Yedek Oyuncusu Dahi Olmaya Takim Geçtigimiz Yilin Formalariyla Sahaya Çikiyor

Denizli’yi Ampute Süper Ligi’nde temsil eden Denizli Ampute Futbol Takimi, ekonomik sorunlarla bogusuyor. 1 tane dahi yedek oyuncusu bulunmayan, maçlara geçtigimiz yilin formalariyla çikan ve deplasmanlara borç parayla giden takim, dagilma noktasina geldi.

2016 yilindan beri faaliyet gösteren ve Denizli’yi Ampute Süper Ligi’nde temsil eden Denizli Ampute Futbol Takimi ekonomik sorunlarla bogusuyor. Ampute Futbol Takimi disinda bes bransta daha faaliyet gösteren kulüp dagilma noktasina geldi. Deplasmana borç parayla giden takim, maddi nedenlerle oyuncularini da yavas yavas kaybediyor.

Kulüp Baskani Ramazan Altug zor günler geçirdiklerini belirterek, “Ampute futbol takimi olarak 14 takimin bulundugu süper ligde mücadele ediyoruz. Ligde 14 takimdan 11’i belediye destekli ya da belediyenin kendi takimi. Biz iki haftadan bu yana formamiz ve diger antrenman malzemeleri olmadigi için eski dönemden kalan formalarla maça çikiyoruz. Bu sezon biz ilk deplasmanimizda Istanbul’a gittik. Bize maliyeti 10 bin 230 lira oldu. Biz bunu bazi kisilerden aldigimiz borçlarla, yardimlarla karsiladik. Önümüzde bir Sanliurfa deplasmani var. 13 saatlik bir yol. Kara yolu ile gitmek nerdeyse imkansiz gibi bir sey. Su anda onun için bir hazirlik yapmadik. Hafta sonu oynadigimiz maçtan sonra 3-4 günlük bir süremiz kalacak” dedi.



“Ekonomik sorunlardan oyuncularimiz baska takimlara gitti”

Denizli Ampute Futbol Takimi Teknik Sorumlusu Mustafa Yasin Düzgün ise zor sartlarda büyük isler basarmak için mücadele ettiklerine dikkat çekerek, “Lige birçok olumsuzlukla basladik. Bir sürü oyuncumuzu maddi imkansizliktan dolayi kaybettik. Oyuncularimiz ligin lokomotif takimlarina gittiler. 2 oyuncumuz Sahinbey Belediyesi’ne gitti, bir oyuncumuz ODTÜ’ye gitti, bir oyuncumuz Trabzon’a gitti, diger oyuncumuz ise Malatya’ya gitti. Geçen seneki takimdan sadece bir oyuncumuz var. Diger oyuncularimiz hep genç oyuncular. Toplam 7 tane oyuncumuz var. 8. oyuncumuz yok. Gerçekten lige çok büyük imkansizliklarla basladik” dedi.

Kaynak: İHA