Iranlilar Yakutiye Buz Hokeyi Salonuna Hayran Kaldi

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Yakutiye Buz Hokeyi Salonu ve diger buz tesisleri Iranli turistleri büyüledi.

Erzurum’un dünyaca ünlü Palandöken Kayak Tesisleri’nde sezonun açilmasiyla birlikte yerli ve yabanci turistlerin akinina ugruyor.

Erzurum’a kalak yapmak için gelen Iranli turistler ayni zamanda Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Buz Salonlarina da büyük ilgi gösteriyor. Iranli Turistler, Yakutiye Buz Hokeyi salonunda buz pateni etkinligine katilirken, tesise hayran kaldilar. Iranlilar, GSIM’ye ait diger buz tesislerini de oldukça begendiklerini ifade ettiler.

Yakutiye Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Suat Yilmaz ile Köprüköy Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Özcan Özcanli ile buz pateni antrenörlerimizde Iranli konuklarla yakindan ilgilendi. Ayni zamanda Buz Hokeyi Antrenörü olan Ikram Çintimar, Iranlilara buz pateni ve buz hokeyi hakkinda bilgi verdi. Buz pateni yapan Iranli turistler, tatil ve kayak için gedikleri Erzurum’da buz pateni yapmanin da keyfini çikardilar.

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, tatil için Erzurum’a gelen Iranli turistlerin buz salonlarina ilgi göstermesinden büyük bir mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Buz sporlari tesislerimiz 2021 UNIVERSIADE ve 2017 EYOF sayesinde Avrupa ve tüm dünyada taninan tesisler oldu. Yurt disindan ve ülkemizden takimlar ile milli sporcular kamp için Erzurum’a geliyor. Iranli turistlerin de buz tesislerimizi ziyaret etmesi bizleri mutlu etmistir. Spor tesislerimizin kapilari tüm dünyaya açik yeter ki, ilimize gelsinler” diye konustu.

Kaynak: İHA