Galatasaray Açiklamasi 'Bugün, Saha Içinde Ve Disinda, Hakem Hatasinin Ötesinde Bir Skandal Yasanmistir'

Galatasaray, Basaksehir ile oynadiklari maçin hakemi Zorbay Küçük ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bugün, saha içinde ve disinda, hakem hatasinin ötesinde bir skandal yasanmistir. Tarafsiz olmasi gerekirken sporcularimiza hakaret eden, spor ahlakindan nasibini almamis bu kisinin, Türk futbolunda görev almasi kabul edilemez. Zorbay Küçük, gözlemci raporlarinda da görülebileceginden süphe etmedigimiz haddini bilmez davranislari karsisinda bir yaptirima maruz birakilmazsa, bu kayitsizligi Türkiye Futbol Federasyonu’nun açikça Galatasaray’in karsisinda durmasi olarak yorumlayacagiz” ifadelerini kullandi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasinda evinde oynadiklari Medipol Basaksehir maçindan sonra müsabakanin hakemi Zorbay Küçük ile ilgili açiklama yayimladi. Sari-kirmizililarin resmi internet sitesinden ‘Herkes farkinda’ basligiyla yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Galatasaray aleyhine yapilan hakem hatalarinin haftalardir süregelmesi, bunlarin tesadüf olmadigini sadece Galatasaraylilara degil Türkiye spor kamuoyuna da düsündürmektedir. Nitekim, bu yöndeki görüsler eski MHK baskanlari, hatta rakip takimlarin taraftari oldugu bilinen spor yorumculari tarafindan dahi dile getirilmistir.

Bu hatalarin Galatasaray’in sportif basarilarina ve mali kaynaklarina verdigi zararlar tahammül sinirlarimizi zorlarken, 18 Aralik 2021 tarihli Medipol Basaksehir maçinin hakemi Zorbay Küçük’ün milli formayi terleten; bu sene Avrupa kupalarinda büyük basari elde edip Türk futbolunun seyrini degistiren kiymetli futbolcularimiza yönelik hakaretamiz ifadeleri bardagi tasiran son damla olmustur.

Bugün, saha içinde ve disinda, hakem hatasinin ötesinde bir skandal yasanmistir. Tarafsiz olmasi gerekirken sporcularimiza hakaret eden, spor ahlakindan nasibini almamis bu kisinin, Türk futbolunda görev almasi kabul edilemez. Zorbay Küçük, gözlemci raporlarinda da görülebileceginden süphe etmedigimiz haddini bilmez davranislari karsisinda bir yaptirima maruz birakilmazsa, bu kayitsizligi Türkiye Futbol Federasyonu’nun açikça Galatasaray’in karsisinda durmasi olarak yorumlayacagiz.

Hakemin görevi adalet dagitmaktir. Ancak, hakemler Galatasaray söz konusu olunca adaletsizligi, çifte standardi ve karsi tarafi kayirmayi normal hale getirmislerdir. Galatasaray’a yapilanlar Türkiye Süper Ligi’ni trajikomik bir müsamereye dönüstürmekte, takimlarin performanslarini sorgulayarak oyunu güzellestirmelerini önlemekte ve önde kosar görünenlerin de bu performansina gölge düsürmektedir.

Sadece Galatasaray Spor Kulübü’nün degil Türk futbolunun menfaatlerine zarar veren bu davranislara karsi atilmasi gereken her türlü hukuki adimi atmaktan imtina etmeyecegimizi kamuoyunun bilgisine sunariz.”

Kaynak: İHA