Kir Çiçekleri Basaridan Basariya Kosuyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin Kir Çiçekleri Projesi kapsaminda egitimlerine devam eden sporcu kiz çocuklari, katildiklari yarismalarda basarilarina yenilerini ekliyor. Atletizmin çesitli dallarinda bölgesel ve Türkiye çapinda önemli derecelere imza atan kiz ögrencilerin hedefi sampiyonluklar elde etmek.

İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Kir Çiçekleri Projesi kapsaminda egitim hayatlarina yatili olarak devam eden 54 kiz ögrenci, katildiklari müsabaka ve yarismalarda aldiklari derecelerle gelecegin sampiyonlari olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. 30 Kasim’da İçel Okullar Arasi Kros Il Sampiyonasinda birinci olan Kir Çiçekleri, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan düzenlenen Bölgesel Kros Sampiyonasinda yari finale kaldi. 12 ilin katildigi Bölgesel Kros Sampiyonasinda sirasi ile Malatya ve Sanliurfa’da düzenlenen yarismalarda dereceye giren sporcular, 16 Aralik’ta Diyarbakir’da düzenlenecek olan yari finale katilmaya hak kazandi.

“Türk atletizmine önemli sporcular kazandiriyoruz”

İçel Büyüksehir Belediyesi Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, bir yil gibi kisa bir sürede Kir Çiçeklerinin önemli basarilara imza attigini vurgulayarak, “Biz su anda sadece İçel’e degil, Türk atletizmine de önemli sporcular kazandiriyoruz. Elimizden geldigince bu sporculari iyi yetistirmeye çalisiyoruz. Su anda Türkiye genelinde en iyi altyapilardan birisine sahibiz” dedi.

Kir Çiçeklerinin hedeflerinin yüksek olduguna dikkat çeken Ergin, “Ilk yillarinda olmalarina ragmen ulusal yarismalarin birçogunda ilk 3’e girmeyi basardilar. Daha iyi antrenmanlar ile daha iyi yerlere geleceklerinden hiç süphem yok. Zaten projenin amaci Türk sporuna ve Türk atletizmine Türkiye, Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonlari kazandirmak” diye konustu.



“Bu projede yer aldigim için mutluyum”

Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu ve ayni zamanda Kir Çiçekleri Projesi ögrencisi Medine Gökçül de Türkiye ve dünya sampiyonu olmak istedigini söyledi.

Ardindan da basarili bir antrenör olmayi hedefledigini dile getiren Gökçül, “Bu projede yer aldigim için gayet mutluyum. Burada müzik ögreniyoruz, tiyatrolara gidiyoruz. Iyi ki de gelmisim” ifadelerini kullandi.

“Dünya sampiyonu olmak istiyorum”

Kir Çiçekleri Projesi seçmelerinde düzenlenen bin metre kros yarismasinda birinci olarak seçmeleri kazanan Dilber Aslan ise proje öncesinde de sporla ugrastigini ifade ederek, “Ilk zamanlarda atletizmde zorlaniyordum ama sonralari açildim. Önümüzdeki süreçte basarilar elde etmek istiyorum. Türkiye ve dünya sampiyonu olmak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA