylilar. Galatasaray’in bugünkü Yönetim Kurulu olarak ilk bir araya gelisimiz 19 Haziran 2021 tarihindeki seçimimizden çok önceye uzanir. Biz bir hayalle yola çiktik. Yolculugumuzda sadece güçlü ve basarili bir Galatasaray’i degil, ayni zamanda Türkiye’de dürüst, medeni ve baris kültürüne dayali bir spor iklimini hedefledik. En güçlü ifadesini futbolda bulan eril, kaba ve kutuplastirici dili reddettik. Türkiye’de sporun olmasi gerektigi gibi kavgaya degil barisa kutuplasmaya degil, uzlasmaya hizmet etmesi gerektigine inandik. Bu inancimizi hala ve tereddütsüz muhafaza ediyoruz. Inandigimizi gerçeklestirmek için her seyden evvel kendimizin inandigimiz gibi davranmamiz gerektigini biliyoruz. Dolayisiyla Türkiye’nin bütün spor kurumlariyla olan iliskilerimizi kendimize, Galatasaray’a ve Türk sporuna yakistirdigimiz üslup içerisinde sürdürüyoruz.”

“Mesela Türkiye Futbol Federasyonu Federasyonun hem yapisal hem kisilerden kaynakli sorunlarinin elbette farkindayiz. Bunlari ilgili bütün zeminlerde dile getiriyor, çözmek için azami çabayi sarf ediyoruz. Elbette Galatasaray’in hakkinin yendigi noktalarda müdahil oluyor ve hakkimizi ariyoruz. Daha da önemlisi kimsenin hakkinin yenmedigi bir futbol düzeni için mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin zeminleri hukuktur, insan iliskileridir, diplomasidir, gerekirse siyasettir; ama ekranlar veya mikrofonlarin önü degildir. Galatasaray Spor Kulübü dogru zeminlerde bu mücadeleyi en güçlü sekilde verecek birikime sahiptir ve zaten vermektedir.”

“Biz mikrofonlar önünde sesimizi yükselttik veya çok sert ifadeler kullandik diye Galatasaray’in hakkini aranmis olmayacagini bilecek tecrübede yöneticileriz. Ayrica sirf kitlelere hos gözükmek, bir sey yapiyormus gözüküp göz boyamak için hiçbir faydasi olmayacak kavgaci üslubu benimseyecek basitlikte insanlar degiliz. Bunu ne kendimize ne Galatasaray’a yakisiriz. Eger bugün mikrofonlarin önünde yüksek sesle ve tehditkâr bir üslupla konusmuyorsak bir sey yapmadigimizdan degil, aksine sahici bir mücadele verdigimizdendir. Sahici mücadeleler sadece güç degil diplomasi de gerektirir. Bu da ekranlarda konusarak olmaz. Kitlelere hos görünmek için ekranlarda ses yükseltmek, mücadelede havlu atmaktir. Biz havlu atmadik! Mücadelemize devam ediyoruz. Günün birinde havlu atarsak da bunu saklayarak ekranlarda göz boyamaya çalisarak degil, havlu attigimizi Galatasaray camiasiyla açikça paylasacak tiynette insanlar oldugumuza inaniyorum.”

“Rakibimizin aile içindeki üslubunu degerlendirmek bize düsmez"

“Degerli Galatasaraylilar, degerli kamuoyu. Rakiplerimizle olan iliskilerimizde de ayni anlayisa sahibiz. Galatasaray Spor Kulübü Baskani bugün çikar, Fenerbahçe Baskani’na sert ifadeler kullanir. Birileri de bunu alkislar. Fenerbahçe Baskani benzer ifadelerle cevap verir. Onu da birileri alkislar. Sonra iki kulübün taraftarlari tribünlerde kavga eder, sehrin arka sokaklarinda da birbirlerine biçak çeker. Biz hiçbir meseleyi çözmeden, sirf alkis almak ugruna Türkiye’de toplumsal gerginlige, siddet kültürüne katki vermenin vebalini tasimayiz, tasimayacagiz! Geçtigimiz günlerde kadina siddete dikkat çekmek ve karsi durmak için Fenerbahçe ile yaptigimiz kadin futbol dostluk maçi, Türk sporunda son zamanlarda atilmis en güzel adimlardan biriydi. Ne yazik maçin skoru, maçi vermesini hedefledigimiz mesajin önüne geçti. Daha da yazik olan, bu çok degerli proje, Fenerbahçe’nin bir yöneticisinin Galatasaray’a dair maç sonrasindaki yakisiksiz sözleriyle gölgelendi. Kendileri bunun aile içindeki sohbette yasanan bir dil sürçmesi oldugunu beyan ettiler. Elbette ki beyanlari esastir. Bir rakibimizin aile içi üslubunu degerlendirmek de bize düsmez.”

“Kadin futbolunu varligi elbet kadin-erkek esitligi açisindan önemlidir; ama ayni zamanda futboldaki eril dilin olusturdugu siddet ve karsitlik kültürünün kirilmasinda da büyük rol oynar. Kadina siddete karsi durmak için yapilan bir kadin futbol dostluk maçi sonrasindaki davranis biçiminin bütünü, Fenerbahçe’nin saygideger yöneticisinin bu ikinci hususu hiç anlamamis oldugunu ortaya koyuyor. O anlamadi diye biz çizgimizi degistirecek degiliz. Çünkü biz anladik. Türkiye’de spor kurumlariyla iliskimizde ne yapiyorsak bilerek yapiyor, nasil yapiyorsak bilerek davraniyoruz. Dünya ölçeginde büyük bir sivil toplum örgütünü yönetiyor olmanin sorumlulugunu tasiyoruz. Dünyadaki konumumuz itibariyla Türkiye’de tekiz. Bu da bize kitlelere dogru mesajlar verme sorumlulugunu yüklüyor.”

“Üslubumuzu sosyal medyaya göre degil, geleneklerimize göre belirliyoruz"

“Hem yönetim hem de iletisim üslubumuzu bu sorumlulukla belirliyoruz. Günlük heyecanlarin taleplerini karsilamak veya popüler olmak adina bu sorumluluktan imtina etmeyecegiz. Bu noktada degerli taraftarlarimiza seslenmek istiyorum. Yeryüzünün çesitli köselerindeki milyonlarca taraftarimizin Galatasarayimizi dünyanin en önemli sivil toplum kuruluslari arasina sokan ana unsurlardan biri oldugunun elbette bilincindeyiz. Bu bilinçle taraftarlarimizin duygu ve düsüncelerine deger veriyoruz. Bu duygu ve düsünceleri her kanaldan dinlemeye çalisiyoruz. Diger yandan Galatasaray’i sosyal medyaya göre degil, kurumsal ihtiyaçlarimiza göre yönetiyoruz. Hele yönetim ve iletisim üslubumuzu sosyal medyaya göre degil Galatasaray’in geleneksel degerlerine ve dünyada elde etmis oldugu konuma uygun olarak belirliyoruz. Bu degerlerin ve konumun sadece kulüp üyelerimize degil tüm Galatasaraylilara ilham verdigine süphemiz olmadigindan sevgili taraftarlarimizin Galatasaray’in tarz ve üslubunu, bizimki kadar köklü bir gelenege sahip olmayan, nispeten yerel kalmis spor kulüplerininki ile mukayese etmeyeceklerini umuyoruz.”

"Geçenlerde genç bir taraftarimizin sosyal medyada bana sevimli bir takilmasi oldu. ‘Abi sen git Norveç’te yöneticilik yap’ dedi.

Nasil bir Norveç algisi oldugunu bilmedigimden bu ülke özelinde bir yorum yapmayacagim. Ben ve çalisma arkadaslarim dilersek Norveç’te yasayabilir ve orada yöneticilik de yapabilirdik. Bunu Türkiye’de yapmayi tercih ettik. Çünkü çok sevdigimiz memleketimizin spor ikliminin dünyanin gelismis ülkelerinden eksigi olmamasinin heyecanini tasiyoruz. O sevgili kardesime diyorum ki, ‘Biz sizin ya da evlatlarinizin Norveç’e özenmeyecegi bir Türk sporu için yola koyulduk.’ Uzun soluklu bir mücadele, bir bayrak yarisi oldugunun farkindayiz. Geçtigimiz günlerde bir Yönetim Kurulu Toplantisinda baskanimizin ifade ettigi gibi Galatasaray için uzun vadeli dogrulari yapmak durumundayiz. Eminiz Galatasaray camiasi bunu takdir edecektir. Bugün etmese yarin edecektir. Istikbalde bugünlerin tarihi yazildiginda hakkimizda Türk sporunda farkli ve güzel bir seyler yapmaya çalismislar denirse bu da evlatlarimiza birakacagimiz en büyük manevi miras olacaktir."

Kaynak: İHA