Topuklu Kramponlar Özel Çocuklar Için Sahaya Çikti

Topuklu Kramponlar Platformunun 5. Organizasyon maçi bu kez Yildirim Belediyesi isbirligi ile Hüma Hatun Anaokulu Küçük yas grubu özel çocuklar yararina yapildi.

Topuklu Kramponlar takimi ve Yildirim Belediyesi çalisan kadinlarindan olusan Yildirim Gücü takimlarinin sahaya çiktigi maçta kazanan “Dayanisma” oldu.

Rekabetten ziyade dostlugun öne çiktigi müsabakaya Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Yildirim Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Sevinç, önceki dönem Orhaneli Belediye Baskani Irfan Tatlioglu, muhtarlar, basin mensuplari ve çok sayida vatandas katildi.

Hakeme pembe kart

Is kadinlarindan olusan Topuklu Kramponlar ve Yildirim Gücü takiminin mücadele ettigi maç çok renkli görüntülere sahne oldu. Hakemin gösterdigi kirmizi karta pembe kart gösterilmesi, hakemin saha disina çikarilmasi, futbol oynarken elle oyuna devam edilmesi, oyun devam ederken futbolcu kadinlarin ayna çikarip ruj sürmeleri gibi teatral gösterilerle süslenen maçin asil amacinin özel çocuklara yardim ve kadin dayanismasi olmasi izleyenleri hem güldürdü hem duygulandirdi.

Topuklu Kramponlar Platformu ve Bursa Söylem Gazetesi kurucusu gazeteci Semra Teke “Topuklu Kramponlar olarak bu 5. organizasyonumuz, tüm organizasyonlarimiz sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçti. Daha önce kanserli bir anneye yardim, Bursa Ampute Spor Kulübünün tanitimi, Orhaneli’de kurulacak engelli atölyelerine destek, RüveydeDörtçelik Engelli Is Egitim Okulu yararina yaptigimiz maçlardan sonra son olarak yine 4-8 yas araliginda özel çocuklarimiz için sahaya çiktik. Egitici oyun materyalleri sponsoru olan ve harika bir kadin takimi çikaran Yildirim Belediyemize ve Baskan Oktay Yilmaz’a çok tesekkür ediyoruz. Bizler de kendi bütçelerimizden ayirdigimizla çocuklar için keyif alacaklari oyuncaklar satin aldik. Ve tüm materyal ve oyuncaklari okul müdürümüze teslim ettik. Kadinlarin birbirinin kurdu degil, dostu destekçisi olmasini çok önemsiyorum, kadinlarin önü açilirsa üstesinden gelemeyecegi hiçbir sey olmadigini göstermek için biz bu maçlari yapiyoruz. Katilimci tüm yürekli kadin arkadaslarima çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Toplumsal farkindalik olusturan bir projede yer almaktan dolayi mutlu olduklarini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak elimizden geldigince sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalisiyoruz. Bugün de Topuklu Kramponlar Platformu ile birlikte Hüma Hatun Anaokulu küçük yas grubu ‘özel çocuklar’imizin yararina Topuklu Kramponlar Futbol Müsabakasi’ni organize ettik. Ben müsabakada evlatlarimiz için ter akitan ve centilmence yarisan her iki takimimizi da tebrik ediyorum” dedi.

Müsabaka, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’in her iki takima da madalya ve kupa vermesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA