A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz'tan UEFA Uluslar Ligi Kura Degerlendirmesi Açiklamasi

'Kuradan genel anlamda memnunum' 'Rakiplerimize de saygisizlik etmek istemeyiz. Sahaya her çiktigimizda kazanmak için oynayacagiz. Öncelikli hedefimiz B Ligi'ne yükselmek. Diger amacimiz da takim olarak gelismek'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, ay-yildizli ekibin UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Lüksemburg, Litvanya ve Faroe Adalari ile eslesmesinden dolayi memnun oldugunu ve B Ligi'ne yükselmek istediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde degerlendirmesi yer alan Alman teknik adam, "Kuradan genel anlamda memnunum. Litvanya ile A Milli Takim'in tarihindeki ilk karsilasmayi oynayacagiz. Bizim için yeni ve ilginç bir tecrübe olacak. Faroe Adalari ile de geçmiste yalnizca bir özel maç yapilmis. Bu maç da bize farkli bir deneyim yasatacak. Almanya'da yasadigim yer, Lüksemburg'a yaklasik 50 kilometre uzaklikta. Dolayisiyla benim için yakin bir deplasman olacak. Lüksemburg'un yalnizca milli takim düzeyinde degil, kulüpler düzeyinde de futbolda gelisme gösterdigini söylemek mümkün." ifadelerini kullandi.

Kuntz, UEFA Uluslar Ligi'ne disaridan bakan bir gözün grupta Türkiye'nin favori oldugunu söyleyecegini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Rakiplerimize de saygisizlik etmek istemeyiz. Sahaya her çiktigimizda kazanmak için oynayacagiz. Öncelikli hedefimiz B Ligi'ne yükselmek. Diger amacimiz da takim olarak gelismek. Oyun disiplinini arttirmak ve yeni taktiksel dizilisler üzerinde çalismak da bunlarin arasinda. Yeni oyunculara forma sansi verebiliriz. Kafamizin bir tarafinda Dünya Kupasi finalleri, diger yanda da 2014 Avrupa Futbol Sampiyonasi Elemeleri'ne hazirlanmak var."

Genç ya da yasli oyuncu ayrimi yapmadigini vurgulayan Kuntz, "Esas mesele kalitedir. Göreve geldigimden beri ilk kez A Milli formayi giyen oyuncularimizin büyük bölümü 1998 ve sonrasi dogumluydu. Birbirleriyle oynama aliskanligi kazanmis futbolcularin bulundugu bir takim iskeleti olusturmak istiyoruz." seklinde degerlendirmede de bulundu.

Kaynak: AA