Necati Ates Açiklamasi 'Bunlari Söyleme Hakkina Sahip Degilsin!'

Galatasaray Yardimci Antrenörü Necati Ates, maçin hakemi Zorbay Küçük ile yasanan olaylar ilgili olarak, "’Senin oyuncun bana yalanci diyor’. Hangi had ile bunu söyleyebiliyorsun. Degil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda hiçbir futbolcuya böyle kelimeyi hakem kullanamaz. Varsa sikintin kartini gösterirsin. Bunlari söyleme hakkina sahip degilsin" dedi. Ates, Küçük için TFF’ye sikayette bulunacaklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Medipol Basaksehir ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulunan Galatasaray Yardimci Antrenörü Necati Ates, "Genç oyuncularimizla yola devam edip, onlari kazanmak için her seyi yapacagiz. Oyun gücü bizi mutlu ediyor. En çok sut atan, en çok gol pozisyona giren takimiz. Maalesef içeriye atamiyoruz. Galibiyetler gelecek. Biz bir seri yakalayacagiz. Oynadigimiz oyun bizi mutlu ediyor" diye konustu.

Maçin hakemi Zorbay Küçük ile yasanan olaylarini anlatan Ates, "Bir hakemin gücü ya da silahi kartlari. Oyuncularimizdan biri yanlis bir sey yaparsa kartini çikarir gösterirsin. Daha farkli yaparsa kirmizi kart gösterirsin. Bir hakem; adi Zorbay Küçük. Kendisi benim yüzüme, oyuncuma zaten televizyonda da görünüyor. ’Go (Git) lan’, herkesin yanindan itebilmek için ’lan’ kelimesini kullaniyor. Oyuncumun bunu bana söylediginde, biz oyuncumuza teyit ettiriyoruz. Duydunuz mu kulaklarinizla diyoruz, 4-5 tane oyuncum ’evet’ diyor. Ben bunu hakeme söyledigimde, ’Senin oyuncun bana yalanci diyor’. Hangi had ile bunu söyleyebiliyorsun. Degil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda hiçbir futbolcuya böyle kelimeyi hakem kullanamaz. Varsa sikintin kartini gösterirsin. Bunlari söyleme hakkina sahip degilsin. Biz hesabini kendi içimde veririz. Biz bunu hakeme veya Türkiye Futbol Federasyon’a hesap vermek zorunda degiliz. Kimseye bunun hesabini sormuyoruz. O kadar çok canimiz yandi ki diken üstündeyiz. Ya da bu gücü nereden alabiliyor ki ’senin oyuncu yalan söylüyor’ diyebilecek kadar. Arkasinda nasil bir kuvvet ya da güç var. Bunlardan dolayi ceza yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamizi. Ondan sonra konustugumuzda 6-7-8 maç. Temsilci bunlarin hepsini duydu. Biz bu cezalar yerken, onlar nasil ceza ile karsi karsiya kalacaklar. Temsilci her seyi telefonuyla çekiyor. Baska diyaloglarda üstü üste geliyor. ’Sari karti ne zaman verecektin kaleciye geç kaldin’ diyoruz. ’Onu bir sonra maç veririz’ diyerek alay geçiyor. Kavgaya gelmis. Bu asikar görünüyor" seklinde konustu.

Oyun içerisinde de sistemi degistirdiklerini ifade eden Necati Ates, "Bazen çift santrfora dönüyoruz. Oyuncu degisikliklerin karsiligini aliyoruz Türkiye Ligi’nde ve Avrupa’da. Daha fazlasini yapmamiz lazim. Girdigimiz pozisyonlari gole çevirmemiz lazim. O kadar çok çalisiyoruz ki maalesef maçta yapamamalari beni çok üzüyor. Onlari ileriye götürmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Böyle devam edecegiz" dedi.



"TFF’ye kendisi ile ilgili sikayette bulunacagiz"

Arda Turan ile hakem Zorbay Küçük arasinda yasananlari için ise Ates, "Arda maç bittikten sonra bir itirazda bulundu. Arda’nin söyledigi kelime suydu, ’Kaleciye niye bu kadar geç sari kart gösterdiniz hocam’ diye. Hakemin söyledigi kelime su; ’Ne yapacaksin, ayakkabi mi firlatacaksin bana.’ Böyle bir hakem bu kelimeyi nasil kullanabilir. Arda Turan’in Galatasaray’a, Türk futboluna verdigi hizmetlerin altinda ezilirsin, bu kelimeyi kullanirsan. Bu kelimeyi kullanma hakkina sahip degilsin. Biz TFF’ye kendisi ile ilgili sikayette bulunacagiz. Biz bu cezalari yerken kendisi ceza yiyecek mi bakalim? Geçmiste düdükleri astirilan hakemler oldu. Her türlü sikayetimizi yapacagiz. Kendi içimizde hesabimizi görürüz. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandi.

Necati Ates yarica maçta sakatlanarak oyundan çikan Mbaye Diagne’nin durumunun yapilacak tetkiklerden sonra belli olacagini söyledi.

Kaynak: İHA