GÜNDEM ÖZETI / 2 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Polonya-Türkiye Is Adamlari Dernegi (POTIAD) ve Türkiye-Polonya Kültür Dayanisma Dernegi (TÜRKPOL) temsilcilerinin yani sira Tatar toplumunun lideri olan Polonya Müslümanlari Dini Idaresi Baskani Müftü Tomasz Miskiewicz ile Yürütme Kurulu Üyelerini ayri ayri kabul edecek.

(Varsova)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- TBMM Genel Kurulunda elektrik faturalarindaki TRT payinin kaldirilmasini da içeren Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMI FINANS

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, kasim ayi dis ticaret rakamlarini basin toplantisiyla açiklayacak

(Ankara/11.30)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kumluca-2 Köprüsü açilis törenine katilacak, Valiligi ziyaret edecek ve temaslarda bulunacak.

(Bartin/11.00-13.45)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, AGIT 28. Bakanlar Konseyi Toplantisina katilacak.

(Stockholm)

GÜNCEL

1- 20. Milli Egitim Surasi, özel ihtisas komisyonu çalismalari ile devam edecek.

(Ankara)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Türkiye Gençlik Vakfinca (TÜGVA) Van'da düzenlenecek Gençlik Bulusmasi’na telekonferans yöntemiyle baglanacak.

(11.30)

2- Ziraat Türkiye Kupasi 4. Eleme Turu; GZT Giresunspor-Ankara Demirspor, Bereket Sigorta Ümraniyespor-Arnavutköy Belediyespor, Nasadoge Menemenspor-Hekimoglu Trabzon, Göztepe-Kahta 02 Spor, MKE Ankaragücü-Nazilli Belediyespor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Akhisarspor, Ittifak Holding Konyaspor-Silahtaroglu Vanspor FK, Gaziantep FK-Sakaryaspor maçlariyla tamamlanacak.

(Giresun/Istanbul/13.00/Izmir/14.00/17.00/Ankara/Malatya/15.00/Konya/19.00/Gaziantep/21.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasinda Fenerbahçe Beko, Fransa'nin AS Monaco takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.45)

4- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda gruplarda son hafta maçlari sürecek.

- Deplasman mücadelelerinde, D Grubu'nda Bellona Kayseri Basketbol Israil'in Neve David Ramla ekibiyle, B Grubu'nda Elazig Il Özel Idare Ukrayna'nin Prometey ekibiyle, C Grubu'nda ÇBK İçel Yenisehir Belediyesi Polonya'nin InvestinTheWest Enea GW takimiyla, F Grubu'nda OGM Ormanspor Macaristan'in DVTK takimiyla, A Grubu'nda Hatayspor Yunanistan'in Panathinaikos ekibiyle karsi karsiya gelecek.

(Ramla/19.30/Kamianske/Gorzow/Miskolc/20.00/Atina/21.00)

5- A Milli Erkek Hentbol Takimi'nin yeni teknik kadrosunun açiklanacagi basin toplantisi ve imza töreni Türkiye Hentbol Federasyonunun merkez ofisinde gerçeklestirilecek.

(Ankara/11.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA