Yaz Dagcilik Egitimleri Sona Erdi

Inegöl Belediye Spor Kulübü Dagcilik Bransi, TDF Yaz Dagcilik Egitimlerini, 12 Aralik 2021 Pazar günü yapilan yazili ve uygulama imtihanlari ile sonlandirdi.

Inegöl Belediye Spor Kulübü, 2018’de Türkiye Dagcilik Federasyonunun yaz ve kis temel egitimlerini kulüplere vermesiyle birlikte Türkiye’de ilk kulüp egitimlerini açan kulüplerden bir olmustu. O günden bu yana her yaz ve kis olmak üzere kendi bünyesinde Federasyon egitimleri düzenleyen Inegöl Belediye Spor Kulübü, ilk yardim belgesi zorunlulugu ile açilan ve yüzlerce dagci sporcunun egitim aldigi bu egitimlerde yerel arama kurtarma gönüllüleri basta olmak üzere tüm dagcilik tutkunlarina sadece Inegöl bazinda degil Bursa ile yakin il ve ilçelerden gelen sporcularin da istirakiyle egitimler düzenlemeye devam ediyor.

Inegöl Belediye Spor Kulübü bünyesinde görev yapan 3. Kademe Kidemli Dagcilik Antrenörü Bülent Aktas önderliginde, sporcu sayisina göre her 10 sporcuya bir antrenör uygulamasi ile Istanbul 3. Kademe Kidemli Dagcilik Antrenörlerinden Fatih Çelebi, Teknik Direktör Ibrahim Akçay ve Federasyon tarafinda görevlendirilen Sakarya Bölgesi 3. Kademe Kidemli Antrenörü Sinav Yapici Mehmet Cemil Erden ile 2021 yilinin son Yaz Dagcilik Egitimi de tamamlandi. Egitim sonunda sporcularin basarili sonuçlari dikkat çekti.

Bu asamayi geçerek 27 Aralik tarihinde açilacak olan TDF Kis Dagcilik egitimine katilmaya hak kazanan 27 sporcu, 20 saat teorik ve 40 saat uygulama dersleriyle egitimlerine devam edecekler. Bu egitimler içerisinde Uludag’da yapilacak olan uygulama egitimlerinde çevre ve dag kültürü, dagi korumak ve sürdürülebilir uygulamalar, kis dagciligi için malzeme bilgisi, kis dagciliginda kampçilik bilgisi ve arazide yasam teknikleri, karda iz açma, yürüyüs bilgisi ve teknigi, kisin daglik alanda çikis ve traves yapma, karda yan geçis teknigi, karda inis teknigi, kar ve buzda güvenli hareket, karla kapli arazide rota tayini ve yön bulma, meteoroloji bilgisi, acil durum prosedürleri ve muhtemel risklerin önlenmesi, çig bilgisi ve testleri düsüs teknikleri gibi hayati önem tasiyan konularda egitileceklerdir.

Gelecek yil Kis Dagcilik Egitiminden faydalanmak isteyenlerin de 21 Mart 2022 tarihinde Dagcilik Yaz Mevsimi ile baslatilacak yeni egitimler için Inegöl Belediye Spor Kulübüne basvurmasi gerektigi ifade edildi.

Kaynak: İHA