Besiktas Derbi Maçlarda Son Dönemlerde Kolay Yenilmiyor

Siyahbeyazli takim, son 7 sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadigi 25 maçta 12 galibiyet elde ederken, 6 kez maglup oldu Besiktas, 20142015 sezonunda iki rakibiyle oynadigi 4 maçi da maglubiyetle tamamlamisti.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasinda yarin Fenerbahçe'ye konuk olacak Besiktas, son dönemlerdeki derbi maçlarda daha basarili performans ortaya koydu.

Siyah-beyazli ekip, son 7 sezonda teknik direktörler Senol Günes, Abdullah Avci ve Sergen Yalçin yönetiminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile 25 derbi maçi oynarken bunlarin büyük bölümünü maglubiyet almadan tamamladi.

Söz konusu 7 sezondaki 25 derbi maçta Fenerbahçe ve Galatasaray'a karsi 12 galibiyet elde eden Besiktas, 7 kez de sahadan beraberlikle ayrildi.

Siyah-beyazli ekip, iki rakibine bu dönemde 6 kez maglup oldu.

Bu periyotta Fenerbahçe ile 12 maça çikan Besiktas, bunlarin 4'ünü kazandi. Rakibi karsisinda 5 maçtan beraberlikle ayrilan siyah-beyazlilar, söz konusu karsilasmalarda 3 kez maglup oldu.

Besiktas, son 7 sezonda Galatasaray karsisinda ise daha basarili performans sergiledi. Sari-kirmizili rakibini 8 defa yenen siyah-beyazli ekip, 2 maçi berabere tamamladi. Besiktas, son 7 sezonda Galatasaray'a 3 kez yenildi.

- 34 gol atti

Siyah-beyazli ekip, son 7 sezondaki 25 derbi maçta Fenerbahçe ve Galatasaray'a toplam 34 gol atarken, kalesinde 32 gol gördü.

Fenerbahçe'ye son 7 sezonda 18 gol atan Besiktas, kalesinde ise 21 gol gördü.

Galatasaray filelerini 16 kez havalandiran siyah-beyazli ekip, kalesinde ise 11 gole engel olamadi.

- 2014-2015 sezonundaki tüm derbilerde yenildi

Besiktas, 2014-2015 sezonunda teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde tarihinin en kötü derbi performansiyla karsi karsiya kaldi.

Besiktas, söz konusu sezondaki 4 derbi maçindan da maglup ayrildi. Fenerbahçe'ye 2-0 ve 1-0'lik skorlarla yenilen siyah-beyazli ekip, Galatasaray ile oynadigi derbi maçlarini ise 2-0'lik maglubiyetlerle tamamladi.

Siyah-beyazli takim, söz konusu 4 derbi maçta gol atma basarisi da gösteremedi.

Kaynak: AA