Italya Futbol Federasyonu, Suarez'in Tartismali Dil Sinavina Iliskin Dosyayi Kapatti

La Gazzetta dello Sport: '(Suarez'in dil sinavi meselesinde) Juventus'un sportif açidan herhangi bir riski kalmadi'.

Italya Futbol Federasyonuna (FIGC) bagli spor savciligi, Uruguayli golcü Luis Suarez'in geçen yil Italyan vatandasligina geçebilmek için Perugia Yabancilar Üniversitesi'nde aldigi tartismali dil sinavina iliskin, kendisini transfer etmek isteyen Juventus kulübünün sportif açidan cezalandirilmayacagina karar verdi.

FIGC'den yapilan açiklamada, federasyon spor savcisinin, Uruguayli golcünün 17 Eylül 2020'de Perugia'da aldigi tartismali dil sinavi meselesinde, Juventus'un sportif açidan ceza almasini gerektirecek spor yasalarina aykiri bir davranisina dair herhangi bir kanit bulamadigi ve bu nedenle dosyayi kapatarak rafa kaldirdigi belirtildi.

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport da FIGC'nin siyah-beyazli kulübe yönelik dosyayi kapattigi haberini, "Juventus’un sportif açidan herhangi bir riski kalmadi” ifadeleriyle okuyucularina aktardi.

Diger yandan, spor savciliginin, bu olaya müdahil olan Juventus'un o dönemki sportif direktörü Fabio Paratici basta olmak üzere yöneticilerle ilgili dosyaya iliskin ise adli sorusturmayi sürdüren Perguia Cumhuriyet Savciligi'ndan ek bilgiler istedigi kaydedildi.

- Suarez'in tartismali dil sinavi

2020-2021 sezonu öncesinde o dönem Ispanya'nin Barcelona takiminda forma giyen ve adi Italya'nin Juventus takimiyla anilan Uruguayli Luis Suarez'in Italyan ekibine transfer olabilmesi için Avrupa Birligi disi futbolcu statüsünden çikmasi gerekiyordu. Suarez, Italyan vatandasligini, Italyan esi üzerinden almak amaciyla 17 Eylül 2020'de Perugia Yabancilar Üniversitesi'nin düzenledigi Italyanca dil sinavina girmisti.

Suarez'in Barselona'dan özel uçakla Perugia'ya gelip, kisa sürede sinava girip kentten ayrilmasi ve ardindan da geçer not aldiginin açiklamasi kamuoyunun dikkatini çekmisti.

Perugia Cumhuriyet Savciligi, temel düzeyde Italyanca bilgisi olan Suarez'e sinavda çikacak konularin önceden kendisine verildigi iddialari nedeniyle sinavina iliskin sorusturma baslatmisti.

Söz konusu dil sinavinin sorusturmaya konu olmasindan kisa süre sonra Juventus, Suarez transferi konusunda herhangi bir adim atmamis, Uruguayli golcü de Barcelona'dan Atletico Madrid'e transfer olmustu.

Perugia Cumhuriyet Savciligi adli sorusturmayi devam ettirmis, daha önce Juventus'tan bazi yetkililerin sinav sürecini hizlandirmak için Perugia Yabancilar Üniversitesi ile üst düzeyde temasa geçtigini tespit etmisti.

Bu arada, Perugia Yabancilar Üniversitesi Rektörü Giuliana Grego Bolli ve diger yetkililere 8 ay görevden uzaklastirma cezasi verilmis, Rektör Bolli 14 Aralik 2020'de görevinden istifa etmisti.

Savcilik, bu yil Haziran ayinda, Suarez'e sinavdan geçmesine yardimci olduklari gerekçesiyle aralarinda o dönemki rektör Bolli olmak üzere 4 üniversite yetkilisinin yargilanmasini talep etmisti.

Kaynak: AA