Vestel, Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun Ana Sponsoru Oldu

Daha önce Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun co-sponsoru ve Ritmik Dal ana sponsoru olan Vestel, tüm cimnastik alt ana dallarinin kadinlar ve erkeklerde sponsoru oldu.

Türkiye Cimnastik Federasyonu ile Vestel arasinda Türkiye Jimnastik Federasyonu’nun alt ana dallarini kapsayan sponsorluk anlasmasi imzalandi. Yapilan anlasma, düzenlenen basin toplantisiyla duyuruldu. Basin toplantisina Türkiye Jimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Duygu Badem Uylukçuoglu ile Aerobik Cimnastik Dünya Sampiyonu Ayse Begüm Onbasi, Artistik Cimnastik Dünya Sampiyonu Ibrahim Çolak katilim gösterdi. Ilk olarak açiklamalarda bulunan Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, spor sponsorluklarinda sürdürülebilir olmak istediklerini ifade ederek, "Vestel olarak biz bunu en son voleybol is birligimizde göstermistik. Simdi de Türkiye Cimnastik Federasyonu ile benzer bir yola çiktik. Ritmik Dal sponsorlugu ile basladigimiz birlikteligimizi büyüterek federasyonumuzun ana sponsoru olduk. Ilk basin toplantimizda sunlari ifade etmistim; umut vaat eden, gelecegi parlak, basarili, genç sporcularimizla tüm camiaya dokunmak istiyoruz. Iste su an gerçek anlamda tüm camiaya dokunabilme firsatini bize sagladigi için Sayin Çelen’e bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Suat Bey’in yönetiminde Türkiye’de cinmastik büyük asama kaydetti ancak çok daha fazla potansiyele sahip bir dal. Gençlerimiz basarilarina basarilar katiyor. Biz de bu basarilarda onlarin yaninda, onlara her zaman destek olmak istiyoruz. El ele cimnastigi Türkiye’de olmasi gereken yere getirecegimize inaniyorum” seklinde konustu.



Suat Çelen: "Bu is birligi ile çok basariya imza atacagiz"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen ise Vestel’in Türk sporuna verdigi destegi bildiklerini ifade ederek, "Yaklasik 1 yil önce bir sponsorluk görüsmesi yaptigimizda ritmik cimnastik milli takimimizin ana sponsoru Türkiye Cinmnastik Federasyonu’nun da co-sponsor seklinde bir anlasmamiz olmustu. Bu süreçte hem Vestel bizi tanidi, bu arada Türkiye de bizi tanimaya basladi.

Cimnastik, tüm branslarin temeli olsa da birbirinden keskin ayrilan branslar. Federasyonu büyütmeye, kurumsallastirmaya çalisiyoruz. Branslarimizin en büyük eksigi madalya alan sporcularimizi tanitmak. Tanitma noktasinda güçlük çekiyoruz. Vestel’in tanitim noktasindaki katkisi çok önemli. Bir araya geldik ve cimnastigin ana sponsoru olsun dedik. Bu sponsorlugu sadece TCF ile yapilan sponsorluk olarak görmüyoruz. Biz kendimizi tüm federasyonlarin sporcu fabrikasi gibi altyapi olusturan bir görev üstlendigimizi düsünüyoruz. Türk cimnastiginin son yillardaki yükselisi ve özellikle Avrupa, dünya ve Olimpiyat Oyunlari’nda alinan madalyalar, cimnastigin 12 ilden 81 ile yayilmasi, 600 sporcudan 25 bine çikmasi, bin 200 lisansli sporcudan 120 bin lisansli sporcuya ulasmasi ne kadar büyüdügümüzün birer göstergesi. Türk cimnastiginin hedefi, su an bulundugumuz 81 ilin ilçelerine de yayilmak. Istegimiz sporcu sayilarimizi milyonlara çikarmak. Bu baglamda Vestel’in sponsorlugu ve desteginin Türkiye’nin her iline her kösesine yayilmamiz için çok büyük katkisi olacagina inaniyorum. Bu güzel is birligimizle birlikte daha çok basariya imza atacagimiza süphem yok” seklinde konustu.



Ayse Begüm Onbasi: "Dünya Sampiyonasi’nda hedefimiz Türk kadininin gücünü göstermekti”

Aerobik Cimnastik Dünya Sampiyonu Ayse Begüm Onbasi da bireysel sporcular için sponsorluklarin önemli oldugunu aktararak, “Bundan dolayi Vestel’e tesekkür ediyorum. Bugün kiymetli toplantida sporun birlestirici gücünden bahsedildi. Dünya sampiyonasi yolunda en büyük hedefimiz Türk kadininin gücünü orada göstermekti. Ülkemizde kadin cinayetlerinin oldugu dönemlerde bu tarz basarilar yakalamak çok önemli. Antrenörlerimiz, federasyon baskanimiz tüm bu süreçte yanimizda oldular. Hepsine çok tesekkür ederim” degerlendirmesini yapti.

Ibrahim Çolak: "Basarimizi devam ettirmek istiyoruz"

Jimnastik sporunun en zor sporlardan bir tanesi olduguna deginen Dünya Sampiyonu sporcu Ibrahim Çolak, açiklamasini su ifadelerle sürdürdü:

"Cimnastik, bütün sporlarin temelini olusturuyor. Birçok ülkede kabul görülen bir sey ve en zor sporlardan biri. Avrupa ve dünya sampiyonluguna ulastik. Son olarak da olimpiyat madalyasi kazandik. Bunlar çok çalisarak elde edebilecegimiz basarilar. Bunu devam ettirmeyi çok istiyoruz. Bizden sonrakilerin de devam edebilmesini çok istiyoruz. Bu sponsorlukta Vestel ailesi maddi manevi açidan önem verdigini bir kez daha gösterdi. Çok tesekkür ederim."

Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Duygu Badem Uylukçuoglu ise Türkiye’de büyük basarilar getirebilecek potansiyelde sporcular oldugunu vurgulayarak, "Biz de onlari desteklemeye çalisiyoruz. Her zaman ‘Vestel’le Olur, Neden Olmasin?’ diyoruz. Türkiye Cimnastik Federasyonu ile genislettigimiz sözlesmemizin ülkemiz için hayirli olmasini diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA