Fenerbahçe'de Ikinci Pereira Dönemi 171 Gün Sürdü

Portekizli teknik adam, sezon basinda ikinci kez teknik direktörlük görevine getirildigi sarilacivertli futbol takiminda beklentileri karsilayamadi Fenerbahçe, Pereira'nin ikinci döneminde tüm kulvarlarda çiktigi 25 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 maglubiyet yasadi.

Fenerbahçe'nin yollarini ayirdigi Portekizli teknik direktör Vitor Pereira'nin sari-lacivertli futbol takimindaki ikinci dönemi 171 gün sürdü.

Sari-lacivertlilerin Spor Toto Süper Lig'de 2014'ten bu yana süren sampiyonluk özlemini sonlandirmak için büyük umutlarla ikinci kez takimin basina getirdigi Vitor Pereira, beklentileri karsilayamadi.

2 Temmuz'da "Yarim kalan isimi tamamlamaya geldim." ifadesini kullanarak Fenerbahçe'nin basina geçen Portekizli teknik adamla, istenilen performansin sergilenememesi üzerine 171 gün sonra yollar ayrildi.

Fenerbahçe, Pereira yönetiminde Süper Lig'in geride kalan 17 haftasinda lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde yer alarak sampiyonluk yarisinin oldukça uzaginda kaldi. Sari-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde de kötü bir grafik çizdi ve grup asamasini 3. sirada tamamlayarak organizasyona veda etti.

- Ligde 17 maçta 8 galibiyet

Fenerbahçe, Vitor Pereira'nin ikinci döneminde Süper Lig'de oynadigi maçlarda 1,8 puan ortalamasi yakaladi.

Sari-lacivertliler, Portekizli çalistirici yönetiminde çiktigi 17 lig maçinda 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 maglubiyet yasadi. Hanesine 28 puan yazdirabilen Fenerbahçe, 17 hafta sonunda lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde 5. sirada yer aldi.

Bu müsabakalarda 28 gol atan sari-lacivertli ekip, kalesinde ise 22 gol gördü.

- UEFA Avrupa Ligi'nde bekleneni veremedi

Sari-lacivertli takim, Vitor Pereira'nin ikinci kez görev aldigi süreçte UEFA Avrupa Ligi'nde de kötü bir grafik çizdi.

Fenerbahçe, 2021-2022'de Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 2 numarali organizasyonunda play-off turu ve grup asamasinda 8 maça çikti. Sari-lacivertliler, bu müsabakalarin 3'ünü kazandi, 3'ünde berabere kaldi ve 2'sinden maglup ayrildi.

Söz konusu maçlarda 13 kez aglari sarsan Fenerbahçe, kalesinde ise 10 gole engel olamadi.

- Oyun sistemi elestirildi

Fenerbahçe'deki ikinci döneminde Vitor Pereira'nin israrla 3-4-2-1 sistemini tercih etmesi, futbol kamuoyu tarafindan büyük elestiri aldi.

Sezon basindan bu yana bir türlü kadro istikrarini saglayamayan Portekizli teknik adam, formasyonu esnetmemesi ve oyuncu degisikliklerinde verdigi kararlarla da elestirilerin hedefi haline geldi.

Pereira, ligde 17 haftalik periyotlar dikkate alindiginda ise ilk döneminin oldukça gerisinde kaldi. Fenerbahçe, Portekizli teknik adamin görev yaptigi 2015-2016 sezonunda 17 haftalik periyotta 40 puan toplamisti.

- Ilk dönemi 14 ay sürmüstü

Vitor Pereira, Fenerbahçe'nin basindaki ilk döneminde 14 ay görev yapmisti.

Portekizli teknik adam yönetiminde 2015-2016 sezonunda Süper Lig'i 2. sirada tamamlayan sari-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'ne son 32 turunda veda etmisti. Fenerbahçe, Türkiye Kupasi finalinde ise Galatasaray'a maglup olmustu.

Fenerbahçe'nin 2016-2017 sezonunda UEFA Sampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa ekibi Monaco'ya elenmesinin ardindan Pereira'nin sözlesmesi tek tarafli feshedilmisti.

Sari-lacivertli ekip, Vitor Pereira'nin ilk döneminde çiktigi 62 resmi maçta 38 galibiyet, 15 beraberlik ve 9 yenilgi yasamisti.

Kaynak: AA