Kayseri'de Kapanan Futbol Kulübünün Eski Yöneticisinin Öldürülmesine Iliskin Davaya Devam Edildi

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden ve Bölgesel Amatör Lig'e düstükten sonra kapanan 86 yillik Kayseri Erciyesspor kulübünde mali islerden sorumlu eski yönetici Ahmet Demir'in (30), adliye önünde tartistigi kisi tarafindan silahla vurularak öldürülmesine iliskin açilan davanin durusmasi görüldü.



Kayseri 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu saniklar avukat Ö.A. ve babasi M.A, tutuksuz saniklar H.D. A.T. H.D ve T.H. ile avukatlari katildi.

Sanik M.A, savunmasinda amacinin Ahmet Demir'i öldürmek olmadigini ileri sürerek, pisman oldugunu söyledi.

Kendini azmettirdigi iddia edilen oglunun olayla bir ilgisinin olmadigini öne süren M.A, "64 yasindayim, kimseye küfür etmedim. Bana agir küfür edince internete girip arastirdim, 'Ayagindan yaralamanin cezasi ne kadar?' diye. Ben ayaklarina ates edecektim ama arbede çikti." dedi.

Oglu sanik Ö.A. da kendisinin olayla ilgisinin olmadigini ileri sürerek, "Babam olaydan 2 gün önce kasten yaralama suçunun ne olduguyla ilgili arama yaptigi teknik verilerle çikti. Bu benim olayi bilmedigimi ortaya çikarir." diye konustu.

Suçsuz oldugunu iddia eden Ö.A, beraatini ve tahliyesini istedi.

Sanik Ö.A'nin tahliyesine, tutuklu sanik M.A'nin ise mevcut durumunun devamina karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

- Olay

M.A. 7 Ocak 2020'de adliye önünde karsilastigi Ahmet Demir'i aralarinda çikan tartismanin ardindan silahla vurarak yaralamisti.

Demir, kaldirildigi hastanede hayatini kaybederken M.A. polis tarafindan yakalanmisti.

Sorusturma kapsaminda H.D. A.T. H.D. ve T.H. ile babasini azmettirdigi iddia edilen avukat Ö.A. da daha sonra gözaltina alinmisti.

Kaynak: AA