Pamukkale'de Statlarinin Zeminlerine FIFA Kontrolü

Pamukkale Belediyesi ilçeye kazandirdigi Akköy ve Akvadi statlarinda çalismalar devam ediyor. Her iki stadin zeminlerinin FIFA standartlarina uygunlugu yapilan testlerle ölçüldü. Çalismalar tamamlandiginda her iki stat da hizmete sunulacak.



Pamukkale’yi spor kenti yapmak amaciyla yatirimlarina devam eden Pamukkale Belediyesi, bu konuda iki önemli projeyi hayata geçiriyor. Daha önce atil durumda olan Akköy Stadi’ndaki çalismalar çerçevesinde standart ölçülerde FIFA kriterlerine uygun sentetik zeminli futbol sahasi ile birlikte 2 adet soyunma odasi, hakem odasi, saglik odasi, kafeterya, isitma odasi ve diger bölümler insa ediliyor. Ayrica 576 kisi kapasiteli kapali tribün yapilirken, gece maçlarinin oynanabilmesi için de stat isiklandiriliyor. Yine yillar önce yapilan ve zeminindeki sorunlar nedeniyle kullanilamayan Akvadi Stadi’ndaki nizami boyuttaki futbol sahasinin zemini bastan sona yenilendi. Çalismalarda tamamlanma asamasina gelindi. Her iki stadin zemini ise FIFA (Uluslararasi Futbol Federasyonlari Birligi) standartlarina uygunlugu yapilan testlerle gerçeklesiyor. Yetkili ekip tarafindan yapilan testlerde zeminin sporcu sagligina uygunlugu, topun yuvarlanma ve ziplama durumu, zemindeki minik çukurlarin tespitinin yapildigi ondülasyon testi, krampon dönme direnci testi ve saha ölçüleri inceleniyor. Yetkili firma tarafindan yapilan incelemelerin sonuçlari FIFA’ya onay için gönderildi. Bu onaydan sonra Pamukkale Belediyesinin Akköy ve Akvadi statlarinin zeminleri FIFA standartina sahip sertifika almis olacak.

“Gençlerimizin sporla tanismasi ve kendilerini gelistirmesine destek saglayacagiz”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, spor konusunda tesisler yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Spor bizim için çok önemli. Gelecegimizi emanet edecegimiz gençlerimizin saglikli birey olmalari için gerekli olan önemli unsurlardan biri spor. Bunun için 2021 yili içinde ilçemizde spor tesisleri konusunda adeta atilim yaptik. Daha önce atil durumda olan Akköy’deki stadi FIFA standardina zemine sahip ve modern bir hale getirerek hizmete sunacagiz. Ayni sekilde Akvadi Parki içinde bulunan ve yillar içine olusan sorunlar nedeniyle kullanilamayan statta da zemin degisikligini gerçeklestirdik. Her iki stadin zemininin uluslararasi standartlara uygun olmasi bizim için çok önemliydi. Tüm çalismalarimizi bu yönde yaptik. FIFA’nin yetki verdigi firma tarafindan zeminde çesitli testler yapildi. Ilk sonuçlar zeminlerin FIFA’nin standartlarina uygun oldugu yönünde. Onaya gönderilen raporlar sonrasi hem Akköy hem de Akvadi statlarinin zeminleri için uygunluk sertifikasi alinacak. Sadece bu iki stat degil ilçemizde 30 yeni hali saha da yaparak gençlerimizin sporla tanismasi ve kendilerini gelistirmesine destek saglayacagiz. Yaptigimiz bu yatirimlarin tamami gençlerimiz için” dedi.

Kaynak: İHA