Milas 2. Geleneksel Matematik Ligi Basladi

Mugla’nin Milas ilçesinde ortaokul ögrencileri arasinda dayanisma ruhunu gelistirmek, matematigi sevdirmek ve okullar arasinda kaynasmayi saglamak amaciyla yürütülen "Matematik Ligi" basladi.



28 okul takimi 4’erli takimdan olusan 7 grupta, toplam 28 okul takiminin katildigi lig karsilasmalarinin ilk maçi 13 Aralik 2021’de yapildi. Gruplardaki takimlar toplamda 6 maç yapacak ve yenen takim 3 puan, yenilen takim 0 puan, beraberlikte ise 1 puan alarak her gruptan 2 takim bir üst tura çikacak.

Çift devreli lig usulüne göre organize edilen ligde, ögrenciler sporcu, matematik ögretmenleri antrenör, okul yöneticileri hakem, okuldaki diger ögrenciler ise taraftar oluyor. Üst tura çikan 14 takim eleme usulü ile tek maç yapip 7 takim çeyrek finale çikacak ve elenen takimlardan en yüksek puan alan takim ile beraber 8 takim çeyrek finale kalacak. Çeyrek finale kalan takimlarin yaptiklari maçlarin sonucunda ise eleme usulü ile yari final takimlari belli olacak. Yari finale kalan 4 takim arasinda eleme usulü maç yapilacak olup, galip takimlar 1. lik, 2. lik; maglup takimlar ise 3.’lük, 4.’lük maçi yapacak. Final müsabakalari 2022 Mayis ayinin son haftasinda lige katilan ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirilecek olup lige katilan tüm ögrencilere katilim belgesi, sinema ve yemek bileti takdim edilecek. Milas 2. Geleneksel Matematik Ligi sonuçlarina göre 3. olan takima 500 TL para ödülü, 3.’lük madalyasi ve kupasi, 2. olan takima 750TL para ödülü, 2. lik madalyasi ve kupasi, 1. olan takima 1000TL para ödülü 1.lik madalyasi ve kupasi verilecek.

Bu yil 2. si düzenlenen Matematik Ligi ile ilgili açiklama yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Isa Bal, matematigin en önemli amacinin dogustan itibaren insanlarda var olan düsünme yetenegini gelistirmek oldugunu vurgulayarak “ Matematik, insanlarin yasamlarinda karsilastiklari olaylara karsi düsünmeye, var olan sorunlari incelemeye ve dogru yolu bulmaya sevk eder. Dolayisiyla insanlar matematik sayesinde dikkatli ve düzenli olmaya, karsilastiklari problemler karsisinda çözüm yollari aramaya baslar” dedi.



Gençlerin matematige karsi olan ilgilerini arttirmayi amaçladiklarini da sözlerine ekleyen Bal, açiklamasini su sözlerle tamamladi: “2019 yilinda basladigimiz salgin nedeni ile tamamlayamadigimiz 1. Matematik Ligi’nin bize çok güzel dönütleri oldu. Hem okullar ve ögrenciler arasi kaynasma, hem çocuklarin farkli mahalle ve okullari ziyaret etmesi, hem de farkli bakis açilari kazanmasinin yaninda ilçe matematik netlerinde belirgin artislar meydana geldi. Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye için ‘Oyun Tabanli Ögrenme’ yaklasimi ile düzenledigimiz Matematik Ligi’nin 2.’sini yapiyor olmaktan hem ilçemiz hem de sahsim adina büyük mutluluk duymaktayim. Milas’ta futboldaki gibi 11’er kisilik 28 takimimizin bir arada yaristigi Matematik Liginde sonuç ne olursa olsun hepimizin kazanacagina olan inancim tamdir. Tüm takimlarimiza basarilar dilerim”

Kaynak: İHA