Hipodromda Seyis, Ringde 'Demir Yumruk' Kick Boksçu

Dünya ikincisi milli kick boksçu Faysal Siliv, tek basina yerlestigi Bursa'da hem hipodromda seyislik yaparak geçimini sagliyor hem yüksek lisansina devam ediyor hem de kaçirdigi sampiyonluga ulasmak için antrenmanlarini sürdürüyor Jandarma Gücü sporcusu Faysal Siliv:'Seçtigim hayat hiçbir zaman kolay olmadi. Zaten hayat cesur insanlari sever, biz de en zor kisimlarini yasiyoruz. Insan zorlukla karsilastiginda yakinirsa basarili olamaz, iyi yerden bakmak lazim. Insanin hedefi varsa hiçbir zorluk engel degildir'

MUSTAFA YILMAZ - Italya'da ekim ayinda düzenlenen Dünya Kick Boks Sampiyonasi'nda ikinci olan milli sporcu Faysal Siliv, hipodromda seyislik yaparken, kick boksta hedefledigi dünya sampiyonlugu için azimle çalisiyor.

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümü mezunu 27 yasindaki Faysal Siliv, Italya'da 15-24 Ekim'de gerçeklestirilen Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi'nda "K1" kategorisi 51 kiloda ikinci oldu.

Zorlu hayat sartlarina karsi azmi ve çaliskanligiyla herkese örnek olan Faysal Siliv, 5 yil önce Sanliurfa'da basladigi kick boks hayatina Bursa'da devam ediyor.

13 çocuklu ailenin ortanca çocuklarindan Faysal Siliv, tek basina Bursa'ya tasinip, bir süre milli takimdan arkadasi Bilal Dural'in babasinin ikinci el esya dükkaninda çalisti.

Faysal Siliv, daha sonra antrenman salonuna yakin oldugu için Türkiye Jokey Kulübü Altinsehir Hipodromu'nda seyislige basladi.

Atlarin yemlerini hazirlayan, bakimlariyla ilgilenen ve antrenmanlarini yaptiran milli sporcu, geriye kalan saatlerde günde çift antrenman yaparak, kaçirdigi sampiyonluk için çalisiyor.

Daha önce üniversiteler arasi turnuvalarda ve büyükler sampiyonalarinda birincilikleri bulunan, 2021'de yedek subay olarak terhis oldugu askerlik görevi sirasinda da Jandarma Gücü Kick Boks Takimi'na katilan Faysal Siliv, ayrica Aydin Adnan Menderes Üniversitesinde is sagligi ve güvenligi alaninda yüksek lisans yapiyor.

- "Zorluklar hayatimin bir parçasi"

Jandarma Gücü sporcusu Faysal Siliv, AA muhabirine, geçimini saglamak için hipodromda seyislik yaptigini söyledi.

Seyisligin zor bir meslek oldugunu belirten Faysal Siliv, "Burada saat 03.00'te atlarin idmani oluyor, derecelerini aliyoruz. 1800 metre kosulari oluyor, o kosularda dereceleri aliniyor. Sabah da ati idman jokeyine götürüyoruz, idmanini yaptiriyoruz. Sonra 40 dakika her ati yürütüyoruz, ayaklarini yikiyoruz, yemini veriyoruz." diye konustu.

Faysal Siliv, Bursa'ya geldikten sonra baska bir kulüple anlasmasina ragmen milli antrenör Serdar Çakiroglu'nun kendisine destek oldugunu, antrenman yaptirdigini dile getirdi.

Tedavi sürecinin yani sira kick boks sayesinde astim hastaligini yendigini vurgulayan Faysal Siliv, söyle devam etti:

"Burada hem bu isi yapiyorum hem maçlara hazirlaniyorum hem de yüksek lisans yapiyorum. Seçtigim hayat hiçbir zaman kolay olmadi. Zaten hayat cesur insanlari sever, biz de en zor kisimlarini yasiyoruz. Zorluklar hayatimin bir parçasi. Allah'a sükür iyiyiz, gittik dünyada derecemizi de yaptik, ülkemizi temsil ettik, etmeye de devam edecegiz. Bundan sonraki hedef dünya sampiyonlugu. Son sampiyonada finalde birincilik gitti ama bundan sonra da asla sansa birakmayip sampiyonlugu kazanacagim. Insallah dünya sampiyonu olup altin madalyayi Türkiye'ye, ülkemize getirecegim. Insan zorlukla karsilastiginda yakinirsa basarili olamaz, iyi yerden bakmak lazim. Insanin hedefi varsa hiçbir zorluk engel degildir."

Isten önce ve sonra olmak üzere sabah aksam ikiser saat antrenman yaptigini anlatan Faysal Siliv, bazen yorgunluktan salonda uyuyakaldigini sözlerine ekledi.

Bursa Tekme Boksu Spor Kulübünde antrenörlüge devam eden Serdar Çakiroglu ise Faysal Siliv'in örnek bir sporcu oldugunu söyledi.

Faysal Siliv'in güçlü bir irade ve istikrara sahip oldugunu aktaran Çakiroglu, "Bazi basarilar imkanlar dahilinde elde edilir. Faysal zor sartlarda basariyi yakalayabilen bir çocuk. 'Hiçbir gayret bosa gitmez' derler, Faysal da bu basariyi nihayet elde etti. Ona sampiyon da diyebiliriz, kil payi kaçirdi maçi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA