Kocaeli BSB Kagitspor - Beysu Konyaspor Basketbol Maçinin Ardindan

TBL’de Beysu Konyaspor Basketbol’un galibiyetiyle biten Kocaeli BSB Kagitspor maçinin ardindan teknik adamlar ve oyuncular maçi degerlendirdi.

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 12. haftasinda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor evinde Beysu Konyaspor Basketbol’u konuk etti. 73-82 maglup olan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor’un Basantrenörü Ahmet Murat Yolcu, "Ilk yari her sey kontrolümüzdeydi. Ikinci yarida bunu sürdürmemiz lazimdi. Bu bizim son 30 saniyede kaybettigimiz 7. maç. Toparlayacagiz. Baska yolumuz yok. Detay çalismaya devam edecegiz. Bizim küçük bir galibiyet serisine ihtiyacimiz var. Ondan sonra Brady’nin de gelisiyle önümüz çok açik. Ama bir hamle yapacaksam acilen 2 numaraya hamle yapmam lazim” dedi.



"Maçin sonunu gard oynar"

Basin mensuplarinin oyuncular özelindeki sorularini yanitlayan Yolcu, "Getirdigim gardlar hep üst seviye gardlar. Bu oyuncumuz da açilacak. Ama 7 maç özelinde kaybettigimiz maçlara baktigimizda hep 6-1, 7-1, 6-1. Bu hedef göstermek degil fakat maçin sonunu gard oynar. Oraya bir hamle yapmam lazim. Gerekirse yerli oyunculardan yana bir hamle yapmaliyim. Yönetim kurulumuz en kisa sürede gerekeni yapacaktir. Bundan süpheniz olmasin” seklinde konustu.



“Benim sorunum gard mevkiinde”

Takima kisa süre önce katilan Brady’nin katkisi konusunda ise Yolcu, “3. maçi. Samsun’da çok iyi maç çikardi. Evde Balikesir ile oynadigimiz maçta da çok iyiydi. Bugün de burada erken faullemesinin neticesi var. Istatistiklere baktigimizda; istedigim double double yakin. 13 sayi, 10 ribaund yapmis. Ama eve döndügün zaman yeniksin. Benim sorunum gard mevkiinde. Yabancisiz ve bütçe darligina ragmen sezona 2’de 2 ile basladik. Geldigimiz noktada; bu maçi ayri tutuyorum, 7 maçi son 30 saniyede, 2 ve 1 sayiyla kaybettik. Yönetim buna bir hamle yapacaktir, süphem yok. Oraya yerli bir tane 2 numara oynayacak takviye lazim” dedi.



“Su olsaydi yüzde yüz birakirdim”

12 haftada alinan 9 maglubiyetin görevden ayrilmayi gündeme getirip getirmedigi sorusuna Yolcu, “Geçen seni beni göreve getirdiler. Üstesinden geldik, Yalova serisinde kaybettik. O seriyi alanin üst lige çikacagi belliydi. Yeni sezon için yeniden anlastik. Sonra birden bire bütçemizin bu yönde olmasiyla ilgili karar çikti. Bu yönde devam ediyoruz. Arkamdalar. Önümü açmak adina her türlü hamleyi yapiyorlar. Yapacaklardir da. Bizim de bunun sonunu getirmemiz lazim. Emek veriyoruz. Su olsa yüzde yüz birakirim; maç 15-20 olsa. Ama her maçim hep son 30 saniyede bitiyor” yanitini verdi.

“Lider oyuncu eksikligimiz var, dominantsiz oynuyoruz”

Lider oyuncu eksikligi konusuna da deginen Ahmet Murat Yolcu, “Evet, liderim yok. 2 numara dedigim o. Geçen yil Can Altintig süpürüyordu, çok büyük bir liderdi. Ikincisi de; dominant bir numara. Geçen yil biliyorsunuz Keshun Sherrill vardi, dominantti. Simdi 2 dominantsiz oynuyoruz. Tabii ki bütçeyle ilgili, küçüldük. Fakat lige üst üste galibiyetlerle basladigimiz zaman da söyledigim gibi öncelikli amacimiz; Kocaeli’de basketbolu devamli kilmak. Sonra çikmaya takimdir, ortada kalmaya takimdir. Gelecek nesiller ve alt yapi için, çocuklar için bu takimi tutmamiz, rol model yapmamiz lazim” diye konustu.



Okan Çevik: "Burasi zorlu deplasman haline gelmis"

Beysu Konyaspor Basketbol Basantrenörü Okan Çevik de "Güzel emek vermisler. Burasi gerçekten zorlu bir deplasman haline gelmis. Biz de ilk yari çok zorlandik. Kendi tempolu basketbolumuzu kabul ettirene kadar maçin momentumu, gidisati Kocaeli’nin elindeydi. Ondan sonra defansimizi, kendi momentumumuzu yakalayinca maçi kazanan taraf biz olduk. Ilk yari yaptigimiz 11 top kaybiyla birlikte hücumda 34 sayida kaldik. Bizim alisik oldugumuz skor degil. Bununla paralel defansta düstük, istedigimiz agresifiteyi yakalayamadik. 10 sayi geride kapattik. Soyunma odasinda yapmamiz gerekenleri konustuktan sonra 3. periyot 11 sayi yemek maçi kiran noktalardan biri oldu. Sonunda da asagi yukari 10 sayiyla maçi kazanmayi bildik. Oyuncularimi ikinci yari ortaya koyduklari kazanma azminden dolayi kutluyorum. TBL’’e her maç çok zor ve kazandiginiz her maç çok degerli. Kadro güçlü, zayif, zengin kadro ya da daha düsük bütçe diye bir sey yok. Herkes bütün basketbol becerisini ortaya koymaya çalisiyor. Hele iyi günde yakalanirsaniz maglup olmaniz isten bile degil. Buna izin vermemek lazim. Bugün de böyle oldu. Ilk devre kontrol onlardaydi, ikinci devre biz ona izin vermedik ve kazanmayi bildik” dedi.



Sertan Ibrahim Sari: "Sanki iki farkli maçi bir yerde oynadik"

Yaklasik 30 dakika oyunda kalan ve Kagitspor’un 17 sayisini kaydederek takimin en skorer ismi olan Sertan Ibrahim Sari, “Birinci yarinin bizim, ikinci yarinin Konyaspor’un galip geldigi maçti. Sanki iki farkli maçi bir yerde oynamis gibiydik. Konyaspor sonunda az hatayla daha iyi oynamayi bildi. Konyaspor’u kutluyorum. Önümüzdeki maçlara bakacagiz” diye konustu.



Umut Geçen: "Çok degerli galibiyetti"

Yaklasik 26 dakika süre alan ve takimi adina 9 sayi kaydeden Beysu Konyaspor Basketbol’dan Umut Geçen ise "Kazandigimiz için mutluyum. Karsi takimi da mücadelesinden dolayi tebrik ederim. Istedigimiz gibi baslayamadik. Bu ligde her deplasman maçi çok zor ve her deplasman galibiyeti çok önemli. Deplasman galibiyeti aldigimiz için de mutluyum. Tüm takim olarak kötü bir devreden sonra ikinci yari verdigimiz reaksiyondan dolayi da çok mutluyum. Çok degerli bir galibiyetti. Umarim kazanarak gitmeye devam ederiz. Rakip takima da sezonun devaminda basarilar dilerim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA