Türkiye Cimnastik Federasyonunun Ana Sponsoru Vestel Oldu

Daha önce cimnastikte ritmik dal ana sponsoru olan Vestel, Türkiye Cimnastik Federasyonunun ana sponsoru oldu.

Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Vestel arasinda yapilan yeni sponsorluk anlasmasinin tanitimi için Sait Halim Pasa Yalisi'nda gerçeklestirilen basin toplantisina Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, Vestel Genel Müdürü Ergün Güler ve Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Duygu Badem Uylukçuoglu, milli cimnastikçiler Ayse Begüm Onbasi ve Ibrahim Çolak katildi.

Vestel'in daha önce Türkiye Cimnastik Federasyonunun co-sponsoru oldugunu söyleyen Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, cimnastigin marka degerini büyütmek istediklerini belirterek, "Yatirimlarimiza uzun soluklu bakiyoruz. Yatirimlarin sosyal sorumluluk oldugu kadar finansal boyutu da var. Amacimiz cimnastigin ve Vestel'in marka degerini büyütebilmek. Sürdürülebilir sosyal sorumluluk ekosistemi olusturmak istiyoruz. Spor sponsorluklarinin basarili olmasini saglayan temel bilesen sürdürülebilirliktir. Vestel olarak biz bunu voleybol ile yaptigimiz is birligimizde göstermistik. Simdi de Türkiye Cimnastik Federasyonu ile benzer bir yola çiktik. Ritmik cimnastik sponsorlugu ile basladigimiz birlikteligimizi büyüterek federasyonun ana sponsoru olduk." diye konustu.

Güler, "Gençlerimiz basarilarina basarilar katiyor. Biz de bu basarilarda onlarin yaninda, onlara her zaman destek olmak istiyoruz. El ele cimnastigi Türkiye’de olmasi gereken yere getirecegimize inaniyorum." dedi.

- Çelen: "Vestel’in destegi cimnastige degil Türk sporuna olacaktir"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen elde ettikleri basarilarin tanitimi noktasinda Vestel'in katkisinin önemli oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

"Vestel'in Türk sporuna verdigi destegi hepimiz biliyoruz. Yaklasik 1,5 yil önce ilk sponsorluk görüsmesini yaptigimizda ritmik cimnastik milli takimimizin ana sponsoru, federasyonumuzun da co-sponsoru seklinde bir anlasmamiz olmustu. Aradan geçen bu süreçte hem Vestel hem de Türkiye bizi tanimaya basladi. Federasyonumuzu büyütmeye ve kurumsallastirmaya devam ediyoruz. Branslarimizda en büyük eksigimiz madalyalarimizi, basarilarimizi tanitmak noktasinda yasadigimiz güçlük. Vestel'in tanitim noktasindaki katkisi çok önemli. Vestel'le bir araya geldik ve cimnastigin ana sponsoru olsun dedik. Bu is birligini sadece federasyonla yapilan bir sponsorluk anlasmasi olarak görmüyorum. Cimnastik bransi, tüm sporlarin temeli olmasinin yani sira diger branslara da sporcu yetistiren bir misyon üstlenmektedir. Bu nedenle Vestel’in destegi aslinda sadece cimnastige degil Türk sporuna olacaktir. Sponsorlugu bir bagis olarak görmüyoruz. Bu bir karsilikli katma degerdir. Karsiya alip verilen bir aktivite olarak görüyoruz. Trambolin gibi en yüksege siçrayacagiz. Federasyonumuza böyle katki verdikleri için Vestel grubuna çok tesekkür ediyorum. Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarinda alinan madalyalar, cimnastigin 12 ilden 81 ile yayilmasi, 600 sporcudan 25 bine çikmasi, bin 200 lisansli sporcudan 120 bin lisansli sporcuya ulasmasi ne kadar büyüdügümüzün göstergesi. Türk cimnastiginin hedefi, su an bulundugumuz 81 ilin ilçelerine de yayilmak."

Aerobik Cimnastik Dünya Sampiyonu milli sporcu Ayse Begüm Onbasi, "Bireysel sporcularin desteklenmesinin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Bundan dolayi hemserim olan Vestel'e tesekkür ediyorum. Dünya sampiyonlugu yolunda en büyük hedefimiz Türk kadininin gücünü orada göstermekti. Ülkemizde kadin cinayetlerinin ve benzeri olaylarin yasandigi dönemlerde bu sekilde bir basari yakalamak çok önemliydi. Antrenörlerimiz, federasyon baskanimiz bu süreçte hep yanimizda oldular. Hepsine çok tesekkür ederim." seklinde konustu.

Artistik Cimnastik Dünya Sampiyonu milli sporcu Ibrahim Çolak, "Cimnastik tüm sporlarin temelini olusturuyor ve yapmasi en zor sporlardan bir tanesi. Biz bu bransta önemli basarilar kazandik. Bunu devam ettirmeyi çok istiyoruz. Vestel maddi ve manevi olarak bizi önem verdiklerini gösterdi, kendilerine çok tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Duygu Badem Uylukçuoglu ise basarili sporcularin toplumda rol model oldugunu kaydederek, "Her zaman sporun ve sporcunun yaninda olmayi kendimize görev biliyoruz. Voleybolda 'Biz voleybol ülkesiyiz' sloganiyla kabul görmüs bir basariya imza attik simdi sira cimnastikte." dedi.

Kaynak: AA