PFDK Kararlari

Kurul, Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi'ye 21 gün hak mahrumiyeti cezasi verdi PFDK, Kasimpasa Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sumudica'ya birer maç men cezasi uyguladi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi'ye 21 gün hak mahrumiyeti cezasi verdi.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açiklamada, Besiktas'in GZT Giresunspor ile oynadigi maçin ardindan basin mensuplarina verdigi demeçte yer alan sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle Ahmet Nur Çebi'nin 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin lira para cezasina çarptirildigi belirtildi.

Ayni müsabakada kirmizi kart gören Besiktasli futbolcu Necip Uysal'a 2 maç men cezasi verildigi aktarildi.

Kasimpasa Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya birer maç men ve 13'er bin lira para cezasi uygulandigi ifade edildi.

VavaCars Fatih Karagümrük'e 82 bin lira, Göztepe'ye ise 57 bin lira para cezasi verildigi bildirildi. Besiktas, Fatih Karagümrük, Göztepe ve Yeni Malatyasporlu bazi taraftarlarin bir sonraki iç saha maçi için passolig kartlarinin bloke edilecegi kaydedildi.

Göztepeli oyuncu Atakan Ridvan Çankaya hakkinda ise rakip takim sporcusuna yönelik sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle PFDK'ye sevk edilmesine karsin isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlari olusmadigindan ceza tayinine yer olmadigina karar verildigi belirtildi.

- Osman Zeki Korkmaz'a 4 maç men

PFDK, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Istanbulspor'un teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz'a 4 maç men cezasi verdi.

Sari-siyahli takimin Denizlispor ile oynadigi müsabakada hakeme yönelik sportmenlige aykiri hareketi ve hakareti sebepleriyle Korkmaz'a 4 maç men ve 13 bin lira para cezasi uygulandigi belirtildi.

Ankara Keçiörengücü'ne 16 bin lira para cezasi verildigi, baskent temsilcisinin bazi taraftarlarin bir sonraki iç saha maçi için passolig kartlarinin ise bloke edilecegi aktarildi.

Kaynak: AA