VIRTUS Dünya Yüzme Sampiyonasi

Milli sporcular, sampiyonanin ikinci gününde 2 gümüs ve 3 bronz madalya kazandi.

Fransa'da düzenlenen VIRTUS Dünya Yüzme Sampiyonasi'nin ikinci gününde milli sporcular 5 madalya elde etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan (TÖSSFED) yapilan açiklamaya göre Montluçon'da devam eden organizasyonda milliler 2 gümüs ve 3 bronz madalya daha kazandi.

Milli sporculardan Deniz Sevin Sentuna 100 metre kurbagalamada 1.45.31, Ali Siroglu da 400 metre ferdi karisikta 5.38.00 ile dünya ikincisi oldu.

Seçil Açikgöz 50 metre sirtüstünde 38.14, Hikmet Cem Sezgin 400 metre serbest stilde 4.46.37'lik derecesiyle bronz madalya aldi.

Erkekler 4x100 metre serbest stil bayrak yarisinda da Ahmet Mintaz, Doruk Davran, Hikmet Cem Sezgin ve Mert Aslan'dan olusan Türk Milli Takimi, dünya üçüncüsü olarak Türkiye'ye bu kategoride ilk madalyasini kazandirdi.

TÖSSFED Baskani Birol Aydin, Türkiye'nin 1 altin, 4 gümüs ve 6 bronz olmak üzere 11 madalyaya ulastigini belirterek, "Milli sporcularimiz VIRTUS Dünya Yüzme Sampiyonasi'nda 11 madalyayla rekora imza atti. Göreve geldigimiz ilk günden itibaren olusturdugumuz sistemle performans sporuna gereken degeri ve destegi verdik. Para atletizm ve masa tenisinde Avrupa ve dünya sampiyonalarinda zirveye yürürken, simdi de yüzme bransimizla büyük çikis yakaladik." ifadelerini kullandi.

Fransa'daki sampiyona 17 Aralik Cuma günü sona erecek.

Kaynak: AA