Kahramanmaras'ta Türkiye Büyükler Serbest Güres Sampiyonasi Coskusu

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün katkilariyla Türkiye Güres Federasyonu koordinesinde düzenlenen Türkiye Büyükler Serbest Güres Sampiyonasi basladi.

Kahramanmaras’ta ilk kez düzenlenen sampiyonaya 32 ilden 650 güresçi katilirken, sampiyona Onikisubat Ilçesi’ndeki Merkez Spor Kompleksinde düzenleniyor.

Ödül töreni öncesi konusan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Spor alaninda bu topraklardan gögsümüzü kabartan çok degerli güresçilerimiz ve sporcularimiz yetismistir. Kahramanmaras’ta ata sporumuz güreste, Türkiye Büyükler Serbest Güres Sampiyonasi’nin yapilmasini çok önemli buluyorum. Güres zenginliginde birkaç sehir sayilsa onlardan biri de Kahramanmaras’tir. Özellikle ata sporumuz salvar güresinin de baskentidir. Bu müsabakalarda görev alan ve güresen sporcularimiza basarilar diliyorum" dedi.

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu ise “Cumhuriyet tarihinde ilk defa bugün Türkiye Büyükler Serbest Güres Sampiyonasi’ni Kahramanmaras’ta düzenliyoruz. Insallah baslayacak finallerimizle, yarin ve pazar günü maçlarimizla hep birlikte serbest güreste dereceye giren Avrupa ve olimpiyat sampiyonu olacak sporcularimizi görme firsati ve onlari izleme firsati bulacagiz. Bundan sonra da güresin membasi olan Kahramanmaras’imizi, memleketimizi sampiyonalarla desteklemeye devam edecegiz" diye konustu.

16 Aralik tarihi itibariyle baslayan Türkiye Büyükler Serbest Güres Sampiyonasi’nin bugünkü müsabakalarinda sporcularimiza madalyalari, Vali Ömer Faruk Coskun, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu tarafindan verildi.

Kaynak: İHA