Adana Demirspor-Galatasaray Maçinin Ardindan

Galatasaray'in yardimci antrenörü Selçuk Inan:'Topa sahip olan taraf da bizdik. Oyunu istedigimiz hale getirdik. Gol beklentisi de baktiginiz zaman en yüksek takimlardan biriyiz. Ama bir sekilde üçüncü bölgede bunu skora yansitamiyoruz'

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasinda deplasmanda Adana Demirspor'a 2-0 yenilen Galatasaray'in yardimci antrenörü Selçuk Inan, "Belki hep ayni seyleri söylüyor gibi olacagiz ama yine oyun üstünlügü bizdeydi. Topa sahip olan taraf da bizdik. Oyunu istedigimiz hale getirdik. Gol beklentisi de baktiginiz zaman en yüksek takimlardan biriyiz. Ama bir sekilde üçüncü bölgede bunu skora yansitamiyoruz." dedi.

Inan, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, bu maglubiyeti almak istemediklerini, gerçekten çok üzgün olduklarini belirtti.

Uzun bir süredir galip gelemediklerini ifade eden Inan, sunlari kaydetti:

"Birkaç maçtir kazanamiyoruz. 7 maç oldu sanirim. Belki de bu 7 maçin tamaminda oyun üstünlügü hep bizdeydi. Belki hep ayni seyleri söylüyor gibi olacagiz ama yine oyun üstünlügü bizdeydi. Topa sahip olan taraf da bizdik. Oyunu istedigimiz hale getirdik. Gol beklentisi de baktiginiz zaman en yüksek takimlardan biriyiz. Ama bir sekilde üçüncü bölgede bunu skora yansitamiyoruz."

Iyi oyunun karsiligini skora yansitamadiklarini aktaran Inan, "Bununla ilgili çalismalarimiz hep oldu. Belki de antrenmanlarimizin yüzde 80'nine yakin bir bölümü üçüncü bölgedeki hücum varyasyonlarina yönelik oluyor. Bazen de sunu düsünüyoruz. Eger çalisarak bir seyleri gelistiremiyorsaniz belki de degistirerek gelistirmelisiniz. Bunu düsünüyoruz açikçasi. Ama oyuncularimiza çok güveniyoruz. Bu konuda da çok istekli olduklarini da biliyoruz. Ama en nihayetinde dedigim gibi bir sekilde skoru bulamiyoruz. Bu da maglubiyetlere neden oluyor. Dolayisiyla da çok üzgünüz." diye konustu.

Selçuk Inan, "Galatasaray'in uzun süredir galip gelememesine karsilik bir öz elestiri olacak mi?" sorusu üzerine, bu kadar uzun bir galip gelememe serisi yasadigini hatirlamadigini belirtti.

"Burasi Galatasaray, biz hep buradan kalkmasini bildik" diyen Inan, söyle devam etti:

"Gerçekten çok genç bir takimiz. Tecrübesiz bir takimiz. Bunun da dezavantajini yasiyoruz açikçasi. Öz elestirinin bu 7 maçlik bir süreçle ilgisi yok. Her maçtan sonra bir öz elestiri yapiyoruz. Kazandiginiz maçlardan sonra bile oyunumuzu gelistirmeye çalisiyoruz. O yönde antrenmanlar gelistiriyoruz. Sürekli çalisiyoruz, arastiriyoruz. Bütün günümüzü Florya'da geçiriyoruz ama dedigim gibi bazen o topu atamadiginizda, skor üretemediginizde maalesef ne deseniz haksiz oluyorsunuz. Böyle bir süreç yasiyoruz su anda."

- "(Yunus Akgün) Kendisini tebrik ediyorum. Gelecekteki planlarimiz da tabii ki var"

Selçuk Inan, Yunus Akgün'ün performansina dair soru üzerine, Yunus'un zaten birkaç yildir en çok beklentileri olan oyunculardan biri oldugunu belirtti.

Yunus'un altyapidan çikmis oldugunu animsatan Inan, söyle konustu:

"Bu, onu biraz daha özel kiliyor. Kendi gelisimi için geçen sene de onu kiralik gönderdik. Bu sene de böyle bir karar aldik. Kendisi de çok gitmek istedi. Çünkü buna ihtiyaci oldugunu söylemisti. Bugün performansi gerçekten önemliydi, çok iyi isler yapti. Kendisini tebrik ediyorum. Gelecekteki planlarimiz da tabii ki var. Zaten onu o yüzden gönderdik. Su anda da basarili bir grafik çiziyor."

Inan, transfer hakkinda görüsleri sorulmasi üzerine sadece santrafor degil belki baska mevkilerde de transfer görebileceklerini belirterek, "Ama bu sorunun muhatabi benden çok biraz da yöneticilerimiz. Hocamizla istisare edeceklerdir. Gerekli görülen yerlere de muhakkak transfer olacaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA