Cumhurbaskani Erdogan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Madalya Kazanan Sporculari Kabul Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda madalya kazanan sporculari kabul etti.

Cumhurbaskani Erdogan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda madalya kazanan sporculari kabul etti. Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki kabule Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da eslik etti. Sporcularla yemek yiyen Erdogan daha sonra yaptigi konusmada sporculara Türk milletine yasattiklari gurur nedeniyle tesekkür etti.

Korona virüs salgini nedeniyle birçok spor organizasyonu gibi 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nin da yapilamadigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, salgin sartlarinin hafiflemesiyle önce yaz olimpiyat oyunlarinin 23 Temmuz-Agustos 2021 tarihleri arasinda basariyla yapildigini, Türkiye olarak bu spor organizasyonunda farkli branslarda elde edilen 15 madalya ile tarihi basariya imza atildigini söyledi.



Yangin ve sel felaketi ile mücadele edilen zor dönemde Tokyo’dan gelen müjdeli haberlerle milletçe büyük bir heyecan ve sevinç yasandiginin altini çizen Erdogan, “Tokyo’dan madalya ile dönen sporcularimizi Külliyede misafir ettigimizde ayni basariyi Paralimpik Milli Takimi’mizdan da bekledigimizi dile getirmistik. Yaz olimpiyatlarina katilan sporcularimiz gibi siz de bizi mahcup etmediniz. Paralimpik Olimpiyatlarinda 2 altin, 4 gümüs, 9 bronz olmak üzere toplamda 15 madalyaya ulasarak milletimizi gururlandirdiniz. Basarilarinizla 84 milyonun gururu ve iftihar kaynagi oldunuz. Bu madalya sayilariyla Tokyo 2020 Olimpiyatlari her iki alanda da ülkemizin en yüksek basariya ulastigi olimpiyatlar olarak tarihe geçmistir” diye konustu.



“Tokyo’da bu rekoru oyunlarin ilk haftasinda kirmayi basardik”

Daha önce paralimpik oyunlarinda en çok madalyayi toplam 10 madalya ile 2012 Londra’da kazandigimizi belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Tokyo’da bu rekoru oyunlarin ilk haftasinda kirmayi basardik. Golbol Kadin Milli Takimimiz ile masa tenisinde Abdullah Öztürk ülkemize altin madalya getirdi. Masa tenisinde Nesim Turan, Ali Öztürk ve Kübra Korkut da bronz madalya kazandi. Tokyo’daki en basarili bransimiz bu 4 madalya ile masa tenisi oldu. Okçulukta Nihat Türkmenoglu gümüs, Bahattin Hekimoglu bronz, karisik takimda Öznur Cüre, Bülent Korkmaz bronz olmak üzere 3 madalya geldi. Judoda Recep Çiftçi ile Zeynep Çelik bronz, tekvandoda Meryem Çavdar gümüs, Mahmut Bozteke ise bronz madalya kazandi. Aticilikta kadinlarda Aysegül Pehlivanlar gümüs, halterde Esra Duman ile bronz sevinci yasadik. Yüzmede ise Sevilay Öztürk bronz madalya alarak ülkemize bu bransta tarihinin ilk madalyasini kazandirdi. Yüzmede Elif Ildem 100 metre serbest stil elemelerinde olimpiyat rekoru kirdi. Golbol Kadin Milli Takimi’miz ise tam anlamiyla bir efsaneye dönüstü. Millilerimiz üst üste 2 kere paralimpik oyunlar sampiyonu olarak tarihimize altin harflerle geçti. Sevda Altinoluk attigi 46 gol ile gol kraliçesi unvanini kazandi” seklinde konustu.

Türkiye adina 16. Paralimpik Oyunlarina katilan tüm sporcularin cesaretleri ve gayretleri ile her türlü taktiri hak ettigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, “Evlatlarimizin tamami canlarini dislerine takarak en güzel sekilde milletimizi temsil etmeye çalistilar. Kaybettigimiz müsabakalarda dahi sporcularimiz son saniyeye kadar mücadeleyi asla birakmadilar. Genç, inançli, azimli ve basari odakli sporcularimiz yarinlar için bir sonraki olimpiyatlar için beklentilerimizi de yükselttiler” ifadelerini kullandi.

“Biz son 19 yilda diger alanlarda oldugu gibi bunu yaptik ve basardik”

Sporda basarinin dünden bugüne netice alinabilecek bir olgu olmadigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Özellikle bu kadar çesitli bransta elde edilen basarilar tesadüf degildir. Sporda basari için dogru, gerçekçi ve etkili bir strateji ortaya koymali ve temelleri saglam tutmalisiniz. Özellikle modern yatirimlarla çagin teknolojisini alt yapi yansitmalisiniz. Biz son 19 yilda diger alanlarda oldugu gibi bunu yaptik ve basardik. Ülkemizdeki toplam spor tesisi sayisini bin 575’den 3 bin 915’e yükselttik. Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarini mahallelere kadar yaydik, atletizm pisti sayisini 12’den 56’ya, yarim ve tam olimpik yüzme havuzlarimizin sayisini 46’dan 279’a, spor salonlarimizin sayisini 372’den 904’e çikarttik. Türkiye genelinde yaptigimiz stadyumlardan 32’sini tamamladik, 9 tanesinin yapimi, 5 tanesinin ise proje ve ihale çalismasi devam ediyor. Yetenekli sporcularimizi uluslararasi müsabakalara hazirlamak üzere Türkiye Olimpiyatlara Hazirlik Merkezlerini devreye aldik” dedi.



“Gençliginde spor ile yakindan ilgilenmis bir Cumhurbaskani olarak sizleri her alanda desteklemeyi sürdürecegim”

“Milli sporcu bursu programimiz sayesinde sporcularimizi egitimleri ile spor hayatlari arasinda tercih yapmaya zorlayan sartlari ortadan kaldirdik” diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Burslari ortaokul ve liselere kadar yayarak orta ögretimde de milli sporcularimizin önünü açtik. Alt yapiya verdigimiz önem sayesinde lisansli sporcu sayimiz 278 binden 10 milyon 377 bine, faal sporcu sayimiz ise 206 binden bir milyon 654 bine çikti. Spor kulüplerimizin sayisi da 3 kattan fazla artarak 6 binden 19 bine yükseldi. Bugün elde edilen basarilarin gerisinde iste bu tesislerin, sporcu yetistirmeye dönük programlarin, verdigimiz tesviklerin büyük katkisi bulunuyor. 19 yildir bir kilim gibi ilmek ilmek islenen nitelikli çalismalarin meyvelerini iste bugün topluyoruz. Gençliginde spor ile yakindan ilgilenmis, bugün de firsat buldukça spor yapan bir Cumhurbaskani olarak sizleri her alanda desteklemeyi sürdürecegim. Siz kardeslerimin de bugüne kadar çok çalistiginizi, elinizden gelen gayreti gösterdiginizi biliyorum. Fakat hedeflerimize ulasmamiz için daha fazla çalismamiz, daha fazla ter dökmemiz, daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Bu sekilde devam ettigimizde önümüzdeki yillarda madalya sayimizi katlayarak artiracagimiza inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA