Çaykur Rizespor'un Hirvat Futbolcusu Damjan Djokovic Rize'de Olmaktan Mutlu

Süper Toto Süper Lig’in Karadeniz ekiplerinden Çaykur Rizespor’un 31 yasindaki Hirvat asilli orta saha oyuncusu Damjan Djokovic, 2021-2022 sezonunu ve Çaykur Rizespor’u degerlendirdi. Takiminin yani sira sehri de anlatan Djokovic Rize’ye olan hayranligini da “Rize’de olmaktan mutluyum” ifadeleriyle dile getirdi.

Çaykur Rizespor olarak lige baslangiçtan ziyade aldiklari kötü sonuçlarin takimda özgüven kirilmasina neden oldugunu dile getiren Djokovic, gidisatin iyi oldugunu ve toparlama sürecinde olduklarini kaydederek “Aslinda çok da kötü baslamamistik ama daha sonra gelen puan kayiplari takimin kendine olan öz güvenini kaybettirdi biraz. Sonrasinda bir toparlama sürecine girdik ama 2 maç üst üste hiç alamadik onunda eksikligini hissettik. Su anda bir toparlama sürecindeyiz daha iyiyiz, daha da iyiye gidecegiz” dedi.



“Çok daha iyi bir sürece giriyoruz”

Hamza Hamzaoglu’nun takimda teknik direktör olmasiyla beraber çikisa geçen Rizespor’un yeni kurulu bir takim oldugu için zor günler atlattigini da sözlerine ekleyen Djokovic “Her hocanin kendisine ait bir tarzi vardir. Her sey futbolcularina bir seyler katmaya çalisir. Hocamizin da öyle. Sezon basindan bu yana çok yeni bir oyuncu kuruldu. Onunda bir sikintisini yasadik. Bu tip durumlarda hoca degisikligine gidiliyor. 1-2-3 hoca ama daha sonra ne oluyor, tüm oklar oyuncularin üzerine çevriliyor. Futbolcu olarak bizim de sorumluluk almamiz gerekti. Yeni bir oyuncu gurubuyduk, herkes birbirine alismaya çalisiyordu. O sürecin bence sonlarina geliyoruz. Çok daha iyi bir sürece giriyoruz diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Rize’de olmaktan mutluyum”

Korona virüs pandemisi ile birlikte Dünya’da uygulanan kisitlamalar nedeniyle artik hiçbir ülkenin birbirinden farkinin kalmadigini dile getiren Djokovic, Rize’de oldugu için mutlu oldugunu da sözlerine ekleyerek “Daha önceden bir karsilastirma yapiliyordu Avrupa, Türkiye olarak. Son korona virüs pandemisi ile birlikte Avrupa’da yasamak ile dünyanin herhangi bir yerinde yasamak arasinda çok bir fark kalmadi. Çünkü orada da kisitlamalar var. Dünyanin her yerinde isler degisti. Romanya’dan geldim ve orada hava daha soguktu. Burada güzel havanin tadini çikartiyorum. Gerçekten burada güzel hava var ve o da bana iyi hissettiriyor. Burada ki insanlar gerçekten geldigim günden beri bana çok iyi davraniyorlar. Insanlar çok sicak kanli. Çayin da tadini çikariyorum. Buranin fazla yagmurlu oldugunu söylüyorlar ama ben 15 yil Hollanda’da yasadim. Orada da yagmurun nasil yagdigini biliyorum. Bence burada yagmur Hollanda’dan daha fazla degil. O yüzden de Rize’de olmaktan mutluyum” seklinde konustu.



“Türk yemekleri çok güzel ama tehlikeli”

Türk yemeklerini çok lezzetli buldugunu fakat sütlaci daha da çok begendigini dile getiren Dokovic “Türk yemeklerini çok begeniyorum, gerçekten çok lezzetliler ama sporla ugrasanlar için biraz tehlikeli. Çok yediriyor insani ama hangisi diye sorarsaniz sütlaci tercih ederim” dedi.



“Rize’de olmaktan mutluyum”

‘Rize’ye futbolcu gelmiyor’ söylemi hakkinda da konusan basarili oyuncu kendisine sorulmasi halinde herkese Rize’yi tercih etme konusunda fikir verecek kadar sevdigini ifade eden Djokovic “Futbolcuysaniz bulundugunuz yerin kaderiniz oldugunu düsünüp tadini çikarmaya, elinizden gelenin en iyisini yapmaya, en iyi performansi göstermeye çalisirsiniz. Gördügüm söyle bir gerçek var; burasi çok istikrarli bir kulüp. Çok güzel bir tesisi var, çalisanlarinin hepsi çok sicak kanli, bizimle tamamen ilgileniyorlar. Sahalarimiz iyi. Ben su anda Türk futbolunun bir bireyiyim. Türkiye’de de çok güzel statlar var. Gidiyoruz, güzel statlarda oynuyoruz. Ambiyans çok iyi, seyirciler çok atesli. Ben burada olmaktan mutluyum, hiç kimseye de buraya gelmek zor, burada yasamak zor demem. Ben beni arayip Rize’ye geleyim mi diyen herkese de burayi tavsiye ederim. Yasam olarak da hiçbir zorlugumuz yok, yasam olarak da çok iyi. Ben genel olarak sikayet edebilecegim hiç bir sey görmüyorum burada” seklinde konustu.



‘Taraftari gelmeden önce izledim’

Rizespor taraftarini daha Rize’ye gelmeden önce sosyal medyadan arastirarak izleme imkani buldugunu dile getiren Djokovic, iyi sonuçlar aldiklarinda stada daha fazla taraftar çekeceklerinin de farkinda olduklarini ifade etti.

Taraftara hak ettigi mutlulugu yasatacaklarini dile getiren Djokovic “Ben çok atesli bir taraftarimiz oldugunu biliyorum ama tabi korona virüs sürecinden geçtik. Stada seyirci çekmek zor. Özellikle son siradaysaniz seyirci zorlaniyor oraya gelmeye. Ben Rizespor’a gelemden önce sosyal medyada taraftarlarin videolarini izlemistim. Stadi tam olarak doldurduklarinda nasil bir heyecan oldugunu görmüstüm, çok da hosuma gitmisti. Ben istiyorum ki gelsinler. Bizim de tabi bu gelmelerini hak etmemiz gerekiyor. Biraz daha üst siralara çikarsak onlari daha fazla stada çekecegimizi düsünüyorum. Böylece onlara hak ettigi mutlulugu da yasatabiliriz” diye konustu.



“Onlar da çok istekli olacaklar”

Ligin 17. Haftasinda karsilasacaklari Yeni Malatyaspor maçinin da analizini yapan Djokovic, puana ihtiyaci olan bir takima karsi oynayacaklarini sözlerine ekleyerek “Biz evde son 4 maçimizi da kazandik. Bu bizim açimizdan çok iyi bir sey ve devam ettirmemiz lazim. Eger biz bu seriyi devam ettirebilirsek zaten bulundugumuz yerden kolayca çikabilecegiz. Oynayacagimiz rakip Malatyaspor, onlarinda acil puan ve puanlara ihtiyaçlari var, onlar da çok istekli olacaklar. Son zamanlarda çok kötü sonuçlar aliyor hem de daha önce burada çalistigi için daha ayri bir motivasyonu olacaktir. Evde oynadigimiz diger maçlardan daha zor olacak. Çünkü ilk defa bizim kadar zor durumda olan bir rakip ile oynayacagiz. Her iki takim için de final niteliginde bir maç” dedi.

Kaynak: İHA