Kun Agüero Gözyaslariyla Futbolu Birakti Açiklamasi

'Futbola dönecegime dair çok az da olsa bir umut vardi ama olmadi. Yaklasik 10 gün önce bu karari aldim. Su anda iyi doktorlara emanetim' 'Oynadigim takimlarin kazanmasina yardim etmek için en iyisini yaptigima inaniyorum. Basim dik ayriliyorum'

Ispanya'nin Barcelona takiminda forma giyen ve geçtigimiz ekim ayinda kalp rahatsizligi geçiren Arjantinli forvet oyuncusu "Kun" lakapli Sergio Agüero, profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandirdi.

Nou Camp Stadi'nda düzenlenen basin toplantisinda oldukça duygusal anlar yasayan ve gözyaslarina hakim olamayan Agüero, "Profesyonel futbol yasantimi birakma karari aldim. Çok zor bir dönem ama gerekliydi. Önemli olan saglik." dedi.

La Liga'da ekim ayi sonundaki Alaves maçinda yasadigi saglik sorunundan sonra doktorlarin kendisi için en iyisinin futbolu birakmak oldugunu söyledigini anlatan Arjantinli futbolcu, "Futbola dönecegime dair çok az da olsa bir umut vardi ama olmadi. Yaklasik 10 gün önce bu karari aldim. Su anda iyi doktorlara emanetim." seklinde konustu.

"En azindan bunun önceden degil simdi olduguna sükrediyorum." diyen Agüero, ilk topa dokundugu 5 yasindan beri futbol oynamak istedigini ancak Avrupa'ya kadar ulasacagini hiç hayal etmedigini söyledi.

Oynadigi tüm kulüplere, Arjantin Milli Takimi'na, takim arkadaslarina ve ailesine tesekkür eden Agüero, "Oynadigim takimlarin kazanmasina yardim etmek için en iyisini yaptigima inaniyorum. Basim dik ayriliyorum. Futbolda yasadigim güzel anlar her zaman benimle kalacak." ifadelerini kullandi.

Barcelona Kulübü Baskani Joan Laporta da "Dünya çapinda taninmis, golcü bir futbolcu oldun. Bundan sonraki yeni döneminde de çok basarili isler yapacagina eminim." dedi.

Agüero'nun futbola veda ettigi basin toplantisina, Barcelona'daki takim arkadaslarinin yani sira aralarinda Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola'nin da oldugu geçmiste forma giydigi Atletico Madrid, Manchester City kulüplerinden ve Arjantin Milli Takimi'ndan da üst düzey temsilciler katildi.

La Liga'da 30 Ekim'de oynanan Alaves maçinda gögsünde agri ve bas dönmesi sikayetiyle oyundan alinarak hastaneye kaldirilan Agüero'da yapilan testlerin ardindan kalbinde ritim bozuklugu tespit edilmisti.

Yaz transfer döneminde Manchester City'den bedelsiz olarak Barcelona'ya gelen 33 yasindaki Agüero, bu sezon tüm kulvarlarda 5 maçta yalnizca 165 dakika sahada kalip, 1 gole imza atti.

Arjantin'in Independiente takiminda basladigi futbolculuk kariyerine Atletico Madrid (2006-2011) ve Manchester City'de (2011-2021) devam eden ve son olarak Barcelona'ya gelen Agüero, Arjantin Milli Takimi'nda da 14 yil boyunca oynadi.

Agüero, 42'si milli takimda olmak üzere kariyeri boyunca 427 gol atti.

Kaynak: AA