Erbil Baskonsolosu Karaçay'in 'Yilin Fotograflari'nda Tercihi 'Saglik Çalisanlarinin Sefkatli Elleri' Oldu

Türkiye'nin Erbil Baskonsolosu Hakan Karaçay, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Baskonsolos Karaçay, AA'nin 2012'den sonra geleneksel hale getirdigi oylamada 825 bin fotograf karesi arasindan seçilen haber, yasam ve spor kategorisindeki 64 fotografi inceledi.

Karaçay, haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "Karli yollari "asi"yorlar", yasam kategorisinde Sebnem Coskun'un "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" ve spor kategorisinde Ali Atmaca'nin "Sampiyon Mete Gazoz" baslikli karelerine oy verdi.

Karaçay, oy verdigi karelere iliskin, "Yasam ve haber kategorisinde ülkemizde pandemiyle mücadele yürüten fedakar saglik çalisanlarimizin hayat kurtarma mücadelesi ve asilama faaliyetleriyle ilgili fotograflari seçtim. Spor kategorisinde ise olimpiyat sampiyonu olan milli okçumuzun sevinç anini anlamli buldum ve takdire sayan gördügüm için onu tercih ettim." diye konustu.

Fotograflarin tamamini inceledigini ve hepsinin de gayet güzel yakalanmis fotograflar oldugunu belirten Karaçay, "Bu güzel anlari, degerli anlari ölümsüz hale getiren fotografçilara da tebriklerimi sunuyorum." dedi.

Kaynak: AA