Abdullah Avci Açiklamasi 'Hedefe Giderken Deplasmanda Geriye Dönüsle Maç Kazanmak Son Derece Önemli'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, deplasmanda aldiklari Altay galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüsle maç kazanmak son derece önemli” dedi. Puan farkina pek bakmadigini söyleyen Avci, Basaksehir maçinda 3 puan almanin hesabini yaptigini söyledi. Avci, maçta sakatlanarak oyunu terk eden Edgar Ie’nin durumunun MR sonrasi netlesecegini açikladi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda Trabzonspor, deplasmanda Altay’i 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, açiklamalarda bulundu.

“Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüsle maç kazanmak son derece önemli”

Abdullah Avci, “Altay, siralamadaki yerini yansitmaya bir takim. Baskiyi seyirci destegiyle iyi yapacaklarini biliyorduk. Biz oyun organizasyonuna iyi bir sekilde basladik. Sabirli oynamak ve baskiyi kirmak için son ana kadar beklemek, az temasli oynamak önemliydi. Merkezde baski yedik, topu kaybettik ve biz sonuçlandirirken golü yedik. Devre arasindan iki degisiklik yaptik ve erken golü bulduk. Oyunda dalgalanmalar oldu, Ugurcan’in kurtardigi pozisyonlar vardi, bizim de girdiklerimiz vardi. Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüsle maç kazanmak son derece önemli. Bugün 18. hafta ve geldigimiz nokta son derece önemli. Bir 3 puan daha alarak haftayi geride biraktik. Önümüzdeki hafta, senenin son maçini ligin en kaliteli takimlarindan birin karsi oynayacagiz. Yine oyun organizasyonlarina çalisacagiz. Her zaman ifade ettigim gibi ‘Bu ligde iyi ki Trabzonspor var’ dedirttirdigimiz için bu beni mutlu ediyor. Cumartesi günü oynayacagimiz maça taraftarimizi çagiriyorum, savunmayi da hücumu da onlarla beraber oynayacagiz. Onlar bizim yanimizda olduklari sürece bir çok önemli isler yapiyoruz. Güzel bir gün bizim adimiza. Kazandik ve mutluyuz. Yarindan itibaren hafta sonuna hazirlanmaya baslayacagiz” dedi.



Edgar’in durumu MR sonrasi netlesecek

Bir basin mensubunun Edgar Ie’nin yasadigi sakatligi sormasi üzerine Abdullah Avci, su sekilde yanit verdi:

“Edgar’in dizinde bir esneme var, 1-2 gün içinde durumu netlesir. Disariya çikinca daha iyi hissetmis ama MR sonrasinda durumu belli olacak. Transferle ilgili çalismalarimiz devam ediyor. 1 oyuncu aldik, 2 oyuncu üzerinde de çalismalarimiz var. Takima kalite katacak ve rekabet ortamina katki saglayacak 1-2 oyuncu daha katarsak bu bizi mutlu edecek.”

Avci’dan puan farki açiklamasi

Avci, puan farki sorusunun sorulmasin üzerine su ifadeleri kullandi:

“Kaç puan fark var diye bakmiyorum. Ikinci veya üçüncü kimmis diye maç bittikten sonra ögrenebiliyorum. Trabzon’a dönecegiz, ögleden sonra antrenman var, Basaksehir maçina detayli bir sekilde hazirlanacagim. Oradan da 3 puan almanin hesabini yapiyorum. Puan farki açiliyor, herkes kendine bir sey bakacak. Benim amacim maç maç kazanmak. Farkin açilmasini medya ve futbolseverler yorumlasa daha dogru olur.”

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun yeni halini çok begendigini ifade eden Abdullah Avci, “Alsancak stadi futbolculugumda çok gelip oynadigim bir stadyumdu. Bugün itibariyle hem Mustafa Denizli hocanin adinin verilmesi hem de kendisinin sahada olmasi çok güzel. Çok güzel bir stadyum olmus, Altay takimina basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA