Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'in Hedefi Ligde Kalici Olmak

Basantrenörü Zafer Aktas:'Bu takim gerçekten bütçe, performans ve organizasyon olarak çok iyi islere imza atacaktir. Bunu da belli ediyor ama bunu bazi maçlarda neticeye dönüstüremedik' 'Çok güçlü ve ekonomik durumlari iyi takimlar var. Bunlarla mücadele etmek, saha içinde basketbol anlaminda savasabilmek için biraz zamana ihtiyacimiz oldugu dogru'

SEBAHATDIN ZEYREK - ING Basketbol Süper Ligi'nde ilk kez bu sezon mücadele eden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'in basantrenörü Zafer Aktas, hedeflerinin bu sene ligde kalmak oldugunu söyledi.

Geçen yil Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde sampiyon olarak Süper Lig'e çikan Ege temsilcisi, bu sezon çiktigi 12 maçin sadece 3'ünde galip gelebildi.

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket, ligde 15 puanla 14'üncü sirada bulunuyor.

Basantrenörü Zafer Aktas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ligde bugüne kadar zor günler geçirdiklerini belirtti.

Bundan sonra daha iyi basketbol oynayip, daha iyi savasmaya çalisacaklarini anlatan Aktas, söyle konustu:

"Öncelikle Denizli’nin yillardir özlemini kurdugu Süper Lig'deki bir takima sahip olmasi çok degerli. Insallah galibiyetler alip, taraftarimizi daha mutlu edebiliriz. Bu kent yillardir hayal ettigi ve pesinde kostugu lige kavustu. Bu lig çok farkli bir organizasyon. Su ana kadar her parametresiyle takimimiz ligin gerekliliklerini yerine getiriyor."

- "Kaybettigimiz maçlarin travmasi bizi etkiledi"

Yeni bir takim olusturduklarini aktaran Aktas, söyle devam etti:

"Bu takimin gerçekten potansiyelli oldugu, saha içinde dönem dönem maçin belli anlarinda çok iyi isler yaptigini görüyoruz. Bazen maçin sonunu oynamak ve o aliskanligi kazanmak biraz zaman aliyor. Bizim bununla ilgili çalismaya ve kendimizi gelistirmeye ihtiyacimiz var. Özellikle ilk 2 maçi çok iyi oynadiktan sonra bazi kalp kirici maglubiyetler aldik. Kaybettigimiz maçlarin travmasi bizi etkiledi. Kazanacagimiz maçlarda bir anda isiklari kapatmissiniz gibi takimin durmasi o yenilgilerin etkisi oldugunu düsünüyorum."

- "Zamana ihtiyacimiz var"

Takimda daha sonra yeni bir yapilanma sürecine girdiklerini belirten Zafer Aktas, sunlari kaydetti:

"Özellikle oynadigimiz maçlarda yukariya dogru ivmelenen bir grafigimiz var. Antrenman tempomuzun arttigini görüyoruz. Bu takim gerçekten bütçe, performans ve organizasyon olarak çok iyi islere imza atacaktir. Bunu da belli ediyor ama bunu bazi maçlarda neticeye dönüstüremedik. Bu ligde olabilen isler. Bazi maçlari son saniyelerde kaybedebiliriz ya da kazanabiliriz. Çok güçlü ve ekonomik durumlari iyi takimlar var. Bunlarla mücadele etmek, saha içinde basketbol anlaminda savasabilmek için biraz zamana ihtiyacimiz oldugu dogru."

- "Denizli olarak bu ligde kalici olmamiz lazim"

Aktas, takima ve oyuncularina güveninin tam oldugunu, çalismaya devam ettiklerini anlatarak, sözlerini söyle tamamladi:

"Çalisiyoruz. Denizli olarak bu ligde kalici olmamiz lazim. Denizli’nin Süper Lig’deki takiminin içerisinde, bu sehirden yetismis çocuklarin kadroda yer alabildigini görebilecegimiz bir organizasyon yaratildigini görüyorum. Bizim yukarilarda kalici olarak devam etmemiz, beklenen o güzel tablonun olusmasini saglayacak. Ben bu takimin basantrenörü olarak bunu görüyorum."

Kaynak: AA