Stefan Kuntz Açiklamasi 'Öncelikli Hedefimiz B Ligi'ne Yükselmek'

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kunt, UEFA Uluslar Ligi kurasiyla ilgili olarak, "Öncelikli hedefimiz B Ligi’ne yükselmek" dedi.

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, bugün çekilen UEFA Uluslar Ligi kuralarini degerlendirdi. Kuradan genel anlamda memnun oldugunu ifade eden Alman teknik adam, "Litvanya ile A Milli Takim’in tarihindeki ilk karsilasmayi oynayacagiz. Bizim için yeni ve ilginç bir tecrübe olacak. Faroe Adalari ile de geçmiste yalnizca bir tane özel maç yapilmis. Bu maç da bize farkli bir deneyim yasatacak" diye konustu.

Almanya’da yasadigi yerin Lüksemburg’a yaklasik 50 km uzaklikta oldugunu söyleyen Kuntz, "Dolayisiyla benim için yakin bir deplasman olacak. Lüksemburg’un yalnizca milli takim düzeyinde degil, kulüpler düzeyinde de futbolda gelisme gösterdigini söylemek mümkün" dedi.



"Sahaya her çiktigimizda kazanmak için oynayacagiz"

UEFA Uluslar Ligi’ne disaridan bakan bir gözün grupta Türkiye’nin favori oldugunu söyleyecegini ifade eden A Milli Takim’in teknik patronu, "Rakiplerimize de saygisizlik etmek istemeyiz. Sahaya her çiktigimizda kazanmak için oynayacagiz” açiklamasini yapti. Kuntz, öncelikli hedefin B Ligi’ne yükselmek oldugunun altini çizerken, “Diger amacimiz da takim olarak gelismek. Oyun disiplinini arttirmak ve yeni taktiksel dizilisler üzerinde çalismak da bunlarin arasinda. Yeni oyunculara forma sansi verebiliriz. Kafamizin bir tarafinda Dünya Kupasi finalleri, diger yanda da EURO 2024 Elemeleri’ne hazirlanmak var" diye konustu.

Kuntz sözlerini söyle tamamladi: "Ben, genç oyuncu ya da yasli oyuncu ayrimi yapmiyorum. Esas mesele kalitedir. Göreve geldigimden beri ilk kez A Milli formayi giyen oyuncularimizin büyük bölümü 1998 ve sonrasi dogumluydu. Birbirleriyle oynama aliskanligi kazanmis futbolcularin bulundugu bir takim iskeleti olusturmak istiyoruz."

Kaynak: İHA