ONVO'nun Spora Destegi Sürecek

ONVO markasiyla birçok kulübe sponsor olan Mehmet Atmaca Holding’in sahibi Mehmet Atmaca, spora olan desteklerinin devam edecegini açiklarken, "Önümüzdeki sezon kulüplerle olan sponsorluk anlasmamizi gelistirmek istiyoruz. Bir kulübün isim sponsorlugunu alabiliriz" ifadelerini kullandi.

Mehmet Atmaca Holding’in sahibi Mehmet Atmaca, spora verdikleri destegin devam edecegini söyledi.

ONVO markasiyla Süper Lig’de Yeni Malatyaspor ve Konyaspor basta olmak üzere birçok kulübe farkli sponsorluk sekilleriyle destek veren Mehmet Atmaca, son olarak Görme Engelliler Federasyonu’yla sponsorluk anlasmasina imza atti. Yaptiklari anlasmalarin geri dönüslerinin çok iyi oldugunu ifade eden Mehmet Atmaca, önümüzdeki sezon birkaç kulüple isim sponsorlugu anlasmasi imzalamak istediklerini de sözlerine ekledi.

"Isim sponsorlugu istiyoruz"

Müsteri kitlelerinin futbola egilimli oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Mehmet Atmaca, "Bizim müsteri kitlemiz daha çok futbola egilimli oldugu için biz de reklamlara çok agirlik verdik. Süper Lig’den 13 takimla anlasmaya vardik. Bu sene çok yogun girdik reklamlara ve önümüzdeki yil bunu artirmak istiyoruz. Çok da faydasini gördük bunun. Gögüs, sort, mikrofon arkasi ve saha reklamlari gibi birçok sponsorluk anlasmasina imza attik ama ben önümüzdeki sezon isim sponsorlugu yapmak istiyorum. Bunun daha faydali olacagini düsünüyorum. Önümüzdeki yil insallah birkaç takimla bunu yapacagiz. Aklimda bazi takimlar var tabii ki ama bu da bütçeyle alakali. Birçok takimla görüsecegim, kafamizdaki bütçelerde olursa bunu yapacagim mutlaka. Bu anlasma Süper Lig odakli olacak ama ben asagidaki takimlara da destek oluyorum. BAL ve 3. Lig’de de birçok takimla anlasmamiz var. Bunun disinda voleybolda Türk Hava Yollari’yla anlasmamiz oldu. Kulüplere koltuk arkasi ekranlari da yapiyoruz. Bunu da sponsorluk yaparak gerçeklestiriyoruz. Görme Engelliler Federasyonu Baskani bizi ziyaret etti. Bu sene onlarin da ana sponsoru olacagim. Onlara destek olmak istiyorum. Burada amaç destek olmak. Evinden çikamayan çocuklar oluyor. Engelli birçok kardesimiz var. Onlari spora kazandirmak ve toplumun içine çiksinlar istiyoruz. Bunun için de elimden ne geliyorsa yapmaya çalisacagim" ifadelerini kullandi.

"Huzuru parayla satin alamazsiniz"

Amatör sporlara destek vermenin önemli oldugunun altini çizen Mehmet Atmaca, "Aslinda amaç burada reklam degil. Burada amaç destek olmak. Benim markanin tanitilmasi için bir beklentim yok. Onlarin basarili olmasi bize inanilmaz bir mutluluk veriyor. Isin manevi boyutu çok farkli. Inanilmaz bir huzur ve mutluluk veriyor. Bunu parayla satin alamazsiniz. Birçok zengin insan var ama huzuru yok. Önemli olan buna ulasabilmek. Çok da huzurlu ve mutluyum” dedi.

Bireysel sporculara da destek olduklarini ifade eden Atmaca, “Bireysel sporcular da geliyor sponsorluk görüsmesi için. Kayak takimlari, kick boksçular, boksörler geliyor. Hepsine destek olmaya çalisiyorum ve basarili olmalarini da çok istiyorum. Basarili olduklarinda çok mutlu oluyorum" diye konustu.



"Yayin kalitesi üst düzeyde üretim yapiyoruz"

ONVO olarak ürettikleri bütün televizyonlarin 4K teknolojisinde oldugunun altini çizen Mehmet Atmaca, "Bizim bütün ürettigimiz televizyonlar 4K yayinini destekliyor. Özellikle futbol maçlarinda bazen çok iyi yayinlar oluyor. Böyle oldugu zaman da inanilmaz bir görüntü kalitesi oluyor. Insallah bütün maçlar bu yayinla gelir ve seyirciler de çok kaliteli maçlar izler. Benim ürettigim televizyonlarin hepsi 4K. Bütün yayinlar 4K oldugu zaman görüntü kalitesi çok iyi olacak. Ben artik 4K olmayan televizyon üretmiyorum. Vatandas bunu aldigi zaman bir daha televizyon almak zorunda kalmasin istiyoruz. En azindan dayanikli tüketim mali üretirken, uzun süreli olmasini istiyoruz” dedi.

Spora bu kadar çok yatirim yapmalarina karsilik hedefinde herhangi bir kulübün ya da federasyonun yönetimine girmek olmadigini da söyleyen Mehmet Atmaca “Ben yöneticilik ya da baskanlik düsünmüyorum. Takim tutmuyorum çünkü. Spora çok merakim var. Bütün takimlar benim için ayni. 4 oglum var. 2’si Galatasarayli, 1’i Besiktasli ve 1’i Fenerbahçeli. Ben sporda yönetici olmayi hiçbir zaman düsünmüyorum. Ben destek oluyorum. Ben sanayiciyim ve üretip dünya pazarina mal satmak istiyorum" açiklamasini yapti.

"ONVO’nun 162 ülkede tescilini yaptik"

Yillardir sanayicilik yaptigini ifade eden Mehmet Atmaca, "Ilkokul bittikten sonra üretime basladim ben. Benim amacim marka olusturup dünyaya sunmakti. Geçen yil ONVO’yu kurduk ve 162 ülkede tescilini yaptirdim. Daha çok ihracat odakli bir fabrika burasi. Su anda 47 ülkedeyiz. Bunu her yil artiracagiz. Hedefimiz dünyada televizyon konusunda ilk 5 marka arasina girmek. Bütün dünya bu markayi tanisin ve biz de kazanalim, ülkemiz de kazansin. Binlerce insan çalisiyor, onlar emeklerinin karsiligini aliyor. Sanayicilik çok güzel. Benim tek amacim üretip satmak. Futbol kulüplerine ya da federasyonlara girme bir amacim yok. Bu isin erbabi olan insanlar var. Bu kisiler görev alsin buralarda. Ben sanayiciyim ve herkesin bildigi isi yapmasindan yanayim. Herkes bildigi isi yaptiginda ülkeye de daha çok faydasi olur" ifadelerini kullandi.

"Elektrikli araçlara yatirim yapacagiz"

Teknolojiyi çok iyi takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Mehmet Atmaca, "Artik teknoloji elektrikli araçlara, elektrikli bisikletlere, elektrikli otomobillere dogru gidiyor. Bizim de Ar-Ge birimimiz bunun üzerine çalisiyor. Biz geçen yil elektrikli scooter üretmeye basladik. Bunun arkasindan elektrikli motosiklet ve mini araçlar düsünüyorum. Artik benzin mazot fiyatlari artti. Bunun 5’te 1 fiyatina elektrikli aracinizi doldurup seyahatinizi yapabilirsiniz. Bu is de birkaç yil sonra patlayacak. Biz de her türlü elektrikli araca yatirim yapiyoruz. Bütün dünyada çok yaygin. Is adamlari bile bagajlarina birer tane scooter koyuyor. Trafik oldugu zaman aracini bir yere birakiyor ve scooter ile yola devam ediyor. Ben de yapiyorum bunu. Bunlar da ONVO marka. Elimizde 70 KM sürat yapan ve 70-80 KM menzilli araçlar var ama bunlari yazilimla 25 KM hiz yapacak sekilde ayarladik. Çünkü çok hizli olmasi durumunda tehlikeli oluyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA