Emre Kocadag Açiklamasi 'Firat Aydinus, Fenerbahçe'yi Oyunda Tuttu'

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, 2-2 sona eren Fenerbahçe derbisinin ardindan konustu. Teknik direktör konusunda arayislarinin devam ettigini söyleyen Kocadag, derbinin hakemi Firat Aydinus’un da verdigi kararlarla Fenerbahçe’yi oyunda tuttugunu ifade etti.

Süper Lig’in 17. haftasinda Fenerbahçe deplasmanindan 2-2’lik beraberlikle ayrilan Besiktas’ta Asbaskan Emre Kocadag maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Güzel bir derbi maç oynandigini söyleyerek sözlerine baslayan Kocadag, “Maçin basindan sonuna kadar iyi oynadigimiz bir derbiydi. Bununla birlikte hakem hatalarinin ve pozisyonlardaki bakis açisi eksiklerinin damga vurdugu bir maç oldu. Geçen sene emekli olmasini düsündügümüz Firat hoca, bu maçta karsilasmayi yönetmedi ve idare etti. Rakibi de maça ortak etmek için elinden geleni yapti. Penalti pozisyonunda, sezon basindan bu yana tartisilan bir el pozisyonu var. Bize ve kamuoyuna göre penalti olmayan bir pozisyon. Daha sonra da kendi bireysel hatamizdan yedigimiz gol var. Ama maça geri dönüp orta olduk. Fakat hakemin de hatalari var. Vermedigi sari kartlar var. Atilla Szalai ve Crespo’nun sari kartlari var. Mesut’un pozisyonu belki de direkt kirmizi kartti. Bunlari artik isim isim vermek durumunda kaliyoruz. Bunlari belirtmedigimiz zaman da tekrarlanma durumu oluyor. Penalti pozisyonu da degerlendirmeye açik. Biz oynadigimiz futbol açisindan mutluyuz ama maalesef sezon basindan bu yana yasanan hakem hatalarina bugün de Firat hocanin yönetimi eklendi. VAR’da da bizim üzerimizde denenmeye baslanan bir durum var. Genç bir hakem gelmis VAR’a ve müdahale edilmeyen durumlar oldu. Baskanimiz birçok konuda hakemlerle ilgili agir tepkiler koydu. Bugün cezali oldugu için gelemedi. Ben de PFDK’ya sevk ediliyorum. Bizi belki susturabilirler ama 20 milyon Besiktas taraftarini susturamazlar. Taraftarimiz takimimizin arkasindadir. Bu sene belki istedigimiz yerde degiliz belki ama düstügümüz yerden kalkmasini biliriz. Insallah istedigimiz noktaya gelecegiz” açiklamasini yapti.

“Besiktas’a gelmek için can atan onlarca hoca var”

Önder Karaveli’nin 2 haftadir çok önemli isler yaptigina dikkat çeken Emre Kocadag, “Önder hoca çok degerli bir isim. Bizim içimizden yetisen bir teknik adam. 2 haftadir güzel performans sergiliyor. Teknik direktör konusunda degerlendirmemizi yapiyoruz. Netlesen bir sey yok. Arayislar devam ediyor. Önemli olan Besiktas’in olusturmak istedigi projeye uygun bir teknik adam olmasi. Bununla ilgili arayislarimiz sürüyor. Arkadaslarimizin yönettigi bir süreç vardi. Bu isler imza atilmadan bitmiyor. Bizim sartlarimizla ilgili olusmayan durumlar oldu ve karsilikli anlasilamadi. Besiktas’a gelmek için can atan onlarca çok degerli hoca var. Önemli olan Besiktas’in kiminle çalismak istedigi ve gelecek hocanin ne vaat ettigi. En saglikli sonucu alacagimizi düsünüyorum” dedi.

Maçta 2 gol atan Josef de Souza hakkinda da konusan Emre Kocadag, “Josef her maçta yüregini ortaya koyan bir oyuncu. Bugün de biraz önde oynadi ve etkisini 2 golle gösterdi” dedi.



“Hakemlerden bütün takimlar rahatsiz”

Hakemler konusunda bütün takimlarin rahatsiz oldugunu ifade ederek sözlerini sürdüren Emre Kocadag, “Bütün takimlarin rahatsiz oldugu bir durum var. Geçen hafta ‘Eldeki malzeme bu’ diyerek hakem kalitesinden bahsetmistim. Bunu da yanlis yerlere çektiler. Belki hakem havuzunu genisletmek gerekiyor. Haksizliklar ortada. Bunun çözülmesi için eyleme geçilmesi gerekiyor” diye konustu.

Son olarak teknik adam konusunda açiklamalarini sürdüren Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, “Biz aslinda oyuncu ve hoca özelinde yerli, yabanci ayrimi yapmak istemiyoruz. Iyi hoca, kötü hoca vardir. Yerli ya da yabanci diye ayirt etmiyoruz. Önemli olan Besiktas’i ileriye götürecek bir hoca. Önder hoca da çok iyi mesajlar veriyor. Zaten kendisi de gelecek olan hocanin ekibinde yer almasini planladigimiz bir isim. Bu hafta teknik adam konusunda bir ilerleme olmazsa, ligin ilk yarisini Önder hocayla bitirebiliriz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA