Kocaelispor - Eyüpspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’de Kocaelispor-Eyüpspor maçinin ardindan teknik adamlar maçi degerlendirdi.



Spor Toto 1. Lig’in 18. haftasinda Kocaelispor, ligin ilk yarisinda sahasinda oynadigi son karsilasmada Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan teknik adamlar basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi. Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, “Sakatliklarimizdan sonra inisli çikisli maçlar oynayarak gerek kendimize güvende bazi sikintilar oldu. Topluma da bazi mesajlari yanlis verdik. Bu maç o nedenle hepimiz için önemliydi. Üstümüzde olan takimlara karsi verdigimiz reaksiyonlari alttaki takimlara çok fazla veremedik. Bunun farkindayiz. Mazeret üretmedik. Hiçbir zaman sonuçlari bir yere baglamadik. Dürüst olduk. Sorunun parçasi olmak yerine çözmeye çabaladik. Bu maç da öyleydi. Onurlu bir durusumuz oldu. Futbolcularimizi kutluyorum. Golden sonra özgüven kaybi yasadik. Ikinci yari verdigimiz tepki Kocaelispor’a yakisir tepkiydi. Taraftarimizin bir bölümü; iyiyle kötüyü ayirt etmemiz gerek, büyük bir bölümü bize sahip çikarak takimimizin ikinci yari basarisinda çok büyük pay sahibi oldu. Onlara tek tek tesekkür ediyorum. Iyi bir geri dönüs oldu. Insallah Adana maçinda da ayni anlayisi sürdürüp iyi bir sonuçla döneriz dedi.



“Bana niye küfür ediyorsun oglum, ben senin antrenörünüm”

Yönetime ve teknik ekibe taraftarin istifa çagrisinin sorulmasi üzerine Akçay, “Bu yönetim karanliktan bu takimi çikararak iki sampiyonluk yasatti. Bu insanlarin içinden çikan insanlar. Ben yeni tanidim ama bu kentin tanidigi insanlar. Baskan ve yöneticiler dürüst, tertemiz insanlar. Bir kurusun hesabini yapan insanlar. Bu adamlara bu kadar saldiri yapmanin Kocaelispor’u sevmekle hiç alakasi yok. Onlar baska bir seyi seviyorlar ama ne oldugunu bilmiyorum. Ben hizmetkarim. Kocaelispor’un hizmetkariyim. Çaliskan bir teknik adamim. Çok zeki olmayabilirim. Asla ihanet etmem. Ben 60 yasindayim. Bir yere yararli olmayacaksam zaten bunu yaparim. ‘Istifa’ demeye gerek yok. Bana niye küfür ediyorsun, ben senin antrenörüm oglum. Delikanli adama yakisir mi? Kocaelispor’u gerçekten seven insanlar bugün bu sonucu almamizi sagladi. Onlara tek tek tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Zafer Turan: “Uzun toplardan sonra ikinci toplari alamadik, gol yedik”

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan maçin ardindan yaptigi degerlendirmede, “Kocaeli deplasmani her zaman zordur. Özelikle sampiyonluga oynadigi dönemlerde bir kat daha zorlasiyor. Oyunda ilk yari istedigimiz oyunu oynadik, skoru da bulduk. Ikinci yarinin basinda seyirci destegiyle 15-20 dakika baski yiyecegimiz ide tahmin ediyorduk. Nitekim öyle oldu. Fakat bu baskiyi da kirdik. Sonrasinda uzun toplardan sonra ikinci toplari almak izim biçin çok önemliydi. Ikinci toplari rakibin almasindan dolayi golü yedik. Maçtan önce Kocaeli deplasmani ve 1 puan olabilecek bir seydi. Ama maçin hikayesine bakarsak maçi kazanabilirdik. Ama olmadi. Kocaeli’de bir puan da iyidir“ sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA