Engin Koyun Açiklamasi '4 Kesin Transferimiz Var'

Kocaelispor Baskani Engin Koyun, yönetim kurulu ile beraber bir basin toplantisi düzenledi. Kocaelispor’un hedeflerini anlatan koyun, 4 kesin transferlerinin oldugunu belirtti.



Kocaelispor Baskani Engin Koyun, Kocaelispor yönetim kurulu ile beraber bir basin toplantisi gerçeklestirdi. Toplantida Kocaelispor’un 3 ve 5 yillik hedeflerinden bahseden Kocaelispor Baskani Engin Koyun, devre arasinda 4 kesin transferlerinin oldugunu, 7 veya 8 futbolcunun ise anlasmalarinin feshedilecegini belirtti.



“Görüstügümüz oyuncularin 4 tanesi ile anlasma saglayacagiz”

Taraftarin kendilerini istifaya çagirmasi ve Yilmaz Özeren hakkindaki sorulara cevap veren Engin Koyun, “Kocaelispor büyük bir camia, büyük bir taraftara sahip. Taraftarimiz basariya susamis durumda. Geçen yil ve ondan önceki yil sampiyon olmus olmasinin heyecanlilar diye bakiyorum. Hocamiz Mustafa Resit Akçay ile ilgili istifa istekleri, ‘Biraksin gitsin’ dedikleri için bu dönem bize de döndüler. Onun haricinde bize karsi bir art niyetleri olduguna inanmiyorum. Bizim samimiyetimizi gayet iyi biliyorlar. Taraftarimiz sadece sabirli olsun. Inaniyorum ki yarinlar güzel olacak. Yilmaz Özeren baska bir kulübün transfer listesindeydi. Bize, orada oynamak istedigini belirtti.

Sartlar da bize uygun geldigi için biz kendisine hizmetleri için tesekkür edip gönderdik. Kendisiyle herhangi bir problemimiz yoktu, kadro disi degildi. Su anda 8 futbolcu ile görüsüyoruz. Insallah bunlardan 4 tanesi ile anlasacagiz” seklinde konustu.



“Olaganüstü bir kenetlenme sagladik”

Camianin kenetlendigini belirten Engin Koyun, “11 yil sonra 1. Lig’de yerimizi aldik. Bu güzelligi hep birlikte yasadik. Eski karanlik, aci günlere dönmemek için sehirde olaganüstü bir kenetlenme sagladik. Bunu birlikte, bu sehirdeki 2 milyon kisi ile basardik. Önceligimiz sampiyonluk mu, tutunmak mi, daha farkli unsurlar mi? Bunlari uzun uzun paylastik. Bu basarinin devam etmesi için ne yapmamiz lazim. Takimin 5 yil amatörde çirpindigi günleri hatirlayalim. Ismi degismeden amatörden 1. Lig’e çikan takim sayisi çok azdir. Bunun için emegi geçen tüm degerleri tebrik ediyorum. Bu yönetim 2 yilda 2 lig birden çikti” dedi.



“Eski günlerdeki gibi kulübe naylon faturalar girmiyor”

Kocaelispor’un mali disiplinine vurgu yapan Koyun, “Kocaelispor ile ilgili 15 yillik bir proje sunduk. Avrupa’da 50-100-150 yillik projeler yapiyorlar. Bizim önceligimiz mali disiplin. Iddia ediyorum. 1-2 sirket kulübü hariç Kocaelispor tüm liglerin mali disiplinini saglamis örnek bir kulüp oldu. Dönemimize ait hiçbir borcumuz yoktur. Kurumsallasma adina iyi yoldayiz. Eski günlerdeki gibi kulübe naylon faturalar girmiyor. Alt yapi, alt yapi, alt yapi… Bunun için tesislesme olmasi lazim. Aksi halde bir sey üretemeyiz. Büyüksehir Belediye Baskanimizin öncülügünde Allah’a hamdolsun tesislerle ilgili karar verildi.

En kisa sürede A takimi ve alt yapi ayni merkezde toplayacagiz. Almanya ve Hollanda’da inceleyecegiz örnek bir kampüs yapacagiz” ifadelerini kullandi.

“15 yil sonra Kocaelispor, Türkiye ve Avrupa’nin gündeminde olan bir kulüp olacak”

Hedeflerine deginen Engin Koyun, “15 yillik plan dahilinde 3 yilda takimi Süper Lig’e çikarmamiz lazim. Bu yil baslangiç. 5 yil içinde Kocaelispor Türkiye Kupasi ve Süper Kupa’nin en büyük adayidir. 7. yilda Avrupa’nin en büyük takimlarini sehrimizde agirlamanin mutlulugunu yasayacagiz. 15. yilda bizim evlatlarimizin bu sehrin takiminda yer alacak. Bu hayal degil. 15 yil sonra Kocaelispor, Türkiye ve Avrupa’nin gündeminde olan bir kulüp olacak. Günü kurtaran bir politikamiz olmayacak. Iddia ediyorum ben bu sezon Kocaelispor’u Süper Lig’e çikaririm. Sonra ise küfürler yiyecegimizi biliyoruz” dedi.



“Allah rizasi için sabirli olun”

Taraftardan sabirli olmasini isteyen Engin Koyun, “Ne olur, Allah rizasi için sabirli olun. Ben de bulundugumuz yerden mutlu degilim. Çok zorlu yollardan geldik. Bunu küçümsemeyelim. Hedefimiz taraftarimizin mutlu olabilecegi bir takim kurmaktir. Play-Off oynamak istiyoruz. Ancak mali disiplinden taviz vermeyecegiz. Inanmak basarmanin yarisidir. Geçen sezonun devre arasinda Mehmet Yasar kafa kafaya geldik. Sampiyon olduk. Bu sezonun devre arasinda Ibrahim Rasheed’i transfer ettik. 3 veya 4 nokta transferle birlikte çok iyi takim olacagiz. Ben de bulundugumuz yerden mutlu degil. Çok zorlu yollardan geldik. Bunu küçümsemeyelim. Hedefimiz taraftarimizin mutlu olabilecegi bir takim kurmaktir. Play-Off oynamak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA